mboost-dp1

Novell

Novell vil understøtte DHT i OpenSUSE

- Via TorrentFreak - , indsendt af Skak2000

Med verdens største torrent-tracker ude af billedet og med flere andre, der måske snart følger trop, er det tracker-løse systemer som DHT (Distributed Hash Table), der skal bære BitTorrent videre.

Hos Novell valgte man for nyligt at udelade understøttelse af DHT i deres version af Transmission torrent-klienten til OpenSUSE pga. juridiske betænkeligheder, men nu kan folkene bag OpenSUSE bekræfte, at der vil være DHT-support i fremtidige distributioner.

Understøttelsen falder meget godt sammen med, at Transmission fra og med version 1.8 vil understøtte Magnet links, der fungerer bedst sammen med DHT.

Charles Kerr, Transmission udvikler skrev:
Magnet links are much more useful when DHT is available, so I’m glad it will be included in the next openSUSE release.





Gå til bund
Gravatar #1 - .dot
24. nov. 2009 10:22
Nu kan man altså godt have tracker urls in et magnet link.
Gravatar #2 - LordMike
24. nov. 2009 10:35
Synes DHT er fascinerende...
Ved endnu ikke helt hvordan det virker.. Broadcast er jo lidt... Umuligt på internettet...
Gravatar #3 - zin
24. nov. 2009 11:30
#2: Broadcast eksisterer ikke i IPv6, så nej - men multicast... :-)
Gravatar #4 - myplacedk
24. nov. 2009 12:27
.dot (1) skrev:
Nu kan man altså godt have tracker urls in et magnet link.

Men ryger pointen med at undgå trackere så ikke en smule?
Gravatar #5 - Anders Fedеr
24. nov. 2009 13:29
#2 Det er hverken broadcast (der, som du bemærker, er umuligt) eller multicast (der er alt for dyrt og upraktisk, og desuden kan lukkes ned lige såvel som en tracker kan), men god gammeldags unicast.

Det fungerer ved at hver maskine der deltager i netværket vælger en tilfældig værdi (nøgle) indenfor et bestemt interval (keyspace), og annoncerer nøglen til sine peers (andre maskiner på netværket, som den kender på forhånd).

Når en maskine på netværket vil dele f.eks. en fil, så bestemmer den hash-værdien for filen (udfra en fælles anvendt algoritme, f.eks. SHA1) indenfor samme interval, og annoncerer til sine peers at den ligger inde med filen med den hash-værdi. Hver peer, der modtager annonceringen, sender den så videre til den af dens egne peers hvis nøgle-værdi ligger numerisk tættest på den annoncerede hash-værdi, som så igen sender den videre til en af sine peers efter samme forskrift. Den proces gentager sig så indtil annonceringen af filen har fundet frem til den maskine på netværket hvis nøgle ligger aller-tættest på filens hash-værdi (dvs. den maskine som ikke kender nogle peers hvis nøgle ligger tættere på filens hash-værdi end dens egen nøgle). Denne maskine lagrer så annonceringen.

Når nogen så søger efter filen, så formidles forespørgslen på samme måde - forespørgslen videresendes igen og igen til den peer hvis nøgle ligger tættest på den efterspurgte fils hash-værdi (som fremgår af Magnet-linket), indtil den endelig når frem til den maskine der (som beskrevet ovenfor) har annonceringen af filen på lager. Denne maskine fremsender så annonceringen til den maskine der sendte forespørgslen, og udfra annonceringen kan sidstnævnte maskine så se IP-addressen på den maskine, der ligger inde med filen, og påbegynde downloadet.

Afvigelser kan forekomme alt efter netværk og protokol, men ovenstående er den grundlæggende idé. Og ja, det er ret fascinerende, og et godt eksempel på hvordan man med lidt opfindsomhed totalt kan omgå alle de dyre administrative ligegyldigheder, som et bureaukratisk misfoster som multicast ellers afstedkommer.
Gravatar #6 - Daniel-Dane
24. nov. 2009 13:54
Nu bliver torrenting til det, det altid skulle have været?
Gravatar #7 - jingojester
24. nov. 2009 14:40
Men hvordan kommer man i kontakt med netværket?

Man skal vel kende mindst én peer i netværket!?
Denne peer skal vel så offentliggøres i en torrent eller en central kendt server eller noget ?
Gravatar #8 - Anders Fedеr
26. nov. 2009 15:49
#7 Ja, man har typisk en liste af peers til at 'bootstrappe' fra på en central kendt URL. Denne URL kan selvfølgelig lukkes ned, men i modsætning til lukningen af en tracker påvirker det ikke tjenesten for dem der allerede er på netværket (idet de har opbygget deres egen liste af peers), og skulle det ske er det ret trivielt at lægge en ny liste op på en anden URL (man kan i princippet gøre det på en regulær SurfTown-konto), mens det er dyrt og og besværligt at opsætte og drive en ny tracker - bl.a. fordi den skal håndtere så meget større mængder traffik.

Alternativt kan man drive netværket som "darknet", dvs. hvor man kun kan forbindes til det ved invitation fra en bekendt der allerede er forbundet. Derved vil der end ikke være en bootstrap-URL at lukke ned - men det vil som regel være overkill.
Gå til top

Opret dig som bruger i dag

Det er gratis, og du binder dig ikke til noget.

Når du er oprettet som bruger, får du adgang til en lang række af sidens andre muligheder, såsom at udforme siden efter eget ønske og deltage i diskussionerne.

Opret Bruger Login