mboost-dp1

Sidebars

e-handelsfonden

Nethandel stadig udbredt trods finanskrise

- Via Dansk e-handelsanalyse - , redigeret af Emil

I de sidste tre måneder af 2008 er der, ifølge nøgletal fra dansk e-handelsanalyse, blevet handlet ind på nettet i samme omfang som ellers. I alt er det blevet til 10 millioner transaktioner, hvilket er 16 procent mere end samme kvartal i 2007. Undersøgelsen viser også, at der ikke er kommet flere forbrugere på netmarkedet, men at de samme kunder køber mere end før, og at de fleste kunder er mellem 15 og 29 år.

Der er dog et lille fald i antallet af indkøbte varer fra andet til tredje kvartal i 2008, men dette er stadig ikke et markant spring i kurven og kan heller ikke sammenlignes med det dyk, som resten af detailhandlen har gået igennem.

En af grundene til denne stadige tendens med at købe varer over nettet kan skyldes en bevidsthed om at spare penge i disse lavkonjunkturstider, hvor dedikerede netbutikker står stærkt i forhold til butikker med filialer med fysisk handel.

Lars Schmidt Hansen, e-handelsfonden skrev:
En glædelig overraskelse i en tid, hvor medierne fokuserer på konkurs og økonomisk afmatning

Stigningen i tendensen, set i forhold til 2007-skala, kan også ses i lyset af, at udbuddet kan være blevet større og mere udbredt, og Lars Schmidt Hansen ser derfor positivt på fremtiden:

… Derfor tror vi også på, at 2009 vil blive et godt år for nethandelen.

Gå til bund
Gravatar #1 - erchni
11. feb. 2009 20:59
Det er da godt at høre at samfundet ikke gå helt i stå på grund af folks pengemangle og frygt for pengemangel. Jeg tror da også at især IT udstyr i større og større grad handles over nettet som det primære sted for mange.
Gravatar #2 - arne_v
11. feb. 2009 21:14
Og så skal man lige huske perspektivet.

De fleste betragter vel et fald på 3% i BNP som et slemt scenarie for 2009.

Men hvis nethandlen voksede med f.eks. 10% dengang BNP voksede med 3%, så skulle nethandel da være meget følsom overfor forværringer i økonomien for at et 3% fald i BNP skulle give fald i nethandel.

Og jeg mener ikke at der er grund til at tro at nethandel er mere luksus betonet end andre typer handel.
Gravatar #3 - Systran
11. feb. 2009 21:43
arne_v (2) skrev:
Og jeg mener ikke at der er grund til at tro at nethandel er mere luksus betonet end andre typer handel.


Bestemt ikke, det er en kærkommen mulighed for at få nogle billigere produkter, især på hardware-området, hvor der er virkelig mange penge at hente.

Jeg vil mene, at grunden til en stabil "nethandelstendens" er at folk er blevet mere bevidst om deres økonomi efter at være blevet pumpet fuldt af spareråd og finanskrise i medierne, så de søger efter ting der er billigst, og det er der mange ting der er i netbutikker :)

Gravatar #4 - BluepaiN
11. feb. 2009 22:16
Så længe man kan få tingene billigere over nettet, end man kan i butikkerne, så vil folk blive ved med at købe over nettet - finanskrise eller ej.
Blot fordi virksomhederne har huller i tegnebogen og pengene fosser ud, så er det ikke ensbetydende med at det samme sker ved os forbrugere. Så længe vi ikke er gået ned i løn eller bliver fyret, så vil forbruget ligge på mere eller mindre det samme.
Gravatar #5 - mayhem
11. feb. 2009 22:30
nu er det jo også mest firmaer og banker der overhovedet har en krise grunden til at os almindelige lønslaver overhovedet mærker det er jo self fordi renten falder og folk bliver fyret,

OT:
selv er jeg af den holdning at der slet ikke er en krise og at det hele foregår inde i hovedet på topfolk i finans sektorer og grunden til at de overhovedet har fået en ide herom til at starte med er pga af det fuckt up system de har i usa med en central bank der trykker penge og her efter ''låner'' dem til staten med rente på hvilket forårsager inflation og ubetalelig gæld etc.
Gravatar #6 - arne_v
11. feb. 2009 23:35
#4

Både arbejdsløshed, fald i friværdi af hus og fald i værdi af aktier kan alle få forbrugerne til at sætte forbruget ned.
Gravatar #7 - arne_v
11. feb. 2009 23:37
#5

Inflationen er styrtdykket i USA siden oktober måned.

Så hvis din hypotese er rigtoig så må den økonomiske krise jo snart være overstået i USA.

Desværre ...
Gravatar #8 - Windcape
12. feb. 2009 11:08
"At bruge penge er stadig udbredt trods finanskrise"

O'rly.
Gravatar #9 - Systran
12. feb. 2009 12:21
#8
... i samme omfang :)
Gå til top

Opret dig som bruger i dag

Det er gratis, og du binder dig ikke til noget.

Når du er oprettet som bruger, får du adgang til en lang række af sidens andre muligheder, såsom at udforme siden efter eget ønske og deltage i diskussionerne.

Opret Bruger Login