mboost-dp1

NASA

NASA er tættere end nogensinde på at generere atomkraft på Månen

- Via Freethink -

NASA og Department of Energy (DOE) har givet tre virksomheder 5 millioner dollars hver for at gøre det muligt at sætte atomkraft på Månen inden 2031 – og potentielt give fremtidige Mars-kolonister tonsvis af elektricitet.

Det rapporterer Freethink.

I november 2021 anmodede NASA og DOE om forslag fra amerikanske virksomheder til “mini”-reaktorkoncepter, der teoretisk er i stand til at generere atomkraft på Månen.

Reaktorerne skal være lette og i stand til kontinuerligt at forsyne astronauter med 40 kilowatt strøm – nok til 30 husstande her på Jorden – i 10 år. De skal også være klar til en egentlig demonstration på Månen i 2031.

I den forbindelse meddelte NASA og DOE den 21. juli, at de gav tre virksomheder – IX, Westinghouse og Lockheed Martin – hver omkring 5 millioner dollars til at videreudvikle deres indsendte designkoncepter i løbet af de næste 12 måneder.

“Fission Surface Power-projektet er et meget opnåeligt første skridt i retning af, at USA etablerer atomkraft på Månen,” sagde John Wagner, direktør for DOE’s Idaho National Laboratory. “Jeg ser frem til at se, hvad hvert af disse hold vil præstere.”

Hvis det bliver en succes, kan en månebaseret fissionsreaktor ikke kun give astronauter en måde at drive deres teknologi på Månens overflade, men også være grundlaget for at generere elektricitet på Mars og muligvis andre planeter.





Gå til bund
Gravatar #1 - T_A
1. aug. 2022 13:27
Hvis man skal lave en månebase, som skal man bruge rigtig meget energi.

Eneste muligheder er atomkraft/sol-celler.

Afhængig af hvor på månen er der adgang til masser af sol energi men der er også meget hård stråling som jordens magnetfelt & atmosfæren hjælper med at fjerne og det sænker nok levetiden for en solcelle.
Gå til top

Opret dig som bruger i dag

Det er gratis, og du binder dig ikke til noget.

Når du er oprettet som bruger, får du adgang til en lang række af sidens andre muligheder, såsom at udforme siden efter eget ønske og deltage i diskussionerne.

Opret Bruger Login