mboost-dp1

Flickr - jurvetson

Multi-kerne hukommelse

- Via EETimes - , redigeret af Net_Srak

Det er efterhånden nogle år siden at cpu-producenterne fandt ud af, at kilden til større hastigheder for deres processorer, ikke kunne blive ved med at være højere hastigheder. I stedet valgte man at satse på flere kerner, hvilket har vist sig at være en succes.

Hukommelsesmoduler har ikke været udsat for den samme udvikling, men det mener Joseph Ashwood, der er selvstændig konsulent inden for kryptering, bør ændres. Han har udtænkt et nyt design til flashram-kredsløb, der vil kunne øge hastigheden markant.

Indtil videre eksisterer idéen kun som en simulation på en computer, men her viser simuleringer, at hastighederne kraftigt kan forøges. Således har han lavet simulationer der viser at flashram kan komme op på hastigheder, der er hurtigere end nuværende DDR-II DRAM, 16GBps mod 12GBps. Hastigheden opnås ved at lave mange parallelle tilgange til hukommelsescellerne ud fra kryptografiske principper.

Ashwood har fået bekræftet at teknikken bør virke af Carnegie Mellon universitet, og er ved at få patent på det. Han mener at arkitekturen bag hans idé er så simpel, at det bør være muligt at lave en prototype på 3 måneder.





Gå til bund
Gravatar #1 - TGS
17. jan. 2008 09:42
tja. egentlig mærkeligt det ikke er blevet tænkt før. selvom pris/plads er den største forhindring for udbredelsen endnu. så er det her tiltag bestemt heller ikke dumt.
og hvis det er så simpelt at implementere kan det heller ikke give alverden af merpris!
Gravatar #2 - Emmoss65
17. jan. 2008 09:47
Mon man kan bruge dem i nykøbte computere...

16 gb ram lyder ikke dårligt..
især ikke hvis man så også har SSD på en 128 gb...
Gravatar #3 - mgX
17. jan. 2008 09:52
#2 der snakkes om overførselshastigheden :P 16gigabit per sekundt ;)
Gravatar #4 - lorric
17. jan. 2008 09:55
#2 - Jeg tvivler stærkt på at du kan bruge dem i eksisterende computere. Det er en ny arkitektur, som ganske givet kræver et motherboard/chipset, der kan håndtere det. Næste spørgsmål er om det kræver noget af softwaren, der skal køres...
Gravatar #5 - Labodilsen
17. jan. 2008 10:03
Jeg tror mere denne teknologi er tiltænkt Flashram, som der f.eks. bruges i USB hukommelse og SSD diske. d.v.s. en SSD harddisk der har samme hastighed som din DDR2 ram. (hvis man ikke tager hensyn til ATA/SATA interfacet). altså langt hurtigere USB penne og SSD harddiske.

Lyder rigtig godt med hurtigere diske, så vi kan få noget rigtig hurtig lagerplads.
Gravatar #6 - zin
17. jan. 2008 10:14
#4:
Det vil det ikke. Det hele vil ligge i instruktionssættet på CPU'en - håber jeg. :-))
#5:
Denne teknologi er tiltænkt til alt - SSD er jo blot flash i enorme mængder, men at bruge flash hukommelse til CPU hukommelse er ikke nyt - at give hver kerne en mængde for sig selv, se det er nyt. :-)
Gravatar #7 - GOOOD
17. jan. 2008 10:33
#6 hver cpu har stadig deres egen L1 cache
Gravatar #8 - GOOOD
17. jan. 2008 10:33
#7 mente hver kerne.
Gravatar #9 - Jakob Jakobsen
17. jan. 2008 10:40
Så kan man jo også begynde at bruge Vistas ready-boost til noget.
Gravatar #10 - Lobais
17. jan. 2008 11:17
Fedt. Hvis man så også kan lave meget af det, så slipper man jo helt for at bruge harddiske.
Så vil det for alvor være slut med "Do you wan't to save the changes to X? Your changes will be lost if you don't save them."
Gravatar #11 - Cyrack
17. jan. 2008 11:52
Lobias:

Elaborate a bit, would you?
Hvad har hastigheden på en disk at gøre med mængden af data og om du har lyst til at overskrive disse ændringer?

Desuden: Denne teknologi vil sagtens kunne bruges i SSD og til alm. RAM da man blot kan bygge teknologien ind på bagsiden af en controller, der sidder på enheden, og så ellers anvende det gængse interface (SATA, FireWire, you name it).
For at udnytte hastigheden fuldt ud vil det nok være en fordel med et nyt interface, hvor man tager højde for teknologiens muligheder og svagheder.
Gravatar #12 - p1x3l
17. jan. 2008 12:24
#6,8 har vær kerne også .... og har altid haft i x2/dualcore cpu´er :)

Making its debut
The first dual-core processors we'll see from Intel will be in high-end desktops, featuring a Pentium Processor Extreme Edition 840 CPU. That processor's execution units include 1MB of L2 cache ....
source : http://reviews.zdnet.co.uk/hardware/components/0,1...


men som jeg forstår overskriften her, vil det så sige at man kan tilgå 2 "stykker" data samtidigt ?
det ka jo godt ske når man har 1gb hukommelse i brug der noget der skal bruges rimelig tit og som det er nu skal den den vel vente på den gamle request er færdig før den ka lave en ny vilket med ram hastigheder ik er lang ventetid

vil jo give rimelige godt resultater for dualcore's og opefter da vær kerne som det er nu skal vente på den anden kerne ik læser i ramne
Gravatar #13 - koogco
17. jan. 2008 13:03
som jeg ser det bliver den størte fordel ved at bruge flash ram istedet for traditionelle ram, at man ikke behøver starte windows og diverse andre programmer når du starter computeren. så snart bios er startet er computeren klar, altså en opstertstid på under 10 sekunder.

derudover er det at have an harddisk med samme hastighed som dine ram en kæmpe nyhed, men flashram i større mængder vil måske være lidt tid om at falde i pris.

spørgsmålet er så også om men kan undvære ram helt med sådan en harddisk, men i traditionel arkitektur sidder rammene jo nærmere cpu'en end harddisken gør.
Gravatar #14 - Emmoss65
18. jan. 2008 12:26
#4
jeg har set en putte et nuværende Samsung SSD 64 gig drev i sin MACBOOK Pro... mon ikke også at de laver disse nye teknologier kompatible med nuværende systemer...

om ikke andet så kan man håbe!! =D
Gravatar #15 - zin
19. jan. 2008 12:21
#8, 12, 14:
Efter lidt revision vil jeg nu skyde på at det, der menes er at hver kerne kan til gå sin del af den totale mængde hukommelse - f.eks. har man 4 kerner og 16 GiB hukommelse (bare for at lave lidt sjov med det) vil hver kerne kunne tilgå 4 GiB hukommelse hver for sig - dette er praktisk eftersom vi får hurtigere processorer også skal bruge mere RAM, men helst uden at skulle gå ud over 64 bit spektrummet, hvilket denne teknologi vil kunne gøre for os.
Gå til top

Opret dig som bruger i dag

Det er gratis, og du binder dig ikke til noget.

Når du er oprettet som bruger, får du adgang til en lang række af sidens andre muligheder, såsom at udforme siden efter eget ønske og deltage i diskussionerne.

Opret Bruger Login