mboost-dp1

unknown

MP3 retsagerne

- Via ABC news -

Mandag d. 29. jan. og tirsdag d. 30. begynder sagen mod de to 2 personer, som havde en hjemmeside med MP3 filer. Den ene, Jimmy Egebjerg, havde slet ingen filer på sin egen server, kun links til andre servere rundt i verden og hans retssagen begynder kl. 9:00 i Viborg landsret.

Jimmy Egebjerg, her på newz.dk brugernavnet ravex, bliver sagsøgt for 100.000kr af Koda, IFPI, Sony osv. for at have haft links til sider der enten havde MP3 downloads eller også linkede til andre sider med MP3.

Det der undre mig er at IFPI, Koda osv. ikke sagsøger Jubii, Yahoo, Google osv. da de jo også har links til MP3 filer eller sider med MP3 filer på.

Gå til bund
Gravatar #1 - Kram
28. jan. 2001 15:45
IFPI = Kegler...Fatter overhovedet ikke de må eksitere, det med de f.eks. går op til DJ(s) og beder dem brænde sange ud, og så buster dem for det... Og istedet for at gå efter jubii og yahoo osv. så er det MEGET sjovere at gå efter hr og fru jensen der har 3 mp3filer, og så give dem en bøde på 8 millioner...
Gravatar #2 - cK
28. jan. 2001 16:20
latterligtDe er mega latterlige det er det eneste der er at sige om dem !!
Gravatar #3 - Ejvind
28. jan. 2001 19:19
Held og lykke til jimmyJEg vil bare ønske Jimmy og [GoP]Psyduck (som er den anden) held og lykke oppe i Viborg og krydse finger for de bliver frikendt
Gravatar #4 - Trentors
28. jan. 2001 22:47
Det er for latterligt!Principelt burde man ikke kunne retsforfølges pga et link. Jeg kunne jo lave et link til en vilkårlig hjemmeside som var lovligt. Ejeren af hjemmesiden kunne derefter lade linket være til noget ulovligt uden jeg kunne vide. Og det skal jeg kunne straffes for. Så skal man altså f.eks. kunne straffes fordi et link er blevet ulovligt. Derfor skal man altid være ansvarlig for sine links. 24 timer i døgnet. Meget realistisk ikk? (Husk at checke dem nu...og nu....og nu....og nu.....)!!!!! Selvfølgelig har vores ven her nok ikke handlet med god vilje men alligevel. Kan det bevises? Men alligevel kan man ikke forlange ansvar for links...Ond tro eller ej. Det ville jo være det samme som jeg fortalte man kunne købe hash på Christania og det er ulovligt. Ergo skal jeg straffes......!
Gravatar #5 - Nice1
29. jan. 2001 06:54
RetsmæssigtMan kan lave en disclaimer notice der fratager en ansvaret på indholdet til sider som man linker til. Det må man altså gerne. Jeg har virkelig ondt at Ravex for det er nok det ledeste man kan komme ud for, at blive busted. Og ja, IFPI burde hænges i en galge på offentlige steder. :-( Held og lykke i retten Ravex
Gravatar #6 - Scotty
29. jan. 2001 10:03
Jeg har selv prøvet at blive forfulgtJeg kørte i sin tid Mp3.dk sammen med en kammerat. Vi blev kontaktet af flere advokater. Dengang slap vi, fordi vi lavede de links vi havde, om til ren tekst (ikke klikbar). I det tilfølde var der ytringsfrihed, og de kunne intet gøre ved det. Det er forbudt i følge dansk lov, at linke til sider med mp3 indhold (læs filer). Linker man til sider, der indeholder filer (lokalt) - altså ikke links, kan man blive retsforfulgt. Men ja, jeg mener også det er totalt uforståeligt at blive retsforfulgt, medmindre han linkede direkte til filerne, og ikke bare til en side, med links til filer på andre sites. Vi vandt sagen, da ingen kan overkomme at efterse 1000+ links hver dag. Eksempel: Jeg linker til en side, der linker til en side, der linker til en side, der linker til en søgning på en søgemaskine, der linker til en side, der linker til filerne. SKal jeg retsforfølges på det tynde grundlag ? Nej vel :) Eneste grund til han vil blive det, er hvis han har linket direkte...så hvis han skal i retten, må de åbenbart mene at have noget på ham. Surt - men sikkert sandt. De kan snart sagsøge en for at have set et Mp3 link på en kammerats hjemme PC i Århus, selvom man kun var på besøg - ikke kom i nærheden af den, og selv bor i KBH - LOL Men held og lykke med sagen - håber de taber :)
Gravatar #7 - neprom
29. jan. 2001 11:08
Fuck Koda!!!!!!----->Jeg vil bare ønske jer held og lykke!!!! Neprom--> FucK KoDa FucK KoDa FucK KoDa FucK KoDa FucK KoDa FucK KoDa FucK KoDa FuCk SoNyFuCk SoNyFuCk SoNyFuCk SoNyFuCk SoNyFuCk SoNyFuCk SoNyFuCk SoNyFuCk SoNy
Gravatar #8 - knasknas
30. jan. 2001 11:59
Ups!Jeg tror forresten lige at jeg sletter <B>ALLE hjemmesider jeg nogen sinde har lavet</B>. - Det er vel den eneste måde at være sikker på ikke at blive busted efterhånden... !?!
Man kan sgu' blive så harm over deres magtmisbrug.
Gravatar #9 - ravex
30. jan. 2001 16:11
TIL; Nice1Det havde jeg også gjort,,, men dette har enlig kun gjort det værrer.... Jeg har heller ikke fået en dom endnu... den får jeg først om 2 mdr ! Til: Nice1 User Antal : 10 Man kan lave en disclaimer notice der fratager en ansvaret på indholdet til sider som man linker til. Det må man altså gerne. Jeg har virkelig ondt at Ravex for det er nok det ledeste man kan komme ud for, at blive busted. Og ja, IFPI burde hænges i en galge på offentlige steder. :-( Held og lykke i retten Ravex
Gravatar #10 - stfrm
30. jan. 2001 19:28
Grunden til de ikke sagsøger Google, Yahoo eller JEn af grundene til at IFPI / andre ikke har sagsøgt Google, Yahoo eller Jubii, er såmen at disse sager ikke har nogen reel værdi. Deres status er rent principielt. Jeg kan huske for ca. 1-2 år siden var der stor ståhej om mp3'er og hvor "farligt" det var at have liggende på end maskiner. Der var mange privat personer der blev taget for det, og det var ene og alene for at skræmme folk fra at bruge mp3'er. Jeg har ikke personligt hørt om ret mange sager om mp3 kopiering efter dette og disse to hører nok også til to af de sidste. Det er gør selvfølgelig ikke situationen for de to mindre uheldig. Google, Yahoo, Jubii og andre søgesider skal nok også få deres sag for, eller i det mindste påbudt ikke at må vise sider med MP3 indhold. Det går jo så an på hvilken aftale der er indgået med brugeren når man adderet et link derpå. Hvem ved, måske ér det ikke muligt. Alt held og lykke med retssagen.
Gravatar #11 - [E]Desperado
31. jan. 2001 09:08
INFO om sagen ! ?Får vi mere at vide om sagen her på siden ; )?? Eller er der en link til en side vi kan læse mere om det ; )) ?
Gå til top

Opret dig som bruger i dag

Det er gratis, og du binder dig ikke til noget.

Når du er oprettet som bruger, får du adgang til en lang række af sidens andre muligheder, såsom at udforme siden efter eget ønske og deltage i diskussionerne.

Opret Bruger Login