mboost-dp1

Shutterstock

Mozilla hænger Microsoft, Apple og Google ud for at nudge brugere til at bruge deres standardbrowsere

- Via The Register -

Mozilla affyrer skud mod teknologigiganter for påstået konkurrencebegrænsende praksis, rapporterer The Register.

Firefox-producenten Mozilla tager sigte på Microsoft, Google og Apple for at bruge deres operativsystemer til at styre brugerne henimod deres egne browsere i stedet for rivaliserende browsere, der ikke har de samme OS-fordele. Som for eksempel Mozilla.

At disse få store virksomheder dominerer et så vigtigt marked – Mozilla refererer her til browsere som internettets hjerte – har en monopolistisk indvirkning, der kvæler konkurrencen og holder innovationen tilbage, konkluderede en Firefox-udvikler i en nylig rapport.

Mozillas holdning er, at selvom der er alternativer, såsom dets open source Firefox, til de tre store browsere – Microsoft Edge, Apple Safari og Google Chrome – finder brugerne det svært eller for omfattende at ændre, især taget i betragtning af den måde Microsoft, Apple og Google “fastlåser” deres brugere. Det afskærer interessen for konkurrerende browsere, som oplever begrænset brug, og som aldrig helt kommer i gang med at udfordre status quo.

“Den forskning, vi udgiver med denne rapport, tegner et komplekst billede med mange paradokser: Folk siger, at de ved, hvordan de skal ændre deres browser, men mange gør det aldrig,” skrev Mozilla-teamet. “Mange mennesker tror, ​​de kan ændre deres browser, men alligevel er de farvet af software, som er forudinstalleret, indstillet til standard og svært at ændre.”

“Konkurrence i browsere er nødvendig for at fremme innovation, ydeevne, hastighed, privatliv og sikkerhed,” argumenterede de endvidere.

Gå til bund
Gravatar #1 - Vanvittig
28. sep. 2022 22:55
Så må Mozilla jo bare lave et styresystem, der er bedre end Windows og Mac.

Dejligt med fri konkurrence.
Gå til top

Opret dig som bruger i dag

Det er gratis, og du binder dig ikke til noget.

Når du er oprettet som bruger, får du adgang til en lang række af sidens andre muligheder, såsom at udforme siden efter eget ønske og deltage i diskussionerne.

Opret Bruger Login