NokiaMobilt internet er mere populært end først antaget

Via Ars Technica - , redigeret af Net_Srak , indsendt af sønderby

Der er mange, som mener, at det mobile internet først rigtig er ved at komme i gang med smartphones som f.eks. iPhonen, men en ny undersøgelse fra Nielsen Mobile viser et andet billede.

Undersøgelsen, der hedder “The Worldwide State of the Mobile Web”, afslører, at alene i USA så tilgår 40 millioner mennesker nettet via deres mobiltelefon, hvilket svarer til 15,6 % af alle, der har et mobilabonnement, og putter dermed USA på førstepladsen over mobilt internetbrug.

Lande som England og Italien følger efter på henholdsvis anden- og tredjepladsen med 12,9 % og 11,9 %. Det store brug af mobilt internet mener Nielsen Mobile nu har ført til, at der er nået en kritisk masse, hvor det vil være rentabel at satse stort på markedsføring på dette marked.

Gå til bund
Gravatar

#1 AlienDarkmind 11. jul. 2008 08:13

Ja Telia:D Følg med..
"So they sent a helpless child to kill me. Well I'm not going out without a fight!" - Bender /furturama
Gravatar

#2 myplacedk 11. jul. 2008 08:32

Sidst jeg lavede en ny hjemmeside til mig selv, overvejede jeg at lave en mobil-udgave. Så fandt jeg ud af at den almindelige udgave fungerer fint på mobilen, og at en mobil-udgave ikke ville være specielt meget anderledes.

Der er sket meget siden WAP.
Gider du lige sætte navn på bagsiden af mit Möbius pandebånd?
Gravatar

#3 Ravager 11. jul. 2008 08:44

<flamebait>
Hvorfor vidste jeg bare, at iPhone ville blive fremhævet igen.

http://www.engadget.com/2007/01/09/the-iphone-is-n...

Dette omhandler den gamle iPhone, men det er altså stadig ikke nogen smartphone. Hverken i den bogstavlige betydning eller den underforståede betydning.
</flamebait>
Gravatar

#4 Bllets 11. jul. 2008 08:47

#2
Når jeg sidder og browser internettet på min Nokia 6500C med Opera Mini, så er størstedelen af hjemmesiderne okay at bruge, men der er også nogen som er komplet ubruelige, for det meste er det når jeg skal logge ind, da folk åbenbart har en tendens til at gøre alt muligt smart med deres login knap. (Hvilket gør jeg ikke kan vælge og trykke på den)

Nogen steder kan jeg ikke engang bruge links, da der også er blevet gjort for meget ved dem.

Og så det værste: Lang tekster gemt i normale browser med java, sådan er det IKKE i Oprah Mini, da står det hele der bare.
Names are the biggest limitations in this world.
Gravatar

#5 esbenr 11. jul. 2008 08:49

#2:

Jeg er udvikler ved et firma der laver mobile løsninger og tro mig: Der er STOR forskel på om dit website er bygget til mobile eller ej.

Men det er korrekt at de fleste mobilbrowsere efterhånden kan skallere en full size webside, men spørgsmålet er hvor brugervenligt det fungerer.

For igen at bringe iPhonen på banen, så er Safari browseren i den faktisk et skole eksempel på en intelligent browser der kan håndtere almindelige websider, men hvad blev der lige af flash?
Gravatar

#6 myplacedk 11. jul. 2008 09:08

#5
I know. Pointen er at almindelige hjemmesider efterhånden er ret tilgængelige på mobile enheder, i hvert fald så længe de er opbygget simpelt og fornuftigt.

Og jeg tror det er det, der gør det så populært. "Ingen" gider lave mobil-specifikke hjemmesider, da "ingen" bruger dem. Og "ingen" gider bruger dem, da der er så få af dem.

Ved at helt almindelige hjemmesider er brugbare, er der grund til surfe fra mobilen. Og da brugerne er der, kan det betale sig at lave mobil-optimerede sider.
Gider du lige sætte navn på bagsiden af mit Möbius pandebånd?
Gravatar

#7 12V 11. jul. 2008 09:24

Jeg synes også det ville være rart hvis flere hjemmesider fik en slank mobil udgave som f.eks. google, krak, dgs osv.
Gravatar

#8 Ganin 11. jul. 2008 09:40

#7
Hvad? Google har da altid haft wap/pda lign. hjemmeside?!? krak og dgs kan jeg så ikke udtale mig om.

http://www.google.com/mobile
Gravatar

#9 myplacedk 11. jul. 2008 10:08

7 skrev:
Jeg synes også det ville være rart hvis flere hjemmesider fik en slank mobil udgave som f.eks. google, krak, dgs osv.


Google: http://www.google.com/m
Krak: http://mobil.eniro.dk/ (Ja, det er den Krak synes du skal bruge.)
De Gule Sider: http://mobil.dgs.dk/
Osv.: http://www.dmi.dk/dmi/mobil http://mobil.rejseplanen.dk/
Gider du lige sætte navn på bagsiden af mit Möbius pandebånd?
Gravatar

#10 Probst 11. jul. 2008 10:18

#8 og #9
Jeg tror I misforstår #7. Jeg læser indlægget som at han efterlyser slanke versioner af hjemmesider, ligesom google, krak, dgs har lavet.
Gravatar

#11 jnie 11. jul. 2008 10:28

#9
Listen bli'r længere...

m.mobilportaler.dk
Gravatar

#12 KaW 11. jul. 2008 12:59

En anden ting jeg savner er noget standard subdomain navngivning til mobile versioner.

Facebook har m.facebook.com, nogle har mobil.DOMAIN.tld nogle har DOMAIN.tld/mobil. Nogle har stadig wap subdomains. Standard navngivning tak!
Gravatar

#13 andes 11. jul. 2008 15:19

#12
Ideelt set burde brugere der opretter forbindelse til hovedsitet via mobiltelefon bare omdirigeres til mobilsitet hvis de har et sådant. Ved ikke hvor skudsikkert det er, men det ved jeg at Google gør for min telefon.
Windows er kun et operativsystem hvis du er homo
Gravatar

#14 myplacedk 11. jul. 2008 15:47

#13
Hvilket er pisse-irriterende. Hvad nu hvis jeg vil se den fulde hjemmeside på mobilen? Hvad nu hvis jeg vil se mobil-versionen på min PC? (Det kan så løses med et par innoverende links, jeg har bare aldrig set det.)

Ja, jeg har set praktiske anvendelser for begge dele. Fx. har mini-udgaven typisk begrænset funktionalitet. Det er skidt hvis man vil bruge noget der mangler, men fedt hvis den fulde udgave er lige bloated nok.
Gider du lige sætte navn på bagsiden af mit Möbius pandebånd?
Gravatar

#15 myplacedk 11. jul. 2008 15:51

10 skrev:
Jeg tror I misforstår #7. Jeg læser indlægget som at han efterlyser slanke versioner af hjemmesider, ligesom google, krak, dgs har lavet.

Ah ja, sådan kan det også forståes. Men hvilke hjemmesider er det så vi ønsker i en mobil-udgave?

Langt de fleste hjemmesider kan laves på en fornuftig måde, som virker fint begge steder. Så typisk er det den anbefaling jeg vil give: Lav din hjemmeside ordentligt, så virker den bedre.

Andre (fx. "rich websites") kan ikke laves så det virker på en mobi, der kan man lave en primitiv udgave. Men så vil hele pointen med siden typisk være væk, og så er vi lige langt.

Og så er der nogle få stykker tilbage, hvor det virker fornuftigt at lave to udgiver. Men hvor mangler vi det?
Gider du lige sætte navn på bagsiden af mit Möbius pandebånd?
Gravatar

#16 andes 11. jul. 2008 17:07

#14
Præcis, det skulle ordnes med links ("Gå til mobilsitet *link*"). Mener det er både urealistisk og uhensigtsmæssigt at forsøge at lægge en bestemt semantik nedover subdomæner for at løse problemet.
Windows er kun et operativsystem hvis du er homo
Gravatar

#17 Dirk Diggler 11. jul. 2008 22:05

#3

Wiki's definition af en Smartphone:

http://da.wikipedia.org/wiki/Smartphone

DD
Gravatar

#18 Mion 12. jul. 2008 14:50

efter at man har fået safari browseren i Iphone (bruger selv den på min touch) og den samme i HTC DIamond (ja ikke helt den samme, men den har samme zoom funktion) så er jeg netop begyndt at bruge nettet på mobilen..

Fordi det er fullsize sider man bruger, og ikke de nedskalerede.

det virker fantastisk, når man har dobbelt tap zoom funktionen der zoomer ind så rammerne passer, bare denne lille smarte løsning gør det brugbart.
Gravatar

#19 rasmusv 12. jul. 2008 15:32

#14 "Hvad nu hvis jeg vil se den fulde hjemmeside på mobilen?"
Trykker på linket til den fulde hjemmeside? Se f.eks. iphone.facebook.com eller google.com/m som begge har lavet det rimeligt smertefrit
Gravatar

#20 mathiass 13. jul. 2008 07:43

Dette omhandler den gamle iPhone, men det er altså stadig ikke nogen smartphone. Hverken i den bogstavlige betydning eller den underforståede betydning.
Jeg ved godt at du bare troller, men ok, så bider jeg altså på. Hvis du selv læser det link du har indsat, så vil du se at de væsentlige kritikpunkter er at man ikke kan køre 3rd party programmer på den (det kan man på den nye), der er ingen 3G (samme), begrænset funktionalitet på WiFi (ved ikke om det har noget at gøre med om det er en smartphone).
De to resterende punkter er at man ikke kan fjerne batteriet og ikke kan udvide hukommelsen. De to punkter er vist ikke nok til at noget ikke er en smartphone.
Gravatar

#21 Dee.Kay 13. jul. 2008 10:24

#20 Ja man kan vel mene om iPhone hvad man vil, men efter 2.0 Software er released, er der vel ikke længere noget at diskutere....

On-Topic

Jeg er inden for den senere tid også blevet en del mere intens bruger af internettet on the go - det er dog ikke så meget hjemmesider, som det er mail, Google Maps og lignende - Hjemmesider kommer jeg også en del på, men mest på de iPhone tilpassede hjemmesider for et hurtigt overblik over overskrifter m.m.
Gravatar

#22 kapper_14 13. jul. 2008 21:17

Jeg er også begyndt at anvende nettet mere på min mobiltlf. og med Opera Mini synes jeg det går glimrende :D
Jeg synes at normale hjemmesider i de fleste tilfælde bliver skaleret ordenlig ned.
Men som andre også siger kan linksene drille på nogle sider, men i langt de fleste tilfælde har det virket hos mig.
Gå til top

Opret dig som bruger i dag

Det er gratis, og du binder dig ikke til noget.

Når du er oprettet som bruger, får du adgang til en lang række af sidens andre muligheder, såsom at udforme siden efter eget ønske og deltage i diskussionerne.

Opret Bruger Login