mboost-dp1

Frequency Therapeutics

MIT-forskere udvikler nyt lægemiddel, som modvirker høretab

- Via SciTechDaily -

Bioteknologivirksomheden Frequency Therapeutics forsøger at modvirke høretab ved hjælp af en ny form for regenerativ terapi, skriver SciTechDaily.

Virksomheden bruger et lægemiddel, som kan stimulere væksten af små hårceller i det indre øre. Det er disse hårceller, der giver os mulighed for at høre.

Hårcellerne dør, når de udsættes for høje lyde eller medicin, herunder visse kemoterapier og antibiotika. Frequencys lægemiddelkandidat er designet til at blive sprøjtet ind i øret for at regenerere disse celler i cochlea.

I kliniske forsøg har virksomheden allerede forbedret folks hørelse målt ved test af evnen til at forstå tale og genkende ord.

Virksomheden har doseret mere end 200 patienter til dato og har set klinisk betydningsfulde forbedringer i taleopfattelse i tre separate kliniske undersøgelser. En anden undersøgelse viste ikke forbedringer i hørelsen sammenlignet med placebogruppen, men virksomheden tilskriver dette resultat fejl i designet af forsøget.

Gå til bund
Gravatar #1 - kgp43
13. apr. 2022 11:35
Ser ikke ud til at dette er en "nyhed".
Aktien har tabt 90% på 3 uger, da forsøg har vist dårlige resultater vs. Placebo.

Prøv evt. at læse nogle af kommentarerne:
https://finance.yahoo.com/quote/FREQ/community/

Bliver beskrevet som svindel.
Ved dog ikke om dette er korrekt, da jeg kun har brugt 3 min på en søgning :/
Gravatar #2 - kgp43
13. apr. 2022 11:59
90% på 1 år, ikke 3 uger.
Gravatar #3 - larsp
13. apr. 2022 12:28
#1 Svindel eller ej, meget tyder på at deres idé bare ikke virker særlig godt hvilket er ærgeligt, for der er usigeligt mange mennesker der er plaget af høretab og tinnitus. Slem tinnitus kan drive folk til renden af selvmord.

Så jeg har stor sympati for at nogen forsøger at gøre noget ved det problem, long shot, financiel fidus eller ej.
Gravatar #4 - AppleSheep
13. apr. 2022 13:55
Jeg har tinnitus og jeg vil gerne give en god slat penge for at få den lyd til at forsvinde. Det er næsten vigtigere for mig at lyden forsvinder end at jeg for den del af hørelsen tilbage igen. Så generende er det.

Jeg fik det ved en blanding af hård stress over et par år, samt en kollega brugte vinkelsliber på en kæmpe blikplade i en kælderbygning hvor lyden bare rungede og skreg helt ad helvede til. Jeg kom ind ad en dør, og så tændte han den bare for fuld drøn. Jeg var total uforberedt på det. Der skete ikke noget lige til at starte med, men om aftenen hvor det blev stille, begyndte det bare at hylende skrige i mine ører. Jeg tror jeg max var der i et par minutter, for jeg kunne ikke holde det ud.
Gravatar #5 - larsp
13. apr. 2022 16:09
#4 Jeg har også en rimelig påtrængende tinnitus og ville også give GODE penge for en behandling der kunne hjælpe. Men jeg kan godt abstrahere fra hyleriet, så det fylder ikke så meget igen i min dagligdag. Men det plager mig er at jeg ikke hører nær så godt som før og ofte har brug for at bede folk gentage hvad de siger. Jeg plejede også at være meget skarp til at høre og kende forskel på hifi udstyr. Den skarphed har jeg slet ikke mere.

Jeg tror at det simpelthen er års overbelastning af ikke specielt stærke ører der har forårsaget min tinnitus. Når hørehårene bliver beskadiget og ikke længere sender signaler kan hjernen finde på at lave "fantom signaler" og det er så én måde at få tinnitus på, som jeg forstår det.

Jeg har de sidste mange år haft musikørepropper i min nøglering, så jeg altid er klar til at beskytte hørelsen hvis der er høj musik. Pas på jeres ører, folkens.
Gravatar #6 - sirius09
13. apr. 2022 17:20
#4 og #5
Jeg lider selv af tinnitus på venstre øre, og så sent som i går var jeg inde og på en offentlig høreklinik, som jeg har været tilknyttet siden 2007. Det var i forbindelse med justering af nyt høreapparat.

Vi snakkede om netop det her tinnitus problem, og som I begge sikkert allerede ved, findes der pt. ingen behandlingsmetoder der har vist brugbare resultater, som man vil benytte i Danmark. Problemet med tinnitus er at det kan skyldes mange ting, det derfor det er svært at finde en behandling. Hos nogen skyldes det en fysisk skade, hos andre er det psykisk skade, også er der den tredje gruppe, hvor man ikke rigtig kan fastslå årsagen.

I forbindelse med min samtale i går, fik jeg anbefalet en app til min telefon som hedder: Relief.

Den kan findes her:

Android:
https://play.google.com/store/apps/details?id=com....

iOS:
https://apps.apple.com/dk/app/resound-tinnitus-rel...

Den kan bruges til via bluetooth, at sende lyde ind, der kan hjælpe mod tinnitus.
Den kan også bruges til at falde i søvn, og indstilles til selv at slukke efter x antal tid. Jeg fik også kendskab til at der findes pudehøjtalere som denne:
https://www.coolstuff.dk/interesser/teknik/hoejtal...

Jeg kan ikke stå ind for kvaliteten, men jeg tænkte jeg ville nævne det her for jer begge + alle andre som skulle døje med tinnitus.

Jeg har kun haft appen i et døgn, men indtil videre har den været ganske brugbar, og haft den ønsket virkning, og eftersom den er gratis, og du nok kun betaler med dine personlige data (sarkasme), kan det jo ikke skade at prøve den :)

Med det sagt, håber jeg også på man en dag rent faktisk finder bedre metoder mod høretab, da det er et stigende problem i blandt andet den danske befolkning.
Gravatar #7 - kgp43
13. apr. 2022 17:55
Tror desværre at mange unge vil få problemer med hørelsen, når de bliver ændre.
Headset på høj volumen og høje (utilsigtet) lyde - det er en virkelig dårlig kombination.
Gravatar #8 - AppleSheep
13. apr. 2022 19:02
#7 Du har så mege ret.

Hørelægerne kan allerede nu se effekten af brugen af høretelefoner, fordi der allerede er mange relativt unge mennesker med høreskader. Det er ikke normalen, og skyldes høretelefoner. Så skaden sker allerede nu.

Så hvis vi ikke skal gå hen og blive en nation af døve mennesker der ikke kan snakke sammen, er der nødt til at blive forsket mere i det. Det er et globalt problem, så der skal skydes penge i det på et globalt plan.
Gravatar #9 - casperghst42
13. apr. 2022 19:25
Jeg har kraftig tinitus, tildels grundet stress og at have siddet næsten 4 år med ørebøffer med høj musik i for at overdøve larmende kollegaer (jeg var problemet). Samtidig havde jeg for et par år siden helvedes ild i venstre øre, hvor jeg mistede 50db, hvilket gør at baggrunds lyd ikke får tinitussen til at forsvinde som det ellers sker på højre øre ... man lære at leve med det (for det meste), men jeg ville give en arm for at få lidt hørelse tilbage så jeg i det mindste kan få noget at hylen væk.
Gravatar #10 - FeedMe
13. apr. 2022 21:58
Føler mig ikke specielt plaget af min tinnitus. Og mit høretab gør normalt ikke at jeg ikke kan høre hvad folk siger - hvis de bare taler som om de faktisk gerne vil have at jeg hører hvad de siger - og ikke mumler.

Hvis jeg kunne få en behandling, så jeg kunne høre som da jeg var barn, så ville jeg da uden at blinke spare sammen til den og købe den hvis den ikke kostede mere end 100.000 kr. Og koster den mere end det - så vil jeg nok lige sætte mig ned og overveje det.

Er glad for musik, men det æstetiske går af det hvis lyd mere er et ubehag end noget man kan nyde.

I takt med den digitale udvikling og den brede hobs tilgang til lyd og video er det også blevet en daglig plage med dårlig lyd i overakustiske lokaler og overgainede KNAPHULSMIKROFONER, som folk har monteret så langt fra lydkilden som muligt. Har altid høreværn med når jeg er til forelæsninger - simpelthen for at kunne høre hvad de siger (no shit).

Jeg er dog ikke så optimistisk at denne nyhed har givet anledning til håb. Jeg er stadig ikke helt klar over om jeg tror at høretab er irreversibelt med teknologi vi er i nærheden af eller om det er noget der kan behandles. Men er da fint at de prøver.
Gravatar #11 - arne_v
14. apr. 2022 16:39
#alle

Baseret på ovenstående så virker det som at høreskader er et meget stort problem for yngre generationer danskere.

Færre med lungeproblemer fordi færre ryger, men flere med høreskader fordi flere bruger headset måske kombineret med høj musik.
Gravatar #12 - AppleSheep
14. apr. 2022 20:45
Det er det også, Arne. Jeg har en håndfuld gange læst om det i diverse nyhedssider, så du har ret. Og siden jeg selv har fået tinnitus, tænkte jeg "pis osse", og måtte sluge den kamel, og håbe at forskerne får fingeren ud af gaskammeret :D

Jeg er dog ikke helt teenager længere, og jeg fik min tinnitus da jeg var i starten af 40'erne.
Gravatar #13 - Claus Jørgensen
14. apr. 2022 21:57
#11

Jeg ville ellers tænkte det modsatte. Moderne headsets er så meget bedre for ørene end det skrammel vi brugte for 20 år siden.

Gravatar #14 - AppleSheep
14. apr. 2022 22:39
Claus Jørgensen (13) skrev:
#11

Jeg ville ellers tænkte det modsatte. Moderne headsets er så meget bedre for ørene end det skrammel vi brugte for 20 år siden.Høj lyd er høj lyd - uanset kvaliteten. Længere er den ikke. Men det ville da være rart at det var kvaliteten man fik tinnitus af og ikke lydstyrken. Det er egentlig ret sjovt at tænke på det på den måde.
Gravatar #15 - syska
15. apr. 2022 11:34
#14

Jo bedre kvalitet, jo mere skruer folk også op, hvilket faktisk er skidt.
Gravatar #16 - Claus Jørgensen
15. apr. 2022 18:30
AppleSheep (14) skrev:
Høj lyd er høj lyd - uanset kvaliteten. Længere er den ikke. Men det ville da være rart at det var kvaliteten man fik tinnitus af og ikke lydstyrken. Det er egentlig ret sjovt at tænke på det på den måde.
Ja, men du skruer op for musikken i et dårligt kvalitet headset i forhold til f.eks. Bose QC15, fordi at du forsøger at drunke resten af støjen omkring dig ud.

Øretelefoner er også værre end over-ear headphones.
Gravatar #17 - AppleSheep
16. apr. 2022 15:55
Claus Jørgensen (16) skrev:
AppleSheep (14) skrev:
Høj lyd er høj lyd - uanset kvaliteten. Længere er den ikke. Men det ville da være rart at det var kvaliteten man fik tinnitus af og ikke lydstyrken. Det er egentlig ret sjovt at tænke på det på den måde.
Ja, men du skruer op for musikken i et dårligt kvalitet headset i forhold til f.eks. Bose QC15, fordi at du forsøger at drunke resten af støjen omkring dig ud.

Øretelefoner er også værre end over-ear headphones.


Nå ok. Du tænker på brugen noise cancelling eller bare nogle over-ears der dæmper lyd der kommer udefra godt? Det kan jeg godt følge dig i.
Gravatar #18 - AppleSheep
16. apr. 2022 21:53
Jeg faldt lige over denne YouTube-kanal, hvis sidste video er giver lidt håb for os med tinnitus. De snakker om en medicin der heller OTO-313, som er gået ind i anden testfase på patienter. Videoen er 5 måneder gammel, så de er nok kommet lidt videre i deres forskning. Videoen virker legit, men selv den bedste falde i :DHer er videoen:

Her er kanalen: https://www.youtube.com/c/Joshualightmd
Gå til top

Opret dig som bruger i dag

Det er gratis, og du binder dig ikke til noget.

Når du er oprettet som bruger, får du adgang til en lang række af sidens andre muligheder, såsom at udforme siden efter eget ønske og deltage i diskussionerne.

Opret Bruger Login