mboost-dp1

Facebook

Microsoft køber andel af FaceBook

- Via BusinessWeek - , redigeret af MiniatureZeus , indsendt af MiniatureZeus

For en pris på 240 millioner dollars, eller ca. 1,3 milliarder kroner, har Microsoft købt en mindre andel af den meget populære hjemmeside Facebook. For pengene har Microsoft kunne købe 1,6 % af Facebook, hvilket giver hjemmesiden en markedsværdi på 15 milliarder dollars, eller næsten 80 milliarder kroner.

Med sit køb får Microsoft ret til at styre placeringen og salg af bannerreklamer på Facebooks sider uden for USA. 60 % af alle sidens næsten 50 millioner registrerede brugere er ikke amerikanske.

Facebook er en af de hurtigst voksende hjemmesider på nettet, med en tilgang af 200.000 nye brugere hver dag.

Gå til bund
Gravatar #1 - Luxen
26. okt. 2007 09:41
Det skal Microsoft nok tjene godt på :)

GODMORGEN!
Gravatar #2 - Blinklys79
26. okt. 2007 09:46
At facebook har så mange registerede brugere skyldes nok også at det ikke er muligt at slette sin konto. Man kan kun deaktivere den, så endnu en smart måde at få så mange brugere ind i folden og sælge dyrt... selvom sidens ejer dog endnu ikke er så villig til at give det fra sig.

Hvor mange af de 50 mio brugere er mon aktive?!?

Minder dette ikke lidt om Skype eventyret...
Gravatar #3 - Windcape
26. okt. 2007 09:50
Microsoft har købt en hjemmeside kodet i php :o
Gravatar #4 - Windcape
26. okt. 2007 09:51
#2

MySpace er da ret populær... Facebook er en ikke-hjernelam afløser for myspace ;)
Gravatar #5 - jakobdam
26. okt. 2007 09:52
Jeg kan næsten ikke tro at det "lille" 1,6% køb er sket uden en option for Microsoft om at kunne købe mere senere hen.

Dette synes jeg godt kunne lugte lidt af at være en føler fra Microsoft - om dette portal/community-noget er noget de skal være blive en større del af (udover deres MSN Messenger, der jo ikke er det samme anyways).


Det bør iøvrigt nævnes at facebook mig bekendt, har overhalet myspace i England.
Gravatar #6 - Hundestejle
26. okt. 2007 10:08
#2: Blinklys79

Facebook er vist ret populaer. Jeg registrerede mig selv for en maaneds tid siden, og har allerede fundet rigtig mange nuvaerende og tidligere venner og bekendte som tydeligvis logger paa regelmaessigt.

Jeg synes helt sikkert det er bedre end MySpace som er saa proppet med flash skidt at det er umuligt at aabne siden paa en lidt aeldre computer uden at skidtet bryder sammen.

#5: jakobdam
Jeg aner ikke hordan resten af aktierne er fordelt, men hvis de er ejet af smaainvenstorer kan 1,6% vaere nok til at have aktie"majoriteten".
Gravatar #7 - joakim
26. okt. 2007 10:52
200.000 nye brugere hver dag?
Kan det passe?
Gravatar #8 - json
26. okt. 2007 11:21
Siden jeg hoppe på for første gang for 3-4 dage siden er der kommer næsten 6.000 nye danske profiler (eller danskere som har tilmeldt sig "Denmark" netværket. Såeh.. 200.000 lyder af meget, men.... sikkert..
Gravatar #9 - Mr.Weasel
26. okt. 2007 11:21
Jeg har det lidt med Facebook, som jeg har det med MySpace, Orkut og egentligt også LinkedIn, indenfor kort tid bliver de glemt af flertallet og så var det faktisk bare en dårlig investering.

Helt ærligt $15 milliarder, det kan Facebook umuligt være værd. Og hvad er det lige Microsoft har fået, de har betalt 1,3 milliard kroner for at få lov at købe reklameplads på Facebook, sådan dybest set.

Godt for ham der ejer Facebook, lidt en dårlig investering for Microsoft på længere sigt, det er mit bud.
Gravatar #10 - joakim
26. okt. 2007 11:29
#8
Det lyder nemlig af rigtig meget, men ja.
Det stiger vel med at siden bliver mere populær, men det kan jo ikke blive ved.
Gravatar #11 - VIC
26. okt. 2007 11:35
#6 - Som det fremgår af artiklen på Comon, så er der ikke tale om et aktieselskab. Det er nok mere en anpart på 1,6% de har købt. Og sådan som jeg forstår det, så er det Mark Zuckerberg der sidder med resten. MS har altså ikke så meget at skulle have sagt i den forbindelse.
Gravatar #12 - Deternal
26. okt. 2007 12:03
Det "sjove" med facebook er at man giver facebook fuld copyright over alt man lægger op, og de har ret til at sælge de oplysninger man giver dem videre.

Mao. så tænk over hvad man putter derpå - for de kan helt lovligt sælge dine billeder til brug i en reklame f.eks. - ligesom det også er ok for dem at sælge din mailadresse og information om dine interesser og grupper.
Gravatar #13 - 2xmy
26. okt. 2007 12:08
#9 Det er i hvert fald svært at forholde sig til sådan nogle sindsyge store beløb for en smule af en hjemmeside.
Jeg har det på samme måde med LinkedIn. Jeg tilmeldte mig og smuttede indenfor 72 timer, ligesom jeg har besøgt MySpave og FaceBook men ikke giddet oprette mig. Jeg tror dog vi skal være forsigtig med at projektere vores holdning til resten af befolkningen.


#12: Den er ret ubehagelig, men mon ikke den er ulovlig i Danmark og dermed ikke bindende selvom man acceptere den.
Gravatar #14 - Törleif Val Viking
26. okt. 2007 14:24
Har det med facebook som jeg har det med spam.
Modtager 2-3 mails om ugen fra facebook. Venner eller ej, lortet skal slettes fra min mailboks. De første 10-20 mails jeg fik derfra troede jeg faktisk VAR spam indtil jeg blev klogere. slet slet slet. og nej melder mig aldrig til, har en telefon og det er nok.
Gravatar #15 - solitary man
26. okt. 2007 15:08
#14
Det minder mig om de uendelige mængder af mails jeg fik fra meetyormessenger. Jeg slettede bunker af dem før en gut fortalte mig at det ikke var spam. Så tjekkede jeg det ud, og løb skrigende væk. Så de ryger stadig som spam.

#mere generelt
Det være sagt, så synes jeg trods alt facebook er lidt bedre. Jeg bruger den selv, da jeg kan komme i kontakt med gamle venner hvis numre jeg efterhånden ikke har længere. Så på den måde er det meget smart. Men jeg skal også love for at der er folk som tager det alvorligt.
Gravatar #16 - Windcape
26. okt. 2007 15:18
#12

Samme med GMail vis du frygtede noget... newz.dk ejer sikkert også dette indlæg, og har ret til at sælge det hvis det passer dem.

Jeg er ligeglad, hvem lægger vigtig superhemmelig firma materiale op på en public blog?!?
Gravatar #17 - 2xmy
26. okt. 2007 16:35
#15 Jeg får også en bunke af dem. Jeg var da sikker på at det var spam mails fra en eller anden virus, som havde spammet alle i adressebogen... så blev jeg så meget klogere :D
Gravatar #18 - bjerh
26. okt. 2007 18:08
#7.. nej det lyv!!!!!!
Gravatar #19 - chrisjon
26. okt. 2007 19:30
I følge alexea.com besøgte ca 5% af verdens internetopkoblinger facebook i går, og der er ca 1 milliard mennesker med internetopkobling.

Så det er små 50 millioner forskellige besøgende de havde i går, baseret på folk der anvender alexea toolbar.

Og hvis de har en forventning om en klar stigning når de bliver mere populærer i udlandet kan man vel snildt forvente 100 millioner besøgende om dagen,

Og husk nu på at usa stod for ca 40% af deres brugere selvom at usa kun står for ca 18% af internetopkoblinger i verden.

Så der er vel stor forventet vækst i facebook, hvis de kan slå an, i feks asian hvor største delen af internetbrugere eksisterer.
Gravatar #20 - superlayer
26. okt. 2007 20:44
#2: Blinklys79: Jeg tror du har ret ang. skype teorien, dog ikke fordi facebook ikke kan tjene penge, men fordi facebook er en luftkaste. Hvis Facebook ell. deres tredieparts udviklere ikke formår at skabe noget virkeligt spændende ell. brugbart indenfor de næste 6 mdr. tror jeg stille og roligt at Facebook vil tabe terræn til Myspace igen ell. evt. til en ny konkurrent fra Google.

#3: thedeathart: Fnis.. host nørd host.. Anyways fuck koden og fuck hjemmesiden eller hvad du har lyst til at kalde det. Det drejer sig udelukkende om content i form af kød og blod og øjne, der stirrer på reklamer.

#4: thedeathart: Jeg lover dig at Facebook kommer til at virke lige så hjernelam efter en 2 ugers daglig brug. Knus (indsæt navn her), Bid (indsæt navn her), Giv øl til (indsæt navn her), (indsæt navn her) har added (indsæt navn her og her og her) idag. Yawn...

#6: Hundestejle: Myspace er også på vej med en platforms strategi, som facebook's, så tror nok der bliver renset lidt ud i "skidtet". Dog skal du huske at myspace i højere grad henvender sig til teenagere, der populært sagt skal "expresse" sig selv med grimme dimser og dutter osv. Facebook er mere henvendt til et ældre "publikum".
1.6% er ikke en majoritet og Facebook er ikke en IPO virksomhed. Andelen er fordelt mellem "founders" og investorer.

#9: Mr.Weasel: Myspace har været omkring i mange år nu og jeg tror ikke du skal regne med at de eller facebook bliver glemt lige foreløbig. Man kan sige de begge er historiske begivenheder, der i kraft af op mod 250 millioner brugere tilsammen nok skal blive husket en del år frem.

#10: joakim: Det kan blive ved i lang tid og det er nok. Facebook har under en trediedel af myspace brugere og internettet vokser eksponentielt. Dvs. Facebook kan i teorien kommer over 200 millioner indenfor et par år eller mindre.

#12: Deternal: Det er ganske alm. men det bliver sjældent brugt i praksis. Det er også tilfældet med det arbejde du laver på f eks. din skole, dit arbejde osv. Det er allevegne.

#14: Törleif Val Viking: Det sagde din forfader nok også om signal hornet. :/

#19: chrisjon: Det vigtigste brugere er stadig i europa og USA, da de gennemsnitligt har flere penge at rulle med samt kreditkort osv osv. Kina er det næststørste internet marked og snart det største, men købekraften er stadig så lille at de f eks. ikke kan måle sig med Japan i forhold til købekraft.
Gravatar #21 - nhslaw
28. okt. 2007 22:24
Dejligt for Microsofts reklame-division; endnu en lille sejr i kampen mod Google m.fl.
Gravatar #22 - trylleklovn
28. okt. 2007 22:26
#4 Facebook er et helt andet koncept end myspace.
Derimod er virb.com en langt bedre udgave af myspace.
Gravatar #23 - Deternal
30. okt. 2007 16:47
#Flere:
Nej det er ikke helt almindeligt at man overdrager fuld copyright på alt og ikke har mulighed for at trække det tilbage.

Og Facebook har da officielt sagt de vil sælge data om deres brugere - de fleste virksomhedes privacy policies forhindrer (ihvertfald officielt) dette. Dette er heller ikke tilfældet her.

Forskellen er her at de faktisk ikke har nogen begrænsninger på hvordan de må udnytte informationer mv. og at de har meldt ud at de har tænkt sig at udnytte disse.
Gå til top

Opret dig som bruger i dag

Det er gratis, og du binder dig ikke til noget.

Når du er oprettet som bruger, får du adgang til en lang række af sidens andre muligheder, såsom at udforme siden efter eget ønske og deltage i diskussionerne.

Opret Bruger Login