mboost-dp1

Shutterstock

Microsoft advarer: Rusland planlægger ransomware-angreb på europæisk infrastruktur

- Via Version2 -

Ukrainske og vestlige virksomheder og infrastruktur er målet for mulige russiske cyberangreb, lyder det i et blogindlæg fra Microsoft.

Det skriver Version2 og ITWatch på baggrund af et blogindlæg fra Clint Watts, der er chef Microsofts digitale trusselscenter.

Rusland planlægger mulige cyberangreb, særligt ransomware, mod infrastruktur og virksomheder i Ukraine og dets støtter heriblandt Danmark. Formålet er at ryste ukrainske borgeres tillid og beslutsomhed samt underminere USA’s, EU’s og NATO’s politiske støtte til landet, skriver Version2.

“Rusland vil forsøge at udnytte sprækker i den folkelige støtte til Ukraine til at underminere koalitioner, der er afgørende for Ukraines modstandsdygtighed, med håbet om at forringe den humanitære og militære bistand, der strømmer til landet,” skriver Clint Watts.

For knap fjorten dage siden blev Europa-Parlamentet ramt af et DDoS-angreb fra pro-russiske KillNet, der ifølge chef for cyberanalyse hos Center for Cybersikkerhed (CFCS), Mark Fiedel, sandsynligvis var politisk motiveret.

Gå til bund
Gå til top

Opret dig som bruger i dag

Det er gratis, og du binder dig ikke til noget.

Når du er oprettet som bruger, får du adgang til en lang række af sidens andre muligheder, såsom at udforme siden efter eget ønske og deltage i diskussionerne.

Opret Bruger Login