MasterCardMasterCard vil hjælpe i kampen mod piratkopiering

Via CNET - , redigeret af kasperfmn

MasterCard kom for nyligt i søgelyset, da de valgte ikke længere at behandle donationer til WikiLeaks. Samme tilgang tager betalingsfirmaet nu til piratkopiering, hvorfor de angiveligt har svoret ikke længere at acceptere donationer til hjemmesider, som spreder piratkopierede filer.

Denne holdning er ikke officielt bekræftet, men kommer fra kilder med kendskab til firmaet, efter MasterCard har mødtes med både Recording Industry Association of America (RIAA) og Motion Picture Association of America (MPAA).

Mitch Glazier, RIAA skrev:
MasterCard in particular deserves credit for its proactive approach to addressing rogue Web sites that dupe consumers. They have reached out to us and others in the entertainment community to forge what we think will be a productive and effective partnership.

Flere hjemmesider, som streamer ulovligt materiale, lever på baggrund af reklamer og betalingsløsninger. MPAA og RIAA har på det seneste fokuseret på at blokere sådanne hjemmesider fra at benytte disse muligheder, idet mange af siderne da vil lukke af sig selv.

Gå til bund
Gravatar

#1 MOA 23. dec. 2010 06:07

Så om en måned ser vi The Pirate Bank??
Gravatar

#2 Seth-Enoch 23. dec. 2010 06:09

Faktisk en smart indirekte måde at komme piratkopiering til livs...
The only thing necessary for the triumph of Evil, is for good men to do nothing - Edmund Burke(1729-97)
Gravatar

#3 nubus 23. dec. 2010 06:28

Synes ikke kreditkortselskaber skal bestemme hvad der er lovligt. Lidt som at Apple ikke bør kunne bestemme indholdet i danske magasiner og aviser.

Men... det skal gøres nemt for politiet at tracke de der bruger eller giver penge til ting der er ulovlige. At følge pengene er ikke i sig selv dumt (for min skyld kunne man godt forbyde kontanter).
Min signatur blev overhalet af udviklingen.
Gravatar

#4 TGS 23. dec. 2010 06:42

på den ene side kan man glæde sig over at man ikke benytter sig af services fra MasterCard. på den anden side ville det være skønt at så kunne boykotte dem hvis man gjorde.
jeg gider bare slet ikke bruge min autosignatur til noget som helst!
Gravatar

#5 binderup 23. dec. 2010 07:05

Gad vide hvilke far out Sci-Fi multimedia løsninger vi ville have i dag, hvis musik og film industrien havde brugt den samme mænge penge på nye distributions løsninger i stedet for at rende efter fildeling sites og/eller søgemaskiner i et forsøg på at stoppe internettet?

Jeg tror at MasterCard reagerer på dette da de sikkert kan retsforfølges i USA for at støtte ulovlig aktivitet, og det ønsker de ikke, og et eller andet sted forstår jeg dem.

Problemet er ikke MasterCard, problemet er den kæmpe lobby maskine RIAA og MPAA har overfor lovgiverne i USA, og desværre har en del af deres "sikkerheds" lovgivning det med at sive over til os. For os her i Danmark starter problemet først i USA, siden i EU og måske i DK (dansk lovgivning er jo snart mere eller mindre noget man ser på en udstilling i den gamle by i Århus)
Gravatar

#6 Daller 23. dec. 2010 07:11

Så kan de vel rette også stoppe konti fra lande med diktatorer og ustabile lande.

Hvis RIAA kan! Så kan amnesti international vel også?
Her er det desværre ikke småpenge de har de diktatorer så MC beskytter vel deres kunder..


Gravatar

#7 telepop 23. dec. 2010 07:14

TGS (4) skrev:
på den ene side kan man glæde sig over at man ikke benytter sig af services fra MasterCard. på den anden side ville det være skønt at så kunne boykotte dem hvis man gjorde.


Præcis min tanke, da jeg læste nyheden :D
Gravatar

#8 Montago.NET 23. dec. 2010 07:59

paypal anyone ?

ha-låååå ?
Microsoft .NET, fordi jeg ikke er bindegal
Gravatar

#9 Cloud02 23. dec. 2010 08:27

Og her ser vi så problemet med internettet. Alt sammen er styret at firmaer på den ene eller den anden måde.

Hvem styrer din trafik? ISP'er
Hvem styrer om du have et domæne? ICANN og nationale udbydere.
Hvem styrer om du må foretage en pengetransaktion med en anden? VISA, Mastercard mv.

I den virkelige verden kan enhver skrive på et stykke papir, stille sig et sted hen og sælge det, alt sammen anonymt. Ikke på internettet.

Jeg anbefaler Richard Stallman's kommentar i Guardian:
http://www.guardian.co.uk/commentisfree/2010/dec/1...
Newz.dk - Stedet hvor vi alle er eksperter på det der bliver diskuteret.
Gravatar

#10 Cloud02 23. dec. 2010 08:30

Idag blokerer de betaling til "hjemmesider, som spreder piratkopierede filer" i morgen bliver det til "hjemmesider, som spreder informationer imod regeringens interesser"
Newz.dk - Stedet hvor vi alle er eksperter på det der bliver diskuteret.
Gravatar

#11 Magten 23. dec. 2010 08:41

Det er nu ikke unormalt at fx Paypal (og andre lignende services!) lukker konti hvis de finder ud af at de bliver brugt til donationer til fx trackere.

Noget helt andet er så at mange folk der donerer penge til trackere slet ikke aner om de går til drift eller ryger lige i lommen på ejerne. Der er set utallige eksempler på personer der har malket deres brugere for >100.000 kr.
Jeg har aldrig forstået at folk var villige til at donere til sites hvor det ikke står klart og tydeligt (og med beviser) hvad driftsomkostningerne er.
J'ai un lapin, dans mes pantalon.
Gravatar

#12 Roan 23. dec. 2010 09:37

#10
hhmm...
Omvendt...
De har da allerede lukket for hjemmesider, som spreder information imod regeringens interesser.
Gravatar

#13 kasperd 23. dec. 2010 09:54

TGS (4) skrev:
på den anden side ville det være skønt at så kunne boykotte dem hvis man gjorde.
Hvis jeg holdt op med at bruge mit mastercard ville jeg så være nødt til at bruge mit maestro kort i stedet, og det ville de jo så tjene endnu flere penge på.

Det burde ikke være lovligt for dem at tilbageholde penge som er indbetalt til en af deres kunder med mindre der allerede ligger en retskendelse imod denne kunde.
The Internet is full, please try again later.
Gravatar

#14 Ranza 23. dec. 2010 10:19

Mit største problem ved dette, er at alle er uskyldige til andet er bevist. Jeg syntes det er fint at blokerer for penge til diverse web sider, men det skal prøves foran en dommer først. Mener det er helt forkert når organisationer eller firmaer begynder at bestemme hvad der er rigtigt og forkert.
Gravatar

#15 duppidat 23. dec. 2010 13:41

#13 VISA? Der er ingen der tvinger dig til at bruge mastercard ...
Gravatar

#16 kasperd 23. dec. 2010 23:07

duppidat (15) skrev:
VISA?
Jeg har ikke noget visa kort. Jeg overvejede det dengang hvor der ikke var så mange, der tog mastercard. Men det var komplet umuligt at få et klart svar på om de tog visa. Så for et års tid siden begyndte alle lige pludseligt at tage mastercard, og jeg droppede idéen om at få et visa kort. Måske skulle jeg begynde at overveje det igen.

Hvor mange steder i Danmark kan man betale med hhv visa og mastercard? Hvordan er gebyrerne? Og har visa også nogle skeletter i skabet?
The Internet is full, please try again later.
Gravatar

#17 starz#1 26. dec. 2010 14:42

farvel, Mastercard... *snip*
Et creditcard selskab skal ikke bestemme om jeg vil donere penge til Wikileaks eller TPB, før lovligheden af føromtale organisation har været prøvet ved retten.

period.
*Det er underligt at stå med en pik i hånden, og ikke kunne mærke det er min egen*
- Terracide
Gravatar

#18 terracide 27. dec. 2010 00:26

starz#1 (17) skrev:
farvel, Mastercard... *snip*
Et creditcard selskab skal ikke bestemme om jeg vil donere penge til Wikileaks eller TPB, før lovligheden af føromtale organisation har været prøvet ved retten.

period.


Tror jeg vil kontakte VISA og høre om de har samme planer, da jeg ikke agter at bruger selskaber som støtter pirater...

Terra - Vil du låne en saks? :)
Linux is only free if your sparetime has no value & AMD is only cheaper if your (spare)time has no value...
Gå til top

Opret dig som bruger i dag

Det er gratis, og du binder dig ikke til noget.

Når du er oprettet som bruger, får du adgang til en lang række af sidens andre muligheder, såsom at udforme siden efter eget ønske og deltage i diskussionerne.

Opret Bruger Login