LinuxMünchen tæt på at droppe Linux

Via Computerworld DK - , indsendt af arne_v

Efter i 2003 at have bestemt sig for at satse på Linux, ser det nu ud til, at Windows igen er på vej ind på byens offentlige computere.

München har sin egen Linux-distribution ved navn LiMux, der var færdig i 2013 med installation på 15.000 offentlige medarbejderes arbejdscomputere. Men det er netop medarbjederne, der ifølge borgmesteren ikke er tilfredse med it-miljøet.

En undersøgelse peger på, at mere end halvdelen ikke er it-tilfredse. Derfor har byrådet bestilt en udregning af, hvad det vil koste af tid og penge at migrere byens applikationer tilbage til Windows-systemet.

68,6 procent af de adspurgte i førnævnte undersøgelse svarer dog, at de er tilfredse med softwaren, mens interne, strukturelle it-organisatoriske udfordringer skulle være den største hovedpine.

Gå til bund
Gravatar

#1 Chucara 17. feb. 2017 11:34

Et eksempel på at Linux ikke er gratis, hvis man regner TCO.

Og nok nærmere et eksempel på at denne blev truffet uden at dem, der rent faktisk skulle udføre arbejdet var involverede.
Newz.dk: Hvor alle er eksperter indenfor alt.
Gravatar

#2 CBM 17. feb. 2017 12:47

#1:

Iflg. kilden (og dens kommentarspor), så handler det her om at Dieter Reiter er Microsoft fan, har arbejdet for at MS skulle have sit tyske hovedkvarter i byen og nu derfor
gør alt hvad han kan for at migrere fra Linux til Windows 10.

Denne migration er på TRODS af det vil medføre en enorm udgift og på TRODS af at der vil opstå flere utilfredse brugere og problemer med Windows end med Linux.

Rundspørge blandt brugerne derimod viser en høj tilfredshed med "LiMux".
Selv Accenture (MS Partner som iflg. kilden i øvrigt burde være inhabil til at lave undersøgelsen pga forbindelser med MS og Dieter) som skulle lave en "uvildig" PRO MS rapport, har måttet se sig nødsaget til ikke at kunne anbefale skiftet til Windows 10 100%.

Endelig så flytter Accenture og MS sammen i samme bygning i München.

FSF m.fl. anbefaler at München fortsætter med Linux.

Så her er IKKE tale om at Windows 10 er et bedre valg for dem end Linux.

Alt i alt virker det til at hr. Dieter har en skjult agenda som vil resultere i store unødvendige problemer og udgifter for byen, bare fordi han er MS fan!
#ComeToTheDuckSide www.duckduckgo.com, BB Priv because REAL QWERTY is a privilege, ASUS = kvalitet! #BringBackTheKeyboard.
Gravatar

#3 SAN 17. feb. 2017 16:13

Hvor tit har man hørt om noget offentligt IT system hvor en brugerne generelt har været tilfredse og synes at det har kørt gnidningsfrit?!

Jeg gad godt se nogle beregninger for hvad det generelt koster at have et offentligt system kørende på Linux vs. Windows, ikke skiftet, men driften, men det er nok svært at få nogle tal man kan sammenligne uden videre, da alle sådanne systemer jo nok er noget forskellige.

Anyway det kunne godt lyde lidt som om at der er nogen der prøver at smøre tykt på for at få et skift i gang, læste et andet sted at et af argumenterne for at skifte var at folk ikke kunne læse PDFer korrekt, noget jeg ALDRIG har haft problemer med i mine ca. 8 år på Linux, trods at jeg bruger PDFer konstant.
Gravatar

#4 knasknaz 18. feb. 2017 10:38

"68,6 procent af de adspurgte i førnævnte undersøgelse svarer dog, at de er tilfredse med softwaren" ... det er da mega højt for et offentligt system!

De burde fejre det.

Vi kan også skifte det ud med Microsoft, og så se hvad der sker med tallet...
Gå til top

Opret dig som bruger i dag

Det er gratis, og du binder dig ikke til noget.

Når du er oprettet som bruger, får du adgang til en lang række af sidens andre muligheder, såsom at udforme siden efter eget ønske og deltage i diskussionerne.

Opret Bruger Login