mboost-dp1

Sidebars

lapd forbyder kommerciel ansigtsgenkendelse / newz.dk

LAPD

LAPD forbyder kommerciel ansigtsgenkendelse: Anvendt 475 gange på tre måneder

- Via The Register -

Politiet i Los Angeles forbyder Clearview AI ansigtsgenkendelse, efter det er blevet anvendt af 25 betjente i 475 tilfælde på tre måneder – må kun bruge deres eget system.

Politiet i Los Angeles har fået en opsang af vicechef for LAPD John McMahon om, at de udelukkende må bruge deres eget identifikationssystem.

LAPDs eget system består blot af billeder, som politiet selv har taget ved arrestationer.

Opsangen kommer i kølvandet på, at det kom frem, at 25 LAPD-betjente har anvendt det kommercielle Clearview AI ansigtsgenkendelsessystem i cirka 475 tilfælde på tre måneder.

Clearview AI anvender en database med millioner af billeder fra internettet, som er målrettet kriminalitetsbekæmpelse og politiet i særdeleshed – LAPD må bare ikke bruge det.

En talsmand fra LAPD hævder, at det kun er to betjente, som aktivt har anvendt systemet til en efterforskning, mens de resterende blot har testet det.

Det er dog ikke første gang, at LAPD indgår i en sag om ansigtsgenkendelse.

Selv om de gentagne gange har påstået ikke at bruge ansigtsgenkendelse, kunne LA Times afsløre at LAPD har brugt det i 30.000 tilfælde mellem november 2009 og september 2020.

Gå til bund
Gravatar #1 - T_A
20. nov. 2020 18:18
Men er det ikke mere fair at et system scanner alle offentlige tilgængelige billeder og ikke kun dem i deres arkiv af kriminelle.
Gravatar #2 - Remmerboy
20. nov. 2020 20:58
#1
det kan være at det handler om at de offentlige billeder af personerne ikke bekræftet af politiet og det kan give falske positiver
Gå til top

Opret dig som bruger i dag

Det er gratis, og du binder dig ikke til noget.

Når du er oprettet som bruger, får du adgang til en lang række af sidens andre muligheder, såsom at udforme siden efter eget ønske og deltage i diskussionerne.

Opret Bruger Login