mboost-dp1

Shutterstock

Lækket Amazon-memo siger, at virksomheden kan løbe tør for tilgængelig arbejdskraft i 2024

- Via engadget -

Amazon vil sandsynligvis løbe tør for ledige arbejdspladser til sine amerikanske varehuse inden år 2024, lyder det i et internt memo, der blev lækket til Recode.

Det skriver Engadget.

Memoet indeholdt en intern forskningsrapport fra 2021, der forudsagde en truende arbejdsmarkedskrise for e-handelsgiganten, som ville ramme nogle områder hurtigere end andre.

For eksempel vurderede forskningen, at Amazon ville opbruge sit arbejdsudbud i Phoenix, Arizona ved udgangen af 2021 og i Californiens Inland Empire ved udgangen af 2022. Det baseres på beregninger af den dengang tilgængelige pulje af arbejdere ved hjælp af faktorer som indkomstniveauer og afstand til nuværende eller planlagte Amazon-faciliteter.

Rapporten opfordrede virksomheden til at adressere den kommende kløft i arbejdskraft, blandt andet ved at hæve lønningerne for at bevare sin eksisterende arbejdsstyrke og tiltrække flere nye ansatte. Den foreslog også øget automatisering på lagrene.

“Hvis vi fortsætter forretningen som normalt, vil Amazon udtømme det tilgængelige arbejdsudbud i det amerikanske netværk inden 2024,” skrev forfatterne til rapporten.

Gå til bund
Gravatar #1 - arne_v
22. jun. 2022 15:06
På mange måder er påstanden noget sludder.

Amazon kan sagtens skaffe folk alle steder. *HVIS* de kan/vil betale den løn som er nødvendig for at tiltrække folk.

Hvis der er andre virksomheder som laver noget der kan betale en højere løn, så er det økonomisk optimale for samefundet at folk arvbejder for de andre virksomheder.
Gravatar #2 - larsp
23. jun. 2022 05:34
Amazon vil sandsynligvis løbe tør for ledige arbejdspladser

Løbe tør for ledige arbejdspladser? Når der ikke er flere ledige arbejdspladser vil det jo sige fuld besætning. Jeg tror ikke det var meningen med den sætning...

#1 Ja, det er jo et spørgsmål om hvor langt de kan gå med deres nuværende forretningsmodel og prisstruktur. Der er ingen tvang om at arbejde et bestemt sted til en bestemt løn.
Gravatar #3 - lost-viking
25. jun. 2022 23:35
Jeg så Linus Tech Tips tale om det her i deres WAN show. De sagde at Amazon varehusene skifter 3% af deres medarbejder hver uge og 150% af deres medarbejdere om året. Med så mange der går gennem svingdøren så giver det god mening at alle der arbejder inden for en afstand hvor de kan ansættes, enten har arbejdet der eller allerede gør det. Det store spørgsmål er så hvorfor der er så stor udskiftning. Jeg så nogle tale om at man bliver "skør" af at arbejde på Amazons lagere. I hvert fald hvis man er pakker. Fordi man står dag ud og dag ind og gør den samme bevægelse. Der er ingen mental udfordring i det. Og derfor er der mange der ender med depressioner og selvmords tanker osv. Og som tidligere sagt i den her tråd, hvis man vil have flere til at arbejde der, skal man måske kigge på arbejdes vilkårene, lønninger og alt sådan noget.
Gå til top

Opret dig som bruger i dag

Det er gratis, og du binder dig ikke til noget.

Når du er oprettet som bruger, får du adgang til en lang række af sidens andre muligheder, såsom at udforme siden efter eget ønske og deltage i diskussionerne.

Opret Bruger Login