mboost-dp1

unknown

Kun 25 % af software i Danmark er ulovlige kopier

- Via Computerworld DK - , redigeret af Acro , indsendt af Pernicious

I en ny analyse foretaget af analysefirmaet IDC anslås det, at kun 25 procent af dansk software er piratkopieret, mens verdensgennemsnittet anslås til at ligge på godt 36 procent.

Med den nye analyse er Danmark det land i Europa, der har den laveste andel piratkopier, dog skarpt efterfulgt af både Sverige og Østrig, der ligger et procentpoint højere end os.

At vi har en så lav procentsats skulle, ifølge analytikeren Anders Elbak, skyldes, at folk for nogle år siden skulle være blevet skræmt af en række dyre bøder, samtidig med at vi har godt fat i software og licensstyringsprogrammer.





Gå til bund
Gravatar #1 - Odin
16. maj 2007 01:43
Jeg ved ikke rigtig hvad man skal sige om dette hvis man taenker open sovs(ikke ment negativ, det bare lidt nemmere at skrive end source). Hvis man er en af de lukkede saa man sikkert glad. Undersoegelsen siger bare ikke sa meget om forholdene
Gravatar #2 - Xill
16. maj 2007 02:13
kunne de ikke komme med nogen flere tal, går ud fra de de også må kunne sige hvor meget af det som efter deres vurdering ligge ved private og hvor slemt der er i virksomheder.

jeg tror ikke der er så mange EU lande der gør meget ud af ulovlige kopier i hjemmet, men ville gerne vide om nogen lande er lang bag efter når det kommer til virksomheder.
Gravatar #3 - TommyB
16. maj 2007 06:20
Jeg må indrømme at mit eget forbrug af ulovligt software er faldet meget kraftigt de sidste 3 år, helt ned til næsten nul. - Det er ikke fordi jeg har købet eet eneste stykke software, men jeg har fået en del gratis MS-licenser, er gået over til Freeware og OpenSource, og nogle få små applikationer til dagligt brug har jeg selv udviklet.

Men artiklen kigger på virksomheder, som også har fået mere styr på deres licenser, det ligner at de begynder at indse at IT er en vigtig del af et firma, og at det altså koster penge, nøjagtig ligesom vand, el og internet :)
Gravatar #4 - Modvig
16. maj 2007 06:33
Hvor fanden får de tallene fra? De ved da ikke hvor mange programmer hr. og fru Jensen ligger inde med? Jeg ser lidt disse analyser som "luft" der ikke har noget egentligt hold i virkeligheden, men det kan jo være der er implementeret spyware i al kopisoftware og de på den måde kan tælle sig til nummeret eller bare er meget gode til at gætte :)
Gravatar #5 - -N-
16. maj 2007 06:38
#4 Det er IDC der har lave en analyse for BSA, så jeg tror tallene er nogenlunde pålidelige. Men jeg giver dig ret, jeg blev også umiddelbart overrasket, for pt. har jeg ikke et eneste stykke lovligt software på min computer.

Det kunne det lyde som om, at det er i forhold til omsætningen idet han taler om, at det er svært at sætte et pirat sap system op i forhold til office. SAP er 100 gange dyre en office, så man skal kopiere en del office pakker, før beløbet er det samme... Ved det ikke men det er umiddelbart den eneste metode jeg kan få til at give mining her fra morgenstunden

/Edit:
Men deruder synes jeg at deres antipirat kompagne har givet bonus. For første gang i mit liv siden dos 3.0 har jeg rent faktisk overvejet at købe mit OS, hvilket eller har været en bandlyst holdning i mit hoved. Det ender faktisk med at jeg nok køber Vista inden for en måned eller to.
Gravatar #6 - Che0ps
16. maj 2007 06:54
Må da tilstå at mit forbrug af ulovligt software også er faldet efter jeg har fået lovlig adgang til MS software lige som #3, og største delen af det software jeg normalt bruger er freeware, men det er ikke pga de kampagner som har kørt imod piratkopiring, men grundet at jeg hellere vil støtte små udviklere som laver gode alternativer frem for de store software giganter som skovler penge ind og tuder over piratkopiering ..

Modsat -N- Syntes jeg at de antipirat-kampagner som har været sendt i bio og TV har været dybt latterlige, de latterligører sig selv og manipulere det egentlige billede af hvad piratkopiering er ..
Gravatar #7 - flywheel
16. maj 2007 07:01
#6 HØRT - med hensyn til de latterlige rekvalmekampagner. Lige så latterlige som DR's kvalmende "eller skal jeg stave det for dig" kampagne.

Så vidt jeg husker har jeg ikke så meget som en stump "lånt" software tilbage på min windows-installation, blandt andet pga eAcademy licenser.
Jeg siger så vidt jeg husker, da jeg som regl befinder mig på frie softwareplatforme.

MHT undersøgelsen : Jeg stoler kun på statistikker jeg selv har forfalsket!
Gravatar #8 - Collins
16. maj 2007 07:02
Det jeg tror der skal til for at komme det her pirateri til livs, er oplysning. Ikke som de har gjort hidtil i bio og tv, som #6 siger.

På mit arbejde ser jeg mange unge drenge, som faktisk ikke ved at det er ulovligt at hente musik fra limewire, og ikke aner hvad konsekvenserne er. Måske det var der man skulle orientere sine midler, istedet for de hardcore pirater derude, som alligevel bliver ved med at kopiere til verdens ende.
Gravatar #9 - andeo
16. maj 2007 07:06
Off topic
#1 så det var nemmere at skrive "sovs(ikke ment negativ, det bare lidt nemmere at skrive end source)."
end bare at skrive "source" - Interessant

On topic
Jeg tror da helt klart at det har en betydning med den skræmmekampagne eller ..

Men mon ikke også det har en betydning at den danske befolkning er så heldige at de rent faktisk har pengene til at købe originalt og så høste de fordele der er derved?
Desuden har man generelt mere respekt for autoritet her end man har NOGLE andre steder
Gravatar #10 - j_jorgensen
16. maj 2007 07:07
Og hvilke licensstyringsprogrammer er der liige tale om?

(spørger fordi jeg selv leder ;)
Gravatar #11 - Christian Jensen
16. maj 2007 07:15
Kun 25 % af software i Danmark er ulovlige kopier

Kun?

Som om 25% ikke er rigeligt.
Gravatar #12 - DjMadness
16. maj 2007 07:22
Jeg tror det skal tages med et gram salt.

Jeg ved ikke om i kender nogen der bare vil have det "basale" software af MS, og vil betale de penge det koster.

OEM kan man måske lokke folk til at købe, men det kræver jo nyt computer. og retail, jamen så får jeg sku kastet deres skærm i hovedet (håber da ikke det er CRT, for det gør nas)

Folk vil gerne have windows og office, men de er ikke villige til at betale for det. og behøver vi at snakke om photoshop, flash osv ?

Lad os nu også bare sige at de har 2 computere, en bærbar og en stationære, Jeg tror nu ikke der er ret mange der køber dobbelt ind.
Mange tænker, "Jamen jeg har jo allerede den her"
Gravatar #13 - Dijkstra
16. maj 2007 07:51
#11 Enig!

#12 Ang. det med 2 computere. Måske er det en af de ting som forbrugerombudsmanden bør tage op. Er det rimeligt at vi skal betale flere licenser bare fordi vi har flere computere? For virksomheder er det helt klart! Men for private?
Tjaeh, - hvis to personer bor sammen og har to computere, - så er det vel fair nok at de betaler to licenser, - eller?
Hvis en nørd har 7 computere er det så også fair??? Well, - hvis han havde købt 7 bøger havde han vel også betalt 7 gange. På den anden side, - han bruger nok næppe alle 7 på en gang og måske endda ikke mere end andre bruger deres ene.
Det er ikke lige til at svare på hvad der er fair, - men det kunne være lækkert om diverse software firmaer selv tænkte over det og lavede nogle rimelig fleksible og brugbare licensregler. Tror det vil komme alle til gode. (Folk vil være mere motiveret til at købe så måske vil salget endda stige? Tilfredsheden vil i hvert fald).

Jeg står for at skulle købe en (byg selv) PC som primært skal være server. Har tænkt om den skal køre linux, primært for at spare. Men tror den ender med at skulle køre windows. Spørgsmålet er så bare hvilken windows. Jeg har brug, - eller i hvert fald meget lyst til, Terminal Server. Så det skal være en pro udgave. Jeg er ikke så meget for at skulle ud og betale 1500 for en Vista Ultima, - men kunne måske finde på det. Altså lige indtil jeg begynder at læse betingelserne for en OEM licens. Nå, - hvad gør man så...
Nøjes med en XP Pro / Vista Pro? Går tilbage til ideen med Linux? Bider i det sure æble og køber en licens-amputeret OEM? Betaler svimlende 3500 for en Retail Ultima? Hvad jeg end vælger står jeg med en utilfredshed i kroppen. Og det gavner ikke mig og heller ikke Microsoft. (Jeg har ikke besluttet mig endnu, - og er heller ikke færdig med at tænke hvilken hardware den skal have).

Nu er jeg rimelig lovlydig og vil næppe vælge en piratkopi af den grund, men jeg kan da ikke sige at jeg ikke forstår de der vælger det bare en lille smule.
Gravatar #14 - mee
16. maj 2007 07:56
Jeg er enig med et par stykker herinde, hvor kan de have fået tallene fra, for virksomheder og private svarer nok ikke "ja vi bruger piratkopier" hvis man ringer op og spørger dem.

Jeg er selv en af dem der har reduceret forbruger af pirat kopier meget de sidste par år og har reduceret forbruget for dem omkring mig.

Det der er blevet kopieret mest i tidens løb er Windows og Office, jeg har foræret i stor stil til andre, men det sluttede da WGA blev introduceret.
Siden WGA har jeg anbefalet Linux og Openoffice, hvis folk ikke er tilfreds med den løsning, har jeg tit tilbudt at købe en original version for dem og så hører jeg ikke noget fra dem indtil de ringer op og brokker sig over WGA.
På det tidspunkt kan jeg venligt fortælle dem, at det var derfor de skulle have købt en original version.

Det er på ingen måde kampagnerne der har begrænset mine pirat evner, men derimod alt det besvær der er med at fjerne kopisikringer som WGA og DRM, samt besværet med folk udnævner mig til at være deres pirat support linje, og jeg er efterhånden træt af at hjælpe IT idioter over telefonen.

# edit
godt undersøgelsen kun gælder software, for jeg tror ikke Danmark ville klare sig godt på musik fronten.
Gravatar #15 - knasknaz
16. maj 2007 07:59
#5: "Det er IDC der har lave en analyse for BSA, så jeg tror tallene er nogenlunde pålidelige."

Hvordan kom du lige frem til den konklusion? Jeg mener, hvem er det lige, der tillader IDC og lign. at kigge på deres computer, efter at have installeret til højre og venstre med warez? Kunne det mon tænkes at deres tal måske alligevel ikke er særligt præcise? ;)
Gravatar #16 - f-style
16. maj 2007 08:11
#4
De har sendt et spørge skema ud som folk har svaret ærligt på :), dem der svarede de har piratsoftware får besøge af vores venner APG i de kommende dage.
Gravatar #17 - DjMadness
16. maj 2007 08:20
#13

Så længe du kun har en maskine tændt af gangen er det fint nok at bruge den samme licens. så længe det ikke er et OEM.

Du kunne prøve ReactOS eller Linux på en af maskinerne (hvis du har tænkt dig at begge skal være kørrende sammentidigt).

Personligt bruger jeg Linux, men det er ikke for at spare, jeg har adgang til lovlig licens via arbejde.

#14
Ja det er nok rigtigt, Suger selv kun Film og måske et enkelt musik nr her og der.
Gravatar #18 - svappe
16. maj 2007 08:23
Grunden til at der ikke findes mere ulovlig software skyldes 100% af folk har fået flere penge, ergo har de råd til at købe det nu..
Folk er ikke pirater fordi de synes det er fedt, men fordi de ikke har noget alternativ. Nu har folk fået et alternativ fordi de har råd til det, og nu viser folk også at det ikke moralsk er et problem, men rent et problem på prisen....

Så sæt dog prisen ned, og se at folk gerne betaler for det!
Gravatar #19 - neo2k
16. maj 2007 08:32
Folk får jo også proppet "Wauw" "vista" "lol" ned i halsen når de køber en ny laptop etc, syntes sku det er svinsk at man behandler kunderne på den måde !

Linus her ofc, og ikke pga "prisen", det er bare bedre.
Gravatar #20 - Magten
16. maj 2007 08:41
#14
WGA er jo lige så meningsløst og nemt at fjerne som alle andre kopispærringer, så hvorfor du droppede kopier pga WGA, det forstår jeg ikke?

#18
Så sæt dog prisen ned, og se at folk gerne betaler for det!
Burde faktisk stå i grundloven 8)
Gravatar #21 - trylleklovn
16. maj 2007 09:11
Er 25% af Danmark nørder? :P

Jeg har købt mere software end nogensinde efter jeg har fået Mac, fordi jeg ønsker at støtte udviklere, der bruger tid på Mac.

#12 Det hedder et gran salt. Ikke et gram.
Gravatar #22 - DjMadness
16. maj 2007 09:12
#20
Jeg synes faktisk at MS burde sætte mere focus på det, ikke fordi jeg er ligefrem fan af DRM eller lignende, men fordi end-useren skal lære priserne at kende, og finde andre alternativer.

Der findes jo et perfekt office alternativ, som er OpenOffice.

styresystem alternativ kan altid debateres, men der er gode alternativer, det største problem er sådan set kun *software og drivere for de fleste brugere.

*software: ja jeg mener også spil her.
Gravatar #23 - fidomuh
16. maj 2007 09:17
#22

OT:

Der findes jo et perfekt office alternativ, som er OpenOffice.


MS Office er, imo, bedre end OpenOffice.
Et godt eksempel er brugervenligheden.

Min kaereste er ved at skrive en universitetsrapport om noget historie sjov om Kina.

I den forbindelse har jeg smidt OpenOffice efter hende da jeg hverken har lyst til at betale for MS Office eller gider at hente det ulovligt :P

Men, der var et par ting som hun ikke kunne finde ud af:
Hvordan laver man en "speciel" forside? ( Jeg kiggede hurtigt og kunne ikke lige finde det.. Men jeg var optaget af OS X og newz.dk :P )
Hun skulle printe fra side 3-8 ud igen ( pga stavefejl ), men fandt det ret ulogisk at skulle skrive 3,4,5,6,7,8 i "Sider:" fremfor MS' boks med "Fra side: x til y" :D

Plus at interfacet generelt ikke er saerligt "nice"..

Office2007 er klart min favorit pt, men nu maa vi se hvad oOO kan finde ud af :D
Gravatar #24 - Magten
16. maj 2007 09:41
#22
Ja mit svar står så i #23 :D

Du siger også at end-useren skal lære prisen at kende.. Well, jeg kender prisen, men jeg ved også at den er for høj i forhold til hvad jeg får for pengene.
Gravatar #25 - zin
16. maj 2007 10:07
Jeg aner ikke hvor de har fået tallene fra, og det er forsåvidt også lige gyldigt.. Jeg tror blot, at folk går over til OpenSource hellere end at de køber produkterne - hvilket jo også er fint.
Ligesom mange andre har jeg fået adgang til gratis Windows og Office m.m. igennem arbejde/uddannelse og er derfor langsomt stoppet med at bruge pirateret software. Jeg tror dette er tilfældet for mange "nørder". Hvorvidt om skræmmekampagnerne har haft effekt - selvfølgelig har de det - men jeg tvivler stærkt på at dette er synligt i denne undersøgelse, af flere grunde:
1: Ved de folk der er blevet spurgt om deres PC har "ulovligt"/"pirateret" software på deres PC? (Som f.eks. installeret Office med samme CD-key flere steder)
2: HVEM har de haft fat i og i hvilke områder - jeg tror pirateringen er væsentlig højere i specielle miljøer i f.eks. Århus / KBH end i Vestjylland (også at man ved om man har ulovlig software eller ej i forhold til pkt. 1.)
3: HVOR har de fået fat i dem? Derhjemme? På skolen? Dette er relevant i forhold til pkt. 2.
4: HVOR MANGE? Simpelthen fordi brugerundersøgelser på 1000 brugere ikke holder på landsplan... Ej heller 10000, MÅSKE 100000, men så strækker jeg mig også..
Gravatar #26 - mee
16. maj 2007 10:08
#20

Jeg har ikke droppet kopierne pga. WGA jeg deler dem bare ikke ud længere pga. de fleste jeg kender ikke kan finde ud af at omgå WGA.

Jeg kører selv en del Linux og lidt Windows, når jeg ikke kan slippe for det, pga. programmer/spil der generelt kører bedst i Windows.

Jeg bruger Office 2003 på min praktikplads, da det er standarden for virksomheden, men kører normalt OpenOffice til alt andet.
Jeg har prøvet at skrive nogle rapporter på 50+ sider i office 2003 og det holder bare ikke der er alt for mange underlige fejl i form af referencer der går i stykker, billeder der ikke kan finde ud af hvor de skal stå, sidetal der ikke bliver opdateret korrekt og figurtekster der ikke vil blive hos deres figur.

Jeg kan også venligt nævne, jeg er en af dem der ikke har travlt med at skifte til Vista eller købe en MAC, da jeg ikke kan se hvad de har at tilbyde mig udover dårlig økonomi.

mange herinde kan sikkert sige de eller folk omkring dem bruger mere lovlig software, men hvor mange bruger ulovlig musik eller film. Jeg tror alle i Danmark efterhånden har en CD/DVD eller to på computeren eller CD hylden, der er ulovlig
Gravatar #27 - zin
16. maj 2007 10:12
#26:
For ikke at nævne at OOo's dansk ordbog er... Noget kantet. Det var den i hvert fald sidst jeg prøvede - Den kan f.eks. ikke finde ud af sammentrækkede ord som Office jo kan.
Gravatar #28 - mee
16. maj 2007 10:14
#27
Ordbogen er definitivt OOo's største svaghed, så god pointe.

Jeg har fået en del sjov ud af dens manglende evne til at "godkende" helt almindelige ord.
Gravatar #29 - Taxwars
16. maj 2007 14:39
Dvs 75% er umoralske kopier? Nå nej, der er også opensource.
Gravatar #30 - -N-
16. maj 2007 15:31
#15 Det interessante er jo ikke om det lige er 25% men hvor i spektret vi ligger og det tror jeg er nogenlunde pålideligt. Man kan jo godt spørge folk om de har ulovligt software på deres computer og beregne afvigelser så man kan sige det med rimelig sikkerhed... De har jo ikke bare sat sig ned og sagt, vi tror sådan og sådan... De har jo et ok grundlag for at sige det, IDC har jo prøvet at gribe den slags an før, det er ikke en umulig opgave.
Gravatar #31 - MathiasJ
16. maj 2007 18:45
#11

Mange(f.eks. mig)havde nok troet det var meget mere, så det er nok derfor det er skrevet på den måde.
Gå til top

Opret dig som bruger i dag

Det er gratis, og du binder dig ikke til noget.

Når du er oprettet som bruger, får du adgang til en lang række af sidens andre muligheder, såsom at udforme siden efter eget ønske og deltage i diskussionerne.

Opret Bruger Login