mboost-dp1

spacex nasa kontrakt artemis program månelanding / newz.dk

SpaceX

Klager sætter stopper for SpaceX’ NASA-kontrakt: Månelanding udsættes

- Via The Verge -

Tidligere i april tildelte NASA en vigtig kontrakt til SpaceX, der skulle lande menneske på Månen: Kontrakten er nu sat på pause.

To andre firmaer, der var med i udbuddet om en kontrakt, der skal sætter mennesker på Månen, har klaget over valget af SpaceX.

Det er Blue Origin og Dynetics, der mener at NASA har “flyttet stolpen” i forbindelse med udbuddet.

Både Blue Origin og Dynetics var med i det oprindelig udbud af kontrakten. Dog var det SpaceX, der fik tildelt kontrakten, da firmaet både var billigst og allerede havde udviklet og testet en prototype.

Blue Origin og Dynetics’ klage over NASA’s valg af SpaceX bunder i, at SpaceX er blevet urimeligt forfordelt, da NASA “flyttede stolpen i sidste øjeblik.”

Læs også: NASA udpeger SpaceX som leverandør til Artemis-mission: Månelanding skal ske med Starship.

Desuden mener Blue Origin, at NASA har truet realiseringen af kontrakten, da agenturet kun valgte én firma. Der var mange, der mente, at NASA var nødt til at vælge to af firmaerne for at gennemføre missionen.

Kontrakten har en tidshorisont på tre år, hvor fuldførelsen af kontrakten indebærer at sætte to mennesker på Månen. Den tidshorisont mener Blue Origin nu er urealistisk, da NASA tildelte hele kontrakten til SpaceX.

Et føderalt vagthundsagentur skal afgøre om klagerne er reelle, og først efter den afgørelse kan NASA give de nødvendige midler til SpaceX for at fuldføre kontrakten.

Gå til bund
Gå til top

Opret dig som bruger i dag

Det er gratis, og du binder dig ikke til noget.

Når du er oprettet som bruger, får du adgang til en lang række af sidens andre muligheder, såsom at udforme siden efter eget ønske og deltage i diskussionerne.

Opret Bruger Login