mboost-dp1

Shutterstock

‘James Webb’-rumteleskop når kritisk milepæl

- Via TV 2 -

Det kæmpestore rumteleskop James Webb har i sidste uge nået en kritisk milepæl – det lykkedes nemlig Nasas rumteleskop at folde sit solskjold ud.

Det rapporterer TV 2 om rumteleskopet, der er det største af sin slags.

James Webb, som den 25. december blev sendt på en stor rejse ud i rummet, har til formål at studere den kosmiske historie.

Nærmere bestemt skal det i kredsløb om et punkt kaldet ‘L2’, hvorfra det kan udforske galakser og stjerner fra det helt tidlige univers i en hidtil uset detaljeringsgrad, skriver TV 2.

For at modstå varmestråling fra for eksempel Solen består rumteleskopet af et yderst delikat solskjold i fem lag, som blev udfoldet en efter en over to dage.

“Succesen med den mest udfordrende udrulning – solskjoldet – er et utroligt vidnesbyrd om menneskets opfindsomhed og ingeniørfærdigheder, som vil gøre Webb i stand til at nå sine videnskabelige mål,” sagde Thomas Zurbuchen fra Nasa.

James Webb er efterfølgeren til ‘Hubble’-teleskopet, som Nasa og det europæiske rumagentur, ESA, opsendte i 1990.

Gå til bund
Gravatar #1 - brostenen
16. jan. 2022 17:38
Det bliver SÅ fedt, og nice og alt det der, når det fungerer perfekt. Den dag mine børn er voksne, vil jeg uden tøven sige ja til at rejse til Mars, for at bygge en atmosfære. Bare sig til og jeg er af sted. Så slipper jeg for mennesker og bidrager med at gøre noget über fedt.
Gå til top

Opret dig som bruger i dag

Det er gratis, og du binder dig ikke til noget.

Når du er oprettet som bruger, får du adgang til en lang række af sidens andre muligheder, såsom at udforme siden efter eget ønske og deltage i diskussionerne.

Opret Bruger Login