mboost-dp1

Flickr - LaertesCTB

Italien skærper regler for Google Street View

- Via Reuters - , redigeret af Net_Srak

I forbindelse med den megen furore, der har været med Googles Street View-service og de biler, der har kørt Europa tyndt for at at affotografere veje og gader, har Italien nu indført nogle meget stramme regler for Google, hvis de vil rundt og tage flere billeder.

Det er Italiens officielle organ for privatlivsbeskyttelse, der har udstukket de nye regler, som bl.a. siger, at Google i fremtiden skal annoncere hvor og hvornår de kommer på deres hjemmeside mindst tre dage i forvejen, ligesom de også skal annoncere det i lokale aviser og i radioen. Ikke alene skal de fortælle, hvilken by de kommer igennem, de skal også offentliggøre hvilke dele af byen, de vil besøge hvornår.

Privacy Authority President Francesco Pizzetti, til Reuters skrev:
There has been strong alarm and also hostility in a lot of European countries against Google taking photos. We have received protests even from local administrations.

Google har ikke villet kommentere på de specifikke ting i de nye regler, men kan bekræfte, at de konstant er i kontakt med lokale myndigheder i forbindelse med korrekt affotografering af de italienske veje.

Gå til bund
Gravatar #1 - Dr_Mo
24. okt. 2010 11:13
Lyder faktisk som fornuftige regler. Men hvorfor skal det kun gælde Google? Krak har da taget gadefotos i DK, har de ikke noget lignende service i Italien, eftersom det er kun Google det går ud over? Lav dog nogle generelle retningslinjer, som alle skal overholde.
Gravatar #2 - Dijkstra
24. okt. 2010 11:40
Præcis #1
Det er typisk populistisk politik. Google har lavet en fejl og nu skal der så ske noget mod Google. Men den fejl Google har lavet kunne nok ske for andre, - så det er vel fair at reglerne er ens for alle.

I øvrigt virker det som om det ikke har meget med network sniffing at gøre, men alene med billederne. Stadig synes jeg faktisk det lyder fair, men hvorfor ikke for alle?

Med mindre det er tænkt som en straf, - og i så fald bør det formuleres som det.

Men reglen virker yderst fornuftig hvis den gælder for alle.
Google, krak, Microsoft (Jeg ved ikke hvem der tager billeder til Microsoft, tvivler på det er dem selv. Men hvad enten det er eller ej, bør reglerne være de samme) m.fl.
Gravatar #3 - Lowkey
24. okt. 2010 11:44
Glimrende regler. Så i stedet for at få øjebliksbilleder af hvordan et givent område ser ud, vil det være fyldt med tumper der mooner og laver andre "sjove" ting, samt huse der er svøbt ind i sort plast, af angst for at indbrudstyve skal kunne sidde på nettet og se hvilken lækkerbidsken pågældende hus er.

Det vil måske ikke gøre streetview og lignende irrelevant, men det vil helt sikkert fjerne en del af charmen.
Gravatar #4 - f-style
24. okt. 2010 11:58
#3
Det lyder til du tager alt for hurtige konklusioner og kun tænker i ekstremer. Det er næppe mange som vil opføre sig sådan, da de fleste mennesker handler "rationelt". Der vil nok være nogle personer som vil placere sig på gaden eller fortorvet mens bilen kører forbi.

Det er fair nok der opstilles regler for at disse tjenester må tage billeder. Men direkte at skulle annoncer tidspunkt er lidt for vidt mener jeg. der ville det være nok med at skrive hvilken dag det foregår på, også mht. google folkenes sikkerhed. Der er jo nogle underlige personer derude som vil "hæbne" sig eller føler sig krænket som vil reagere uhensigtsmæssigt.
Gravatar #5 - Billy Blaze
24. okt. 2010 12:36
#1, #2

Øh, hvad får jer til at tro at det kun gælder Google? Hvis andre vil lave samme tjeneste, så gælder det jo også for dem.

Det er jo generelle regler...
Gravatar #6 - Dr_Mo
24. okt. 2010 12:54
#5
Nyheden skrev:
Italy's privacy regulator has told Google Inc it will have to make sure its "Street View" photo-collecting cars are clearly marked and their itinerary is publicized, a daily newspaper reported on Saturday.

Sådan opfatter jeg det ikke. Jeg opfatter det som, at IT-styrelsen i Italien har kontaktet google, ikke at IT-styrelsen har lavet nye retningslinjer.

Hvor har du set, at det er tale om generelle regler?
Gravatar #7 - Billy Blaze
24. okt. 2010 13:08
#6
Selvfølgelig har de kontaktet Google, når det nu er dem som har tjenesten. Hvem skulle de ellers kontakte? Du læser det helt forkert, der er ingen grund til at tro at reglerne kun gælder for Google.

Det burde være ret åbenlyst for enhver at der er tale om generelle regler. Det er jo ikke sådan at et andet firma ville kunne gøre helt det samme og så ville reglerne ikke gælde.
Gravatar #8 - Krydolph
24. okt. 2010 17:05
Ja er enig i at det selvf. er generelle regler, det burde ikke være nødvendigt at diskutere, det siger sig selv hvis man tænker sig om!

Men det jeg ville sige var bare at jeg synes også det lyder rigtig fornuftigt! Først tænkte jeg "Åh nej, kan alle de whinere da ikke forstå det er en pisse god tjeneste?" Men at de skal annoncere i forvejen at de kommer og sætte et klistermærke på bilen så man kan se hvem de er, det synes jeg er helt fair - så kan dem der whiner rydde op i deres forhaver og lade være at "spejle æg" i baghaven og hvad de nu ellers er bange for!
Gå til top

Opret dig som bruger i dag

Det er gratis, og du binder dig ikke til noget.

Når du er oprettet som bruger, får du adgang til en lang række af sidens andre muligheder, såsom at udforme siden efter eget ønske og deltage i diskussionerne.

Opret Bruger Login