mboost-dp1

unknown

Italien laver standard for pizza

- Via CNN - , redigeret af Pernicious

Er man nørd så er mad i mange tilfælde ensbetydende med pizza, og det på alverdens forskellige måder. Italien er dog blevet trætte af dårlige kopi-pizzaer der er for tykke, klamme, firkantede, små og store. Så nu har de lavet et regelsæt for ægte napolitanske pizzaer.

Først og fremmest skal pizzaen være rund, ikke større end 35 cm i diameter, 3 mm på midten og op til 2 cm i kanten. Desuden skal ovnen benytte træ som brændsel og kunne levere den ønskede temperatur på 485 grader.

Det forventes at mange af Italiens 23.000 pizzarestauranter vil efterleve de nye regler.





Gå til bund
Gravatar #1 - pizzamandk
31. maj 2004 14:34
Hvad fanden har det her med newz.dk at gøre?

Bortset fra at jeg også er træt af standardiserede Ramallah-pizzaer (ægte italiensk, men de kan ikke engang stave til PIZZERIA)?
Gravatar #2 - loadet
31. maj 2004 14:36
standard eller ej, skal man have en ordenlig pizza skal man købe den af en tyrker.. i danmark.
Jeg har aldrig fået dårligere pizza'er end da jeg var i italien.
Gravatar #3 - Blank
31. maj 2004 14:37
nu må de da holde op..!
hvad bliver det næste.. patent på 89, uden løg, ekstra dressing..?

det er jo i bund og grund bare noget de vil gøre for at føre sig frem dernede, så de kan få ideen af at de laver noget specielt, og bla bla bla...!

en pizza er en pizza, men et pizzeria er ikke bare et pizzeria..!
men tror ikke på at de bliver bedre pga at den er 3mm i midten..!
Gravatar #4 - nielsbuus
31. maj 2004 14:40
Så venter vi bare på at den går igennem w3c.org
Gravatar #5 - trylleklovn
31. maj 2004 14:41
35 cm i diameter .. det er ikke stort nok til mig :P

desværre har denne standardtisering af pizza-protokollen ikke stor betydning da de fleste klienter idag tolerer mange forskellige typer pizzaer, men måske vil dette lede til at klienter i fremtiden vil udvikle en smag kun for standartiserede pizza, større er chancen da for at pizza-servere, de såkaldte pizzariaer, vil udvikle produkter der følger denne standard, hvorvidt visse klienter måske ikke vil kunne acceptere denne standard forestår uvist...

.. eller noget :D:D
Gravatar #6 - FISKER_Q
31. maj 2004 14:41
Der er da ikke mange der kalder en napolitansk pizza anyways. :D
 
Gravatar #7 - Vejby
31. maj 2004 15:25
#5 ROFL :D
Gravatar #8 - dcgeek
31. maj 2004 15:32
Jeg vil gerne have skrevet ind i lovgivningen, at man ikke må kalde det for en pizza, hvis ikke de efterlever de regler. Jeg er død hamrende træt af at, t folk siger "vi skal have pizza i aften", og så er det en eller anden firkantet pizza med div. frugter oven på, og hvor kødet er fuldstændig tørt, samt med en eller anden kæmpe-bund.

Næh nej. Pizza er noget der skal bages i en bestemt slags ovn. Og så kan man kalde det andet for alt muligt, bare ikke pizza, for det kan virkelig skuffe mig at se en hjemmebagt "pizza", når jeg sådan har glædet mig til at få en ordentlig en, med en professionelt lavet bund, tilpas saftig kød osv.
Gravatar #9 - FinnHolger
31. maj 2004 15:38
#2 Word up!
Tyrkere laver glimrende pizzaer, og ja, italienske pizzaer (i Italien) er noget værre spagt makværk. End ikke de sirligt afhøvlede skinkestrimler smager særligt godt.

Men ellers, hvordan kan en pizza være FOR stor, hvis man betaler for en std. størrelse?
Gravatar #10 - gizmodude
31. maj 2004 15:46
....hehe.... vil håbe at der kommer en regel MOD ananas .... det er en kæmpe misforståelse at der skal ananas på en pizza !!
... plus alt det andet "gøgl" som er ikke har noget at gøre på en pizza :)
Gravatar #11 - sKIDROw
31. maj 2004 15:51
Hmmm...
En ANSI/ISO pizza?
Eller har de skrevet en rfc?

Anyway tror aldrig jeg har smagt andet, end de al Qaeda pizza'er de triller på de lokale.. ;)
Gravatar #12 - Geriphor
31. maj 2004 15:55
Lad os så bare håbe at det nye regelsæt betyder bedre pizzaer på de italienske restaurenter, for som #2 er det noge være l***t de servere dernede. Huske tydeligt min studietur til Rom og Napoli - tog jeg den pizza man serverede for mig og "vippede" den 10 grader op, så væltede det straks af med olie, olie og mere olie.

Tror jeg havde 10 dunke ekstra oliven olie med hjem derfra

Grr pizzaens land - og så kan de ikke en gang selv finde ud af at lave det på en ordentlig måde...

//Geriphor
Gravatar #13 - KozmoNaut
31. maj 2004 16:02
Nej... det er efter sigende ret sørgeligt med pizzaens tilstand i dens eget hjemland. Selv holder jeg mig til Pepe's Pizzaria som ligger 300 meter fra hvor jeg bor. Der kan de sat'me lave pizza :D
Gravatar #14 - one
31. maj 2004 16:21
Håber ikke at McDonalds går i samme fodspor med deres burgere...
Så vil verden for alvor blive et sørgeligt sted! :P
Gravatar #15 - demolition
31. maj 2004 17:00
Den oprindelige italienske pizza er da med tyk bund og kun meget lidt fyld. Da pizzaen kom frem, havde man ikke penge til at spise sig mæt i fyld, så dengang var det bunden man blev mæt af. Amerikanerne lavede så den pizza vi kender med masser af fyld og næsten ingen bund, da de var en del rigere end Italien. I dag er rollerne næsten byttet om, amerikanske pizzaer er kendt som de tykke og de italienske er de tynde. Mystisk.

#8: Jeg vil give dig ret, jeg synes selv det er ret underligt, når nogle folk snakker om at de skal have 'pizza', og de så laver det på bolledej og hvad ved jeg. Næh, en rigtig pizza er med en tynd bund og skal ikke bages i ovnen i 30 minutter. :-) De bedste pizzaer jeg har fået, har også være fra tyrkiske pizzariaer. Ikke at de altid er gode, men for det meste er de. De italienske pizzariaer er der ikke så mange af, men der svinger kvaliteten lidt mere. Det er dog generelt at de hælder alt for meget olie på.. Hold op med det.
Gravatar #16 - knasknaz
31. maj 2004 17:07
Mht. til firkantet vs. rund, så vil jeg godt lige indskyde at min fars italienske spillelærer engang afslørede sit store talent for at lave mad, engang hvor han lavede en ÆGTE pizza efter sin bedstemors personlige opskrift. Hun var vist fra Milano, såvidt jeg husker. Det er uden sammenligning den bedste pizza jeg nogensinde har fået. Og den var (tada.wav) FIRKANTET!

Han kunne også nogen andre hardcore tricks, som fx. at få pizza'en sprød på BEGGE sider. Stik dén.
Gravatar #17 - stefan_v
31. maj 2004 17:23
Så længe pizzerne stadig er opensource, kan det vel være lige gyldigt... (Selvom de indbagte godt kan være en smule svære at bedømme...)

Synes også at det er for dårligt at man SKAL have fyld på sin pizza! Det er bare obligatorisk at man ønsker det!!! Kunne jo være man hellere ville have fyldet fra et andet pizzaria, som er billigere eller måske endda gratis!

Det kunne da i det mindste være lidt nemmere at få fyldet af - men nej - med alt det ost, som har strenge langt ned i brødet er det jo umuligt.... Man burde klage...
Gravatar #18 - trylleklovn
31. maj 2004 17:52
#17 send en mail til udvikleren af pizza kernen ..
Gravatar #19 - 01-gjk
31. maj 2004 18:26
Man bliver helt sulten af at læse dette emne...
Gravatar #20 - Lobais
31. maj 2004 19:05
#2 Fuldt stædig enig. Tyrkere i Danmark er de eneste, der kan lave ordenlig pizza, hvert fald generelt. Man kan vel så håbe på at de nye regler også vil gøre de italienske bedre, men det med træovn... Det kan vel ikke betyde så meget.
Gravatar #21 - trylleklovn
31. maj 2004 19:08
jeg fik engang en tør kold pizza med varmt tun på o.O
Gravatar #22 - aners
31. maj 2004 19:10
Boykot pizza ;)
Gravatar #23 - Yasw
31. maj 2004 19:13
Da godt det er en åben standard :)
Gravatar #24 - looneytech
31. maj 2004 20:48
Pizza'er skal vel nydes - kan ik forstå dem, der laver en pizza med skalddyr og fisk og dermed kalder den"limfjorden".

Det er godt med en standard (har ikk læst hele nyheden), men håber de bestemmer nogle regler for fyldet i stedet for bunden. Den skal være så tyk at man bliver mæt!!

Prisen, den håber jeg sQ de sætter ned, hvi størrelsen også ryger sig en tur !!
Gravatar #25 - Cyrack
31. maj 2004 21:44
Verdens bedste pizza kan købes i Garda by, i et pizzaria ved strandpromenaden (kendes på hvid indgangsportal).
Jeg ved ikke hvordan de laver den (eller jo, noget mel og sådan), ud over den er bagt i en motherfucker stor stenovn med oliventræbrænde og med et tyndt og smagsfyldt fyld (der er sjældent mere end tre forskellige ting på, udover tomatsovsen). Hele herligheden er så ca. temmelig meget for stort til alm. tallerkner :-)
Gravatar #26 - Mobay
1. jun. 2004 06:50
Det kan godt ske man forbinder pizza med italien, men det var tyrkerne som opfandt pizza'en!



Men jeg er nu lige glad med hvem der lavede den, bare de smager godt :P!!!!
Gravatar #27 - Redhack
1. jun. 2004 06:56
#2 #9 #20
Pizza'er i Italien smager da som en pizza fra Danmark... (Hvis den fra Dnamark har ligget 2 uger i skraldespanden).
Jeg fatter ikke at man siger at pizza'er kommer fra Italien. De smager slet ikke nær så godt som de danske.
En god pizza skal laves af en invandrer.. Det kan de sku' finde ud af. :) nam nam...
Gravatar #28 - XyborX
1. jun. 2004 08:11
Lidt som ANSI Standard Pizza, bare med andre specs.
Gravatar #29 - GReaper
1. jun. 2004 09:14
Nu har Italien altid haft det med at bruge MEGET olie i deres madvarer og derfor også deres Pizzaer
Og mon ikke det er os der har en fordrejet mening om hvordan en pizza egentlig skal være og er blevet for forvendt med dem vi får i lille danmark? det kunne jo være at det var de Italianere der lavede dem rigtigt og os der lavede dem forkert
Gravatar #30 - 01-gjk
1. jun. 2004 20:07
#27 Hvad er en dansk pizza? De pizzaer du spiser er med garanti amerikansk inspireret/baseret.
Gravatar #31 - Phi|
2. jun. 2004 07:31
En ting er hvordan en pizza smager og bliver lavet. Om den har den rette tykkelse og størrelse etc. Men hvordan kan adskillige pizzarier kalde en pizza for en familie pizza til 2-4 personer, når man selv kan blive mæt af at spise en 'familiepizza'! Jeg synes virkelig at pizzaerne er skrumpet, engang havde en alm pizza samme størrelse som en familiepizza har idag.

Her vil jeg lige benytte lejligheden til at fortælle om en episode jeg havde på Pizza Hut. Jeg går ned og bestiller to af de hersens frokostpizzaer de har på tilbud til 35 kr.

Da jeg får dem udleveret kan jeg høre at det rasler inde i de to kasser, som i forvejen er temlig små. Da jeg så åbner den ene og kigger ned, ligger der en lille pizza. Den var kunne en lille smule større end min håndflade. Så jeg går selvfølgelig ind og klager... Ekspedienterne (er det ny politik at de aldrig smiler?), siger at det er meningen at den skal have samme størrelse, som et stykke pizza-slize!!! Så siger jeg at skildtet med de to frokostpizzaer måske er temmelig misvisende, for der fylder pizzaerne i det mindste kassen ud, og der ligger ikke to meget små tørre, vissende pizzaer og glider rundt. Ekspedientens respons på det: "Ja, det er måske misvisende for dig, men åbentlyst for os andre!"

Man kan da ikke kalde et frokost tilbud for 2 pizzaer for 35kr, og så bagefter komme med to gnalede små stykker pizza, og sige at det er meningen at de skal være lige så store som et stykke pizzaslize!
Gravatar #32 - nielsbuus
2. jun. 2004 07:45
Nej, pizzaindustrien er godt nok på afveje hvad angår "frokostpizza" konceptet. Jeg har selv oplevet samme problemer her i Aalborg. Heldigvis er der NOGLE pizzaria'er, f.eks. Amor i Nørresundby som respekterer kundernes maver og laver pizzaerne i fuld størrelse, også i de timer hvor de sælges til 30 kr. som "frokostpizza".

Men inde i Aalborg centrum - nej nej, der kan man blive mere mæt af en pakke stimorol end af en såkaldt "frokostpizza".
Gravatar #33 - Cyrack
2. jun. 2004 08:50
#32 - MadiZone

Så skal du prøve Katjas (Ligger ved Syghus Nord), der er pizzaerne af ganske god kvalitet :-)
Gravatar #34 - Geriphor
3. jun. 2004 20:19
#29 GReaper

Det er muligt det med olien, men det kommer pizzaen jo ikke ligefrem til at smage bedre af?

//Geriphor
Gå til top

Opret dig som bruger i dag

Det er gratis, og du binder dig ikke til noget.

Når du er oprettet som bruger, får du adgang til en lang række af sidens andre muligheder, såsom at udforme siden efter eget ønske og deltage i diskussionerne.

Opret Bruger Login