mboost-dp1

ITU

IT-Universitetet ønsker at åbne 200 ekstra studiepladser i København i modstrid med regeringens krav om beskæringer

- Via Computerworld - , indsendt af arne_v

Manglen af it-kyndige er efterhånden så akut, at IT-Universitetet i København (ITU) vil åbne for flere studiepladser på trods af regeringens krav om at reducere eller udflytte studiepladser i Region Hovedstaden.

Det skriver Computerworld.

“IT-Universitetet ønsker at øge antallet af studiepladser med 200 i en gradvis indfasning med 100 ekstra optagne i 2023 og 100 ekstra optagne i 2024,” skriver universitetet på sin hjemmeside.

Regeringen har ellers ifølge en politisk aftale, der blev vedtaget i sommer, stillet krav om, at universiteterne skal udforme en plan, hvor antallet af studiepladser reduceres med op til 10 procent frem mod 2030, skriver Computerworld.

“IT-Universitetet har ikke mulighed for at udflytte studiepladser uden at gå på kompromis med den høje kvalitet af forsknings-, lærings- og studiemiljø, der kendetegner institutionen, og set i lyset af den akutte mangel på højtuddannede it-specialister i såvel København som mange andre steder i landet, vil det være stærkt problematisk at beskære antallet af uddannelsespladser på IT-Universitetet,” skriver ITU.

Hvis der ikke kommer politisk opbakning til IT-Universitetets plan om at øge eller blot bevare antallet af studiepladser, så vil universitetet reducere antallet af studiepladser med fem procent frem mod 2030, som er den lavest mulige procentsats i henhold til den politiske aftale.

Gå til bund
Gå til top

Opret dig som bruger i dag

Det er gratis, og du binder dig ikke til noget.

Når du er oprettet som bruger, får du adgang til en lang række af sidens andre muligheder, såsom at udforme siden efter eget ønske og deltage i diskussionerne.

Opret Bruger Login