Apple Inc.Irland ønsker ikke at hjælpe med indkrævning af skatter hos Apple

Irlands finansminister Paschal Donohoe mener, at EU’s krav om tilbagebetaling af 97 milliarder kroner i manglende skat er uberettiget. Derfor vil Irland ikke være med til at opkræve bøden.

Ministeren mener ikke, Apple har brudt irsk eller europæisk lovgivning.

Ordningen, som gav Apple skatterabat, har været tilgængelig for alle virksomheder, og derfor mener Donohoe heller ikke, der er hold i beskyldningerne om en skræddersyet skatteaftale specielt fremstillet til Apple.

Selskabet ankede EU’s bøde i december.

Mange andre selskaber arbejder ud fra Irland – Google, Microsoft, Dell, Dropbox, eBay, Facebook, LinkedIn, Oracle, Paypal, Twitter, Uber og Airbnb. Ingen af disse selskaber er dog blandet ind i lignende skattesager. Flere selskaber har dog gjort brug af den såkaldte ‘double irish’-model, der gør det muligt at oprette datterselskaber, som ikke opkræves den normale skatteregning på 12,5 procent.

Gå til bund
Gravatar

#1 Hærmoriden 18. aug. 2017 08:26

Apple skal betale skat som alle andre uanset hvad. Men når staten enda benægter at modtage skatten er der altså noget rivende galt et sted.
Gravatar

#2 ScorpD 18. aug. 2017 08:40

Hærmoriden (1) skrev:
Apple skal betale skat som alle andre uanset hvad. Men når staten enda benægter at modtage skatten er der altså noget rivende galt et sted.


Irland vil jo for alt i verden undgå at selskaber der er placeret i landet skal tilbagebetale skat. Hele deres system er jo bygget på lave skatter og skatterabatter for at tiltrække selskaber.

Så det ville bare svare til at pisse i bukserne for at holde varmen...
Gå til top

Opret dig som bruger i dag

Det er gratis, og du binder dig ikke til noget.

Når du er oprettet som bruger, får du adgang til en lang række af sidens andre muligheder, såsom at udforme siden efter eget ønske og deltage i diskussionerne.

Opret Bruger Login