mboost-dp1

Foxconn

iPhone X-efterspørgsel tvinger gymnasieelever til 11 timers arbejdsdag

- Via Computerworld DK - , redigeret af modgaard

Hon Hai Precision Industry bedre kendt som Foxconn har grundet problemer med at nå deadlines, tvunget mindst 3.000 gymnasieelever til tre måneders tvangsarbejde med 11-timers arbejdsdage. Eleverne er blevet oplyst om at de ikke kan blive studenter hvis de ikke arbejder.

De 3.000 elever er officielt i “praktik” ved Foxconn, skriver Finansial Times.

Foxconn meddeler, at deres praktikprogram er udarbejdet i samarbejde med lokale myndigheder og et antal skoler.

Apple meddeler, at de studerende ikke burde have haft overarbejde, men at de dog får løn for deres indsats.





Gå til bund
Gravatar #1 - Ni
24. nov. 2017 08:23
Og dobbeltmoralske som vi er, så synes vi, det er synd samtidig med at vi fortsætter vores forbrug af bla. iphone x
Gravatar #2 - MarsontheRocks
24. nov. 2017 08:51
Som jeg læste det, så handlede det om en virksomhed med over 300.000 ansatte, hvoraf 3000 har arbejdet over, hvoraf 5 var gymnasieelever. Big deal. Apple sætter højere krav til deres underleverandører og leverandører end de fleste andre producenter af elektronik. Samtidig gør de også meget ud af at sikre at deres råvarer ikke kommer fra lande der bruger børnearbejde til at udvinde disse materialer.
Gravatar #3 - ScorpD
24. nov. 2017 11:13
MarsontheRocks (2) skrev:
Som jeg læste det, så handlede det om en virksomhed med over 300.000 ansatte, hvoraf 3000 har arbejdet over, hvoraf 5 var gymnasieelever.


Iflg. Financial Times er der 6 studenter som har snakket med FT om at de har overarbejde. De 6 var en del af en gruppe på 3.000 fra Zhengzhou Urban Rail Transit School.

Det forventes at størstedelen af de ansatte har haft overarbejde, og der kan sagtens være flere skoler end blot den ene.


Overarbejde for studerende er ulovligt i Kina.
Gravatar #4 - Ufomekaniker
24. nov. 2017 18:13
Fy da. Er det kun Apple der forgriber sig på børn på den måde? Eller gør andre producenter det osse? Ikke at det er i orden, at Apple tillader det. Men så skal der rettes til over hele linien, hvis ret skal være ret over for de børn eller ungarbejder.

Har Apple direkte bedt Foxconn om at hyre ungarbejdere? Eller er det Fosconn der følt sig presset fordi de ikke kan følge med produktionen, og på egen hånd har hyret dem, uden om Apple?
Gravatar #5 - kblood
25. nov. 2017 01:42
#4 Det er jo ikke direkte Apple der gør det, men det er lidt mere fokus på det med Apple og samtidigt er det lidt mere åbenlyst med Apple for de udgiver ikke særligt mange telefoner ift Android telefoner og når de kommer med nye telefoner kommer der jo en eksplosion er salg af nye telefoner.

Med det sagt så burde Apple af samme årsag så også have en større fokus på dette og stille flere krav til deres leverandøre. Det man kalder supply chain management. De har nu sådan set før holdt lidt opsyn med det, men de kunne jo lave nogle specielle aftaler som de netop har gjort i den anden ende af deres supply chain hvor de stiller alverdens krav til dem der sælger telefonerne, hvilke typer abonnementer de må sælges med, hvilke priser osv osv. Det mest forrykte er nok at de også kræver at de sælgerne ikke må nævne kendte fejl i deres telefoner for kunderne...
Gravatar #6 - Ni
25. nov. 2017 12:45
@2 Lige på arbejdsvilkår, så har de vist glemt at følge op på deres krav og vil hellere smide lidt ekstra kroner i deres pengetank.

Det kan siges meget kort, hvis man få produceret noget hos FoxConn, så går man ikke op i trivsel hos medarbejderne :-D

Selvom man så valgte en anden assembler end Foxconn, så ville vilkårene i afrikas og kinas miner,som levere materialerne, være et problem.

Foxconn er en drømme arbejdsplads sammenlignet med minerne. Flere miner skulle indsluse arbejdere i beat camps, hvor arbejderne bankes en periode indtil de parrer ordre uden spørgsmål. Kina er så gode til det, at de flere steder i afrika driver beat camps til miner og afrikaner plejer ikke at være blege for at bruge vold. Kineserene er måske ikke så gode til at bruge det systematisk og strategisk i forbindelse med adfærdsregulering, hvem ved. Menneskerettighedsorganisationers historier er ihvertfald sindssygt skræmmende.

Men igen, problemet er ikke apple, problemet er, at vi køber iPhones, chokolade, kaffe osv, selvom vi til en hver tid ville blive forarget over forholdene. Med andre over, vi støtter økonomisk op om situation som er langt værre end i slavetiden og den økonomiske støtte betyder, at politik ikke har en indflydelse. Det er os som forbrugere som prioritere økonomi fremfor politik, ikke virksomhederne, de følger bare efterspørgslen.
Gravatar #7 - kblood
25. nov. 2017 18:07
#6 Helt enig... at stemme politisk har en minimal effekt, at stemme økonomisk derimod har en langt større chance for rent faktisk at gøre en forskel. Bare se på vegetarer og veganerer. Industrien har indset at der er et marked og udvalget af vegetar og veganer mad er stort set eksploderet.

Det største problem når det gælder elektronik er dog at der pt ikke rigtigt er noget alternativ jeg kender til. Det bliver stort set altid lavet i lande med forhold i stil med Kinas og Foxconn. De er simpelthen bedst og billigst når man ser på effektivitet ift pris.
Gå til top

Opret dig som bruger i dag

Det er gratis, og du binder dig ikke til noget.

Når du er oprettet som bruger, får du adgang til en lang række af sidens andre muligheder, såsom at udforme siden efter eget ønske og deltage i diskussionerne.

Opret Bruger Login