mboost-dp1

Microsoft

Internet Explorer 6 lever stadig

- Via CNET News - , redigeret af Emil

I erkendelse af, at mange brugere på internettet stadig anvender Micrsofts efterhånden aldrende browser, nu snart 7 år gammel, Internet Explorer 6, så har Google valgt at forbedre deres Gmail-tjeneste for disse brugere.

Udviklingen af browsere har ikke stået stille siden Internet Explorer 6, der er kommet mange browsere i mellemtiden, selv er Microsoft snart klar med Internet Explorer 8.

Med opgraderingen af Gmail vil IE6-brugerne få adgang til en række funktioner, der ellers kun var mulige at anvende i nyere browserer som Firefox 3, IE 7 og Safari 3. For at få det hele til at virke korrekt, samarbejdede Google med Microsoft omkring opgaven.

Gå til bund
Gravatar #1 - Scapegoat
8. sep. 2008 06:48
Det var da lækkert at høre, bruger på min arbejdscomputer IE6, da det er den eneste browser som lige umiddelbart er understøttet af vores update-server.

Ja ved godt det er dumt ikke at supportere nyere versioner, men vores IT folk har åbenbart andet at lave.

Men anyway så er det da rart at der også bliver tænkt på IE6 brugere.
Gravatar #2 - LupusGrey
8. sep. 2008 06:48
Æv. Jeg kunne nu ellers godt lide at folk fik en grund til at opgradere istedet for stadig at holde udviklingen af web'et tilbage.

Desto hurtigere IE6 forsvinder fra nettet, desto bedre.
Gravatar #3 - Rainbird
8. sep. 2008 06:48
Man kunne vel have brugt resourcerne på at reklamere for FF3 eller IE7 i stedet :P
Gravatar #4 - webwarp
8. sep. 2008 06:49
"For at få det hele til at virke korrekt, samarbejdede Google med Microsoft omkring opgaven."

Nej det gjorde de jo så ikke, men de fik hjælp til at få lidt performance ud af den gamle hest...

#3 hvorfor skulle google reklamere for IE7 ...
Gravatar #5 - BeLLe
8. sep. 2008 06:57
Rainbird (3) skrev:
Man kunne vel have brugt resourcerne på at reklamere for FF3 eller IE7 i stedet :P


Nej Google skulle selvfølgelig have reklameret for deres egen crome.

IE6 burde kun understøttes med de mest basic funktioner og så skulle brugerne der loggede ind med denne browser præsenteres for et link til crome med meddelsen om at med denne browser ville man kunne udnytte alle gmails funktioner
Gravatar #6 - Utte
8. sep. 2008 07:00
Samme her. Vi har også kun ie6 med mindre vi selv opdatere. Det er vist den største sikkerheds brist set længe...
Gravatar #7 - ZUZ3L
8. sep. 2008 07:04
World Wide Web School - Browser statistik:
http://www.w3schools.com/browsers/browsers_stats.a...
Gravatar #8 - Mr.Weasel
8. sep. 2008 07:04
Mon ikke problemet er alle de virksomheder der har noget gammelt crappy software som de enten ikke kan eller vil opdatere og som ikke fungere med andet end IE6 defekte rendering engine.

Når IE8 kommer, så tror jeg at vi vil se IE7 forsvinde meget hurtigt og IE6 vil blive hængende på ca. samme antal brugere som nu.
Gravatar #9 - Jonasee
8. sep. 2008 07:10
ZUZ3L (7) skrev:
World Wide Web School - Browser statistik:
http://www.w3schools.com/browsers/browsers_stats.a...


Det meste skærmmene er nok at IE 5 har ca. 1% i det der er gået af 2008
Gravatar #10 - aadal_dk
8. sep. 2008 07:33
Jeg har ikke et valg! Jeg kan og må kun bruge IE6 da IE7 skulle ødelægge andre programmer!
Jeg havde dog en løsning til min administrator, FF standalone browser, det lod han som om han ikke hørte, og forsatte i hans egen lille verden.
Det er det man er oppe imod.

Privat bruger jeg da FF3 og overvejer chrome da den er hurtig og har et nice feel.
Gravatar #11 - VonDoom
8. sep. 2008 07:34
aadal_dk (10) skrev:
Jeg havde dog en løsning til min administrator, FF standalone browser, det lod han som om han ikke hørte, og forsatte i hans egen lille verden.


Grunden til at virksomheder ikke opgraderer deres browsere eller skifter til FF, er, at det meste enterprise software (fx. SAP) er optimeret til brug med IE6.

Når man producerer ERP systemer kan man åbenbart ikke tage sig af detaljer som browser versioner...
Gravatar #12 - dan1el
8. sep. 2008 07:35
min arbejds computer bruger også stadig 6'eren, da 7'eren er inkombatible med vores CAD system.
Gravatar #13 - lundeman
8. sep. 2008 08:07
#12

FORKERT!

Det er jeres CAD system der er inkombatibelt med 7'eren, og sikkert også med alle former for web-standarter!

/lundeman
Gravatar #14 - Kampp
8. sep. 2008 08:09
Amen.... Er det ikke lettere hvis Microblød enten:
1. Fjerne IE6 fra kloden!
2. Opdatere alle IE6 til IE7 som tvungen opdatering.

Kort sagt stoppe ødelæggelsen af internettet, samt gøre noget og spare mange timer for alle hjemmeside skabere. Dette vil alene garentere at 80% af alle browser relaterede problemer forsvinder.
Gravatar #15 - aadal_dk
8. sep. 2008 08:17
#11 Yes det er SAP det drejer sig om, da jeg har brug for at tilgå flere versioner, ellers er det fixet i den nye SAP gui.
Dog undre jeg mig, da jeg derhjemme har "installeret" eller ladet min IE6 være IE6 og bruger FF3. Dette har ikke påvirket min egen SAP installation (gammel UI).
Derfor undres jeg. Men som sagt er jeg ikke administrator så lad dem lave deres. Jeg forundres bare til tider.
Gravatar #16 - MaxXDk
8. sep. 2008 08:20
Er prof. web-udvikler ...

Er enig med folket her - fjern IE 6 - og tving folk til at opgradere .. Dette vil fjerne langt de fleste problemer der er med at få websites til at se rigtigt ud .. Desuden behøver man så heller ikke lave diverse hacks for at få PNG til at virke korrekt i IE 6 ..

Desuden kan man hvis der er brug for det installere IE 6 ved siden af IE 7 eller hvad man nu bruger - hvis der er desperat brug for IE 6 (eks. CAD eller SAP som der nævnes her) ..
Gravatar #17 - Spiderboy
8. sep. 2008 08:24
Der er tilsyneladende mange firmaer, der holder fast i IE6 fordi deres software kun virker dertil. Det er en dårlig undskyldning, som ikke holder.

Når man investerer i et stort softwaresystem og man regner med at skulle bruge det i mange år, siger det sig selv, at man bør tænke langsigtet og lave det så uafhængigt og fremadkompatibelt som muligt.

At der er firmaer, der får problemer ved at opgradere IE6, kan jeg ikke have ondt af, da det er helt og aldeles selvforskyldt.
Gravatar #18 - jfs
8. sep. 2008 09:28
Jeg kan også skrive under på oplevelsen med et SAP system der holder op med at fungere når der kommer IE7 på maskinen. Mere specifikt var det UI'et til at oprette nye kunder der stoppede med at virke i et SAP-baseret CRM system.

Et eller andet sted undrer det mig så at MS ikke har kunnet finde en løsning så man kan have IE6 og IE7 enginerne installeret side om side og sørge for at applikationer der kun virker med den ene altid får dén.

(Det tyder på at de har ændret i specifikationen for nogen af COM interfacene der bliver brugt til at styre WebBrowser kontrollen implementeret i shdocvw.dll, dvs. ikke ændret parameterliste eller ABI, men lavet en lille ændring i den specificerede opførsel, som så får applikationer til at stoppe med at virke?)
Gravatar #19 - JonasThyssen
8. sep. 2008 10:15
Bruger da også stadig IE 6, det er den der følger med xp og jeg skal bruge IE til min netbank
Gravatar #20 - hjelmdal
8. sep. 2008 11:18
jfs (18) skrev:

Et eller andet sted undrer det mig så at MS ikke har kunnet finde en løsning så man kan have IE6 og IE7 enginerne installeret side om side og sørge for at applikationer der kun virker med den ene altid får dén.


Ja, der er FF sgu noget smartere... de har i det mindste formået at lave en plugin der kan lade FF køre med IE's engine, hvis man har problemer med FF's egen!

https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/141...
Gravatar #21 - LupusGrey
8. sep. 2008 11:45
#19: Ville det så ikke være smartere at bruge IE7 til netbanken da den nok unægtelig er mere sikker.
Gravatar #22 - broedbaek
8. sep. 2008 12:40
IE 6 er desvaere et noedvendige onde, i hvert fald i store dele af finansverden, hvor jeg har min daglige gang. Jeg arbejder for en koncern med 320K+ medarbejdere, og vi er ogsaa alle tvunget til at benytte IE 6 :/ ....
Gravatar #23 - johanmw
8. sep. 2008 13:28
Jeg er ved at være godt trætte af at folk konsekvent skal bruge IE6.
Jeg synes ærligt talt at det er på tide, at man kalder den for forældet, og stopper med at understøtte den. Det ville være bedst for alle, ikke mindst alle os der bruger tid på at få sider til at blive vist ordentligt i IE6.
Gravatar #24 - Cloud02
8. sep. 2008 15:19
Spiderboy (17) skrev:
Der er tilsyneladende mange firmaer, der holder fast i IE6 fordi deres software kun virker dertil. Det er en dårlig undskyldning, som ikke holder.
Hvorfor er det en dårlig undskyldning?
Deres værkt'j virker ikke hvis de opgraderer, hvorfor skulle de så opgradere og spilde penge på noget som virker idag?

[quoteSpiderboy (17)]Når man investerer i et stort softwaresystem og man regner med at skulle bruge det i mange år, siger det sig selv, at man bør tænke langsigtet og lave det så uafhængigt og fremadkompatibelt som muligt.

At der er firmaer, der får problemer ved at opgradere IE6, kan jeg ikke have ondt af, da det er helt og aldeles selvforskyldt. [/quote]Firma A er en stor virksomhed og har et hold udviklere. Fordi Fima A skal spare som alle virksomheder, så har de ansat de grønneste skud på stammerne evt. også auto-didakte "eksperter".
Dette hold af (pseudo)udviklere får stablet Firma A's CRM system på benene som en SAP konsulent skaber back-enden til.

Udviklerne har kodet som tendensen var dengang - slamkode - og ikke synderligt standard-compliant. Men det var der ingen grund til IE6 klarede det fint, og der var alligevel ikke andre browsere, så hvorfor bruge tid (tid=penge) på det?

Jeg savner lidt en rationel forklaring på hvorfor en virksomhed skal begynde at opgradere et stykke software som vil medføre at forretningskritiske værktøjer ikke kan bruges. Ligeså lidt som at en virksomhed, tilsynladende uden grund skal lave en CRM portal el. lign, fordi der er nogle "klaphatte" som vil køre det nyeste nye software, til trods for, at det der medfølger arbejdscomputeren sagtens kan klare det.

Ja, IE6 er forældret. Ja, IE6 burde fjernes fra enhver computer og erstattes af IE7 eller FX. Men realiteten er at det blot munder ud i "ligegyldige" omkostninger for en virksomhed, som sikkert allerede bruger store summer på IT (software og hardware).
Gravatar #25 - spiral
8. sep. 2008 15:42
Jeg kan også bedre lige IE6 frem for IE7.
Har prøvet IE7 på min skole og jeg syntes den er elendig fordi:
1.Den er forvirrende at finde rundt i.
2.Den fryser når man har åbnet mere end 5 faneblade hvilket er pisse irriterende!
PS) Har stadigvæk IE6 på min computer men jeg bruger den KUN til Windows Update og IKKE andet!
Bruger i stedet af Firefox.
Jeg har heller ikke nogen problemer med mit netbank den kører udmærket med Firefox!
Gravatar #26 - johanmw
8. sep. 2008 16:04
Cloud02 (24) skrev:

Ja, IE6 er forældret. Ja, IE6 burde fjernes fra enhver computer og erstattes af IE7 eller FX. Men realiteten er at det blot munder ud i "ligegyldige" omkostninger for en virksomhed, som sikkert allerede bruger store summer på IT (software og hardware).


Jeg tror såmænd også bare folk mener, at man skal blive enige om at IE6 er forældet, og lade være med at udvikle nye ting til den. Så skal det nok gå i sig selv, i takt med at de omtalte firmaer får nye systemer.
Gravatar #27 - Spiderboy
8. sep. 2008 17:29
Cloud02 (24) skrev:
Firma A er en stor virksomhed og har et hold udviklere. Fordi Fima A skal spare som alle virksomheder, så har de ansat de grønneste skud på stammerne evt. også auto-didakte "eksperter".
Dette hold af (pseudo)udviklere får stablet Firma A's CRM system på benene som en SAP konsulent skaber back-enden til.

Udviklerne har kodet som tendensen var dengang - slamkode - og ikke synderligt standard-compliant. Men det var der ingen grund til IE6 klarede det fint, og der var alligevel ikke andre browsere, så hvorfor bruge tid (tid=penge) på det?

Det kan ikke være andre end Firma A's egen skyld, at de begynder at fryse, fordi de pissede i bukserne for at holde sig varme.

Ja, man kan spare penge på kort sigt ved at tænke kortsigtet, men et seriøst firma burde kunne tænke mere end et par år frem i tiden og derved minimere de "ligegyldige" omkostninger.
Gravatar #28 - Scapegoat
9. sep. 2008 05:12
Men hvorfor får jeg en besked om at min browser ikke er understøttet når jeg går ind på newz.dk?

Bagudkompatibilitet FTL åbenbart.
øv

:(
Gravatar #29 - mcp_dk
9. sep. 2008 06:28
Spiderboy (17) skrev:

Når man investerer i et stort softwaresystem og man regner med at skulle bruge det i mange år, siger det sig selv, at man bør tænke langsigtet og lave det så uafhængigt og fremadkompatibelt som muligt.


Det er også meget fint. Men når/hvis jeg nu vil planlægge en implementering af et nyt forretningskritisk værktøj. Hvor er det så lige jeg kan se de tekniske specs på IE 9 og FF 4 ?

Mange af de systemer vi bruger på min arbejdsplads kører også kun via IE6. De er op mod 10 år gamle. Dengang havde man sgu ikke nogen ide om hvordan IE7 ville se ud eller at der ville komme en browser der hed Firefox. Man kodede dem til at virke med den teknologi man havde til rådighed.
Gravatar #30 - johanmw
9. sep. 2008 16:16
mcp_dk skrev:
Det er også meget fint. Men når/hvis jeg nu vil planlægge en implementering af et nyt forretningskritisk værktøj. Hvor er det så lige jeg kan se de tekniske specs på IE 9 og FF 4 ?

Mange af de systemer vi bruger på min arbejdsplads kører også kun via IE6. De er op mod 10 år gamle. Dengang havde man sgu ikke nogen ide om hvordan IE7 ville se ud eller at der ville komme en browser der hed Firefox. Man kodede dem til at virke med den teknologi man havde til rådighed.


Er det ikke derfor at man netop udvikler efter standarder og ikke browsere?
Gravatar #31 - Spiderboy
9. sep. 2008 17:18
mcp_dk (29) skrev:
Det er også meget fint. Men når/hvis jeg nu vil planlægge en implementering af et nyt forretningskritisk værktøj. Hvor er det så lige jeg kan se de tekniske specs på IE 9 og FF 4 ?

Naturligvis er der grænser for hvor fremadkombatibelt man kan lave det, men som #30 er inde på, så er veldefinerede standarder en god vej frem - i særdeleshed hvis vi taler åbne standarder, som gør en konvertering mindst mulig smertefri den dag man uundgåeligt skal have udskiftet sit system - fremadsynet eller ej.
Gravatar #32 - Cloud02
9. sep. 2008 22:09
At følge standarder kræver nødvendigvis udviklerne udvikler til dem. For 5-10 år siden, var det stadig ikke-standard kode folk udviklede fordi IE6 alligevel render det korrekt.
Ja, det var ikke "korrekt" gjort. Men løsningerne fungerer uden problemer (i IE6), så hvorfor skulle man udvikle standard-orienteret når der ikke var andre browsere at tage hensyn til?

Faktum er, at ved IE6 gik browser udviklingen i stå i meget lang tid, som i takt med stigende grad af browser-baserede computer værktøjer, medførte at man lavede løsninger som IE6 selv sørgede for at render korrekt.

Vi er dog heldigvis blevet klogere med tiden.
Gravatar #33 - Spiderboy
10. sep. 2008 15:56
Cloud02 (32) skrev:
(...) så hvorfor skulle man udvikle standard-orienteret når der ikke var andre browsere at tage hensyn til?

Hvilken standard tror du bliver forældet først: standard HTML eller IE6-specifik HTML?

Personligt turde jeg ikke at lave en langsigtet softwareinvestering, som afhænger af et bestemt versionsnummer af et andet stykke software.
Gravatar #34 - jfs
12. sep. 2008 16:38
Jeg vil godt lige pointere igen at det ikke kun er HTML, CSS og JScript (nu vi snakker om IE og ikke webudvikling genrelt) der er problemet, men lige så meget og måske endda endnu mere de API man bruger til at integrere IE's rendering engine i sit eget program, dvs. WebBrowser ActiveX kontrollen, Microsofts HTML Dialog framework halløj, med mere.
Gå til top

Opret dig som bruger i dag

Det er gratis, og du binder dig ikke til noget.

Når du er oprettet som bruger, får du adgang til en lang række af sidens andre muligheder, såsom at udforme siden efter eget ønske og deltage i diskussionerne.

Opret Bruger Login