apple officielt køber intel 5g mobilteknologi modem division bekræftet qualcomm / Newz.dk

Newz

Intels mobilmodemafdeling ejes nu af Apple

- Via mobil.nu -

Apple har opkøbt Intels afdeling for mobilmodems og det gør nu Apple endnu mere uafhængig i deres udvikling af mobiltelefoner, sammenlignet med andre producenter.

Det kostede godt nok én milliard dollars, men så kunne Apple også rende afsted med hele Intels afdeling for mobilmodems. Opkøbet sikrer at Apple selv kan udvikle og designe egne mobil-chips i stedet for at skulle være afhængig af f.eks. Qualcomm (som netop er på vej med nye 5G chips).

Det er kun Intels afdeling for chips til smartphones der er solgt fra, så salget kommer ikke umiddelbart til at betyde noget for modem-forbindelser i f.eks. bærbare (eller stationære).

Gå til bund
Gravatar #1 - ToFFo
5. dec. 2019 08:04
*Vestager intensifies*
Gravatar #2 - Ni
5. dec. 2019 09:19
#1 Det er der vil ikke noget konkurrenceforvridende i?

Jeg undre mig stadig over, at Tyskland er det første land som tager et skridt imod Apples udelukkelse af andre betalingstjenester på deres nfc chip. Det er i den grad konkurrenceforvridende eller at alle europæer ikke betaler det samme i itunes, hvilket bryder mod det indremarkeds grundlæggende princip...
Gravatar #3 - ToFFo
5. dec. 2019 09:47
#2 - Aner det ikke, jeg ved bare at Vestager ikke er meget for monopol, og jo mere Apple køber ind, jo tættere kommer de på noget der minder om monopol. Hvis der bare er en snert af monopol, er hun der lige med det samme :D
Gravatar #4 - dub
5. dec. 2019 09:52
#3 det er vist mere Qualcomm der har et monopol.
Gravatar #5 - EmilKampp
5. dec. 2019 12:30
Der er forskel på at have et monopol, og så fastholde et monopol.

At have et monopol på ellers frie markedsvilkår betyder at folk har besluttet sig for at dine produkter er bedre, og alle er bevet enige om at købe dine produkter frem for nogen andres.

At fastholde monopoler er dér, hvor det bliver mere prikært. Her bruger virksomheder ufine og til tider ulovlige metoder til at fastholde kunder i en ufrivillig kontraktuel forpligtigelse.
Gravatar #6 - chris
6. dec. 2019 07:59
Ni (2) skrev:
#1 Det er der vil ikke noget konkurrenceforvridende i?

Jeg undre mig stadig over, at Tyskland er det første land som tager et skridt imod Apples udelukkelse af andre betalingstjenester på deres nfc chip. Det er i den grad konkurrenceforvridende eller at alle europæer ikke betaler det samme i itunes, hvilket bryder mod det indremarkeds grundlæggende princip...


Lige præcis ting som video og musikindhold er undtaget for det frie marked, af samme grund koster Netflix heller ikke kke det samme - og virksomheder må geofence deres produkter med teknologiske løsninger.

I forhold til betalingstjenester
Så kræver jeg heller ikke at American express får adgang til chippen i mit dankort.
.
Samsung laver jo desuden samme stunt med dele af deres Samsung Pay teknologi og deres markedsandel af telefoner er over 40% af europæiske telefoner, hvor Apple ligger på omkring 14%

Hvis man som forbruger er oplyst om at betalinger over NFC kun kan fungere igennem ApplePay så kan jeg virkeligt ikke se problemet, Det er jo ikke som med Google eller Microsoft, hvor de sidder på hele markedet for bestemte produkter, selvom at hypevognen Apple kører på godt kunne foranlede en til at tro det fra tid til anden.
Gravatar #7 - brostenen
6. dec. 2019 18:06
Hehe.... Endnu en ting som de nok skal få solgt som deres egen opfindelse.
Gravatar #8 - arne_v
6. dec. 2019 18:33
#Apple-monopol

I basal økonomisk teori er monopol et kendt begreb.

Men i virkelighedens verden er det ofte sværere at definere.

Hvad er markedet?

Apple har 100% af iPhone markedet men kun ca. 20% (eller er det nede på 15% idag) af smartphone markedet.

Skal man kigge på "iPhone markedet" eller "smartphone markedet"?

Det afhænger af hvor meget konkurrence der er mellem Apple og andre smartphone leverandører.

Det virker ret åbenlyst at der er konkurrence mellem Android smartphone leverandørerne. Det er ret almindeligt for folk at skifte mærke, hvis de synes at er andet mærke leverer mere værdi for pengene. Og man kigger på forskellige muligheder inden man køber. Samsung er store på markedet, men andre mærker specielt de kinesiske giver dem kamp til stregen.

Hvor mange skifter fra iPhone til Android eller den anden vej? Det er ikke mit indtryk at det er så mange.

Naturligvis er der grænser. Fordoblede Apple prisen, så ville en masse iPhone brugere skifte til Android. Halverede Apple prisen, så ville en masse Android brugere skifte til iPhone. Men ændrer de prisen +/- 5%, så tror jeg at den største effekt på salget vil være hvornår eksisterende iPhone brugere opdaterer og ikke skift mellem iPhone og Android.

Så jeg betragter Apple som værende tæt på monopol status indenfor et vist pris-interval.

Gå til top

Opret dig som bruger i dag

Det er gratis, og du binder dig ikke til noget.

Når du er oprettet som bruger, får du adgang til en lang række af sidens andre muligheder, såsom at udforme siden efter eget ønske og deltage i diskussionerne.

Opret Bruger Login