Intel

Intel og AMD afslører første samarbejds-chip

Intel og AMD er normalt konkurrenter. Men i et nyt samarbejde vil de forbedre gaming-laptops ved at samle RAM, CPU og en AMD grafik-chip i én chip.

Intel løfter således sløret for deres ottende generation CPU med indbygget AMD’s RX Vega M.

Med grafik-chip indbygget frigøres en masse i plads i en laptop, der tidligere skulle have en dedikeret GPU til mere krævende spil, hvilket gør, at man nu kan bygge lettere og mindre gaming-laptops.

Intel indsætter således AMD grafik-chips i deres i forvejen kraftige CPU i deres ottende generation H-serie, der typisk ville blive parret med en dedikeret GPU som NVIDIAS GTX 10-series.

Intel tilbyder to forskellige varianter af AMD’s grafikchip, nemlig RX Vega M GL og RX Vega M GH.

GH-modellen er tiltænkt mindre desktop-maskiner, hvor GL-modellen er til laptops.

GL-varianten har en clock-speed liggende i mellem 931MHz og 1.011MHz, og GH-modellen kører mellem 1.063MHz og 1.190MHz.

Gå til bund
Gravatar

#1 kblood 9. jan. 2018 16:58

Altså Intels CPUer har jo haft indbygget GPU i mange år nu.. det plejede bare at være en Intel GPU som var indbygget, vidst nok baseret på Nvidia teknologi.
Gravatar

#2 Andreas Ellemann 10. jan. 2018 09:39

Der er jo en forskel på integreret GPU i en computer og så en dedikeret GPU, der typisk ville sidde i store gamer-bærbare og derudover har sin egen RAM og derfor ikke behøver bruge systemets RAM. Hvis du ser billedet fra Intel herunder, kan du se en betydelig størrelsesforskel, plus at chippen har sin egen RAM, foruden AMD's grafikchip og Intel EMIB-teknologi, der til sammen giver perfomance, der minder om laptops med dedikeret GPU. Det gør det så muligt at lave mindre bærbare, der stadig kan spille nogle af de lidt tungere spil.

https://zdnet1.cbsistatic.com/hub/i/r/2018/01/04/d...

Vi har opdateret artiklen med Intels video, der forklarer deres metode nærmere.
Gravatar

#3 kblood 10. jan. 2018 20:12

Ahh, så det er sådan set stadigt et onboard grafik kort bare i en størrelse der minder om et SoC. Det ser da spændende ud. Jeg troede bare de havde udskiftet den indbyggede GPU i CPUen.
Gå til top

Opret dig som bruger i dag

Det er gratis, og du binder dig ikke til noget.

Når du er oprettet som bruger, får du adgang til en lang række af sidens andre muligheder, såsom at udforme siden efter eget ønske og deltage i diskussionerne.

Opret Bruger Login