mboost-dp1

intel integreret grafik gen11 11 generation 1 teraflops / Newz.dk

Wikimedia

Intel med planer om at udvide chip-produktion

- Via Computerworld -

Interne kilder i Intel rapporterer at virksomheden angiveligt planlægger at opkøbe en chip-producenten GlobalFoundries.

Opkøbet er en del af Intels planer om at levere chip-produktion til andre virksomheder, udover egen-produktion.

Opkøbet af GlobalFoundries, vil koste Intel et samlet beløb på 30 milliarder dollars (ca. 180 milliarder dkk).

En af GlobalFoundries store kunder, er Intel-konkurrenten AMD – hvilket ikke er underligt, da GlobalFoundries står for ca. 7% af leverancen på markedet.

Intel har i flere år kæmpet med leveranceproblemer af blandt andet deres processorer, hvilket kun er blevet værre under corona-krisen.

Markedsværdien af Intel er 225 milliarder dollars, hvorfor opkøbet af GlobalFoundries må anses som værende af nogen vægt. Opkøbet skal ses som en del af en bevægelse indenfor chip-produktion, hvor virksomheder opkøber hinanden i stor stil for tiden.

Gå til bund
Gravatar #1 - linos
19. jul. 2021 07:21
Jeg håber virkeligt at AMD ikke ligger på den lade side af det her. De leverer fantastisk hardware for tiden, OG de leverer fænomenale åbne drivere, OG supporterer Linux på lige fod med Windows. Men de får en stor del af deres chips produceret ved TMSC, hvor Apple har købt en meget stor portion produktionskapaciteten, og hvis intel nu vil købe GlobalFoundries, gør det mig lidt nervøs for at AMD fortsat ikke kan følge med til at levere hardware, hvilket selv sagt kunne være ret skadeligt for dem.

Edit:
Apropos AMD og Linux, undrer det mig lidt at Steam Deck ikke har været dækket her på siden endnu.
Gravatar #2 - DrHouseDK
19. jul. 2021 08:05
linos (1) skrev:
Apropos AMD og Linux, undrer det mig lidt at Steam Deck ikke har været dækket her på siden endnu.

True, 720p Low-dimsen har ikke været dækket alverden... Det er lidt skuffende.
Gravatar #3 - linos
19. jul. 2021 09:56
DrHouseDK (2) skrev:
linos (1) skrev:
Apropos AMD og Linux, undrer det mig lidt at Steam Deck ikke har været dækket her på siden endnu.

True, 720p Low-dimsen har ikke været dækket alverden... Det er lidt skuffende.

Jeg ved du er ironisk, men det er altså mere end end skærm, og i en enhed der er designet til at være portable og køre fulde PC-spil, får du altså ikke ret meget andet end dårligere batterilevetid, og en varmere enhed ud af højere opløsning.
Alene kontroller-delen fortjener opmærksomhed, men udover at være en konsol-lignende enhed har den fuld desktop, som man kan gøre med hvad man vil, så du kan bruge den som en PC, og docke den med ekstern skærm, og mus og keyboard. Der er meget mere at sige om den, og den er da klart mere interessant og relevant end så mange andre nyheder der er på siden her.
Gravatar #4 - T_A
19. jul. 2021 10:18
#1
Helt enig det bliver et stort problem for AMD selv om Intel ikke lovligt vil kunne stoppe produktionen af AMD chips, så kan selv små forsinkelser eller flaskehalse være katastrofale for AMD.
Gravatar #5 - Skak2000
19. jul. 2021 10:27
#4
Der skal lige have tilladelse af USA, EU mv. SÅ der er stadig et stykke vej til at evt. opkøb går igennem.
Gravatar #6 - Mr.Smiley
19. jul. 2021 12:41
"En af GlobalFoundries store kunder, er Intel-konkurrenten AMD – hvilket ikke er underligt, da GlobalFoundries står for ca. 7% af leverancen på markedet."

De indgik en aftale om at AMD kunne trække sig fra deres aftale, så længe de får købt (12/14nm - et segment AMD er på vej væk fra) for *indsæt højt beløb jeg ikke lige kan huske* inden 2024 eller 2025, fordi GlobalFoundries stoppede produktionen af 7nm og dermed delvist brød den oprindelige aftale.

Dernæst tager handler som disse jo generelt ret lang tid om at gå igennem - så hvem ved om den aftale stadig er relevant når/hvis denne handel går igennem.
Gravatar #7 - DrHouseDK
19. jul. 2021 13:21
linos (3) skrev:
Jeg ved du er ironisk, men det er altså mere end end skærm, og i en enhed der er designet til at være portable og køre fulde PC-spil, får du altså ikke ret meget andet end dårligere batterilevetid, og en varmere enhed ud af højere opløsning.
Alene kontroller-delen fortjener opmærksomhed, men udover at være en konsol-lignende enhed har den fuld desktop, som man kan gøre med hvad man vil, så du kan bruge den som en PC, og docke den med ekstern skærm, og mus og keyboard. Der er meget mere at sige om den, og den er da klart mere interessant og relevant end så mange andre nyheder der er på siden her.

Du kan docke en iPad, du kan docke en telefon, du kan doble en Surface - der er så mange ting du kan docke nu til dags. At der er AMD i den, gør den ikke mere interessant, for at være ærlig.

Performancemæssigt er Steam-tabletten vældigt undervældende, også til at punkt hvor det nærmer sig at en ny iPad Pro med det rigtige grip kunne give en tilsvarende oplevelse (ellers kan du med gamepad og streaming), hvis man bare ville lukke lidt op for de økosystemer.

Men ja, den er mere end en skærm - 2 timers batterilevetid hvis du beder den lave noget, en lidet flatterende storageløsning (eMMC på den lille model) og for at vende tilbage, et display med subpar opløsning selv for størrelsen - baseret på helt triviel LCD-teknologi.

Nå ja - og så forventer man den 2. kvartal 2022...
Gravatar #8 - linos
19. jul. 2021 18:13
#7 En telefon får du ikke en pløk ud af at docke endnu. Jeg aner ikke hvor meget en docket iPad kan, og en surface har i hvert fald ikke samme grafikegenskaber. Men med maskinen her får du fuld desktop, med alt hvad du kan køre på Arch, eller du kan smide Windows på den, hvis du vil. Men softwaresiden af enheden på enheden her, er fuld åben, så du kan gøre hvad du vil, og med millioner af tinkere og med nem adgang til AUR, kan du lave enheden til lige præcist hvad du vil! Kan du det med en iPad, Surface, eller telefon? Nej... det kan du ikke...

Du kan ikke køre størstedelen af dit Steam bibliotek på en iPad pro - med mindre du streamer - men det er ikke alle steder du har internet der er stabilt nok til at streame (f.eks. mens du kører/sejler/flyver) og nåh ja... hvor meget er det nu lige en iPad pro koster i sammenligning?

Der er jo ingen enheder du får ret meget batterilevetid ud af hvis du presser hardwaren til yderste grænser, hvilket er de to timer du snakker om. Ellers får du nemt 4-6 timer ud af den.

Jeg ved heller ikke hvem der i rette sind vælger at skabe/købe en gamingenhed, med 64GB storage. Det er jo direkte idioti, medmindre man primært spiller indiespil/retro emulatorer. Men de to andre modeller med en mere realistisk størrelse er nvme'er.
Jamen seriøst... Hvad vil du men en opløsning på over 720p på en 7" skærm? Det er lækkert nok på en telefon med lille tekst og små stillestående detaljer, men jeg vil da tusind gange hellere have mere batterilevetid, eller refreshrate (afhængigt af spillet/situationen). Jeg havde også helst set en OLED, men i det mindste gør Valve hardware (PCB, chassis, controllere, pads, etc.) frit tilgængeligt, så det er nemt for andre producenter at lave deres egne versioner, hvilket også *burde* gøre det *relativt* ligetil at modde den med en anden skærm. Hvor mange andre producenter kan du sige det om?
Jeg går også ud fra at valget af en 400nit LCD, er for at de har kunnet sænke prisen nok til at kunne komme ind på noget der minder om portable console markedet, men med en enhed der med rimelighed kan køre full-fledged PC-spil. Hvis det lykkeds, er der ikke noget der holder andre producenter fra at lave enheder til entusiaster med noget tættere på gamer-laptop hardware, eller en mere beefy AMD APU. Jeg mener dog stadigvæk at 720p er rigeligt til gaming på en 7" skærm.

Ud fra hvad jeg har læst, forventer de at levere en begrænset mængde preorders før jul i år. Om det også gælder Danmark, ved jeg dog ikke.
Gravatar #9 - DrHouseDK
20. jul. 2021 08:37
Tja, vi ser telefoner med 1080, 1440 og 2160-skærme - og de har ikke større displays - så nogen må jo vurdere en form for et behov. Hvis argumentet er at Steam-tabletten kan så meget andet, skal skærmen jo også være med.

Umiddelbart virker det måske lidt som en Switch der skal forsøge at favne bredt, og favne spil der ikke er udviklet direkte til enheden - er spændt på hvad det giver af udfordringer ift. optimering. :-)

Er spændt på markedet for den, for hvis den skal forsøge at brillere med AAA-titler, tror jeg den bliver spændt enormt hårdt for. Tag bare en titel som Cyperpunk, som når enheden udgives, alligevel er 1.5 år gammelt.
Gravatar #10 - linos
21. jul. 2021 19:03
Det gør vi, men der er flere ting at sige om det. For det første bruger vi vores telefoner til at kigge på små detaljer på billeder, vi bruger telefonen til at læse , hvilket høj opløsning også er rar til, men der er altså også bare mange der tænker: højere opløsning=bedre skærm, meget som de fleste i lang tid gjorde med digital kamaraer. Hvis jeg husker ret, havde Sony Experia... et eller andet, et kamara på >40MP, hvor Samsungs flagskib stadig kørte med en 16MP sensor, som var mange gange bedre end experia - selv når den kørte quad-pixel, eller hvad de nu kaldte det, for at forbedre lysfølsomheden.
Til hurtig grafik, er 720p på så lille en enhed, altså fint. Det er ikke lang tid siden at 1080p var normen for gamer-skærme på 24". En 7" på 720p, er altså en noget højere pixeldensity. Det svarer til 1440p på 14", eller 2160p på 21". Du ville nok få mere ud af en højere refreshrate, end en højere opløsning i den størrelse - men så længe det kun spilles med controller, gør accuracy nok refreshrate mindre vigtig.

Ja, bestemt! Og jeg kan se at der er mange der er interesseret i den, ikke kun for PC-spil, men også for konsol emulering. Men noget af det der er fedt ved enheden, er jo at det er ret standard PC-hardware, med en god mængde RAM (taget i betragtning hvor lidt RAM Arch kræver (jeg går ikke ud fra at KDE DE er loaded når maskinen er i game-mode), så det er vel bare at have de sædvanlige grafiksettings så man kan sætte detaljerne lavere end man ville på en normal PC, og så burde di være klar til at game.

Jeps - jeg er heller ikke sikker på at noget som Cyberpunk er helt hvad den er lavet til. Jeg håber at den kan køre noget i den retning, men jeg tvivler lidt.
Det er også *lidt* ærgerligt at enheden her ikke leveres med USB4, med support for en eGPU. Det kunne være ret fedt hvis man bare kan docke den når man kommer hjem, og har en kraftig nok GPU, til at kunne spille mere krævende spil.
Men ikke desto mindre, tror jeg at hvis Valve rammer rigtigt med maskinen her, tror jeg vi kommer til at se nogle entusiast maskiner, sikkert med mobile GPU'er, og/eller med USB4 så man kan udvide maskinen når man er hjemme.
Gå til top

Opret dig som bruger i dag

Det er gratis, og du binder dig ikke til noget.

Når du er oprettet som bruger, får du adgang til en lang række af sidens andre muligheder, såsom at udforme siden efter eget ønske og deltage i diskussionerne.

Opret Bruger Login