mboost-dp1

Intel

Intel fremviser Project Alloy – trådløst ‘merged reality’-headset

-

Intel har løftet sløret for et nyt headset, der skal blande virtuel computerverden med den virkelige verden.

Headsettet går under navnet ‘Project Alloy’ og er til såkaldt ‘merged reality’.

Merged reality bruger elementer fra den virkelige verden, som for eksempel brugerens hænder, så de kan interagere med de virtuelle elementer.

Markedet for virtual reality (VR) og augmentet reality (AR) er i rivende udvikling, og flere store spillere som Facebook, HTC, Microsoft og Apple arbejder på deres egne løsninger.

Intel ønsker dog ikke at komme ind på markedet for VR-hardware. De vil i stedet sælge teknologien bag ‘Project Alloy’ til andre producenter.

Administrerende direktør for Intel, Brian Krzanich, forklarede firmaets vision for Project Alloy på ‘Intel Developer Forum 2016’, som afvikles i denne uge i San Francisco.

“Merged reality handler om mere naturlige måder at interagere med og manipulere virtuelle miljøer,” forklarede han.

Med Intels ‘RealSense’-kameraer kan Project Alloy spore brugernes fingre, så de kan gribe om ting i den virtuelle verden.

Headsettet er trådløst, hvilket ifølge Brian Krzanich skal forhindre, at brugeren bliver revet ud af den virtuelle oplevelse, når kablet ikke rækker længere.

Ulempen ved den model er, at trådløs kommunikation har en længere forsinkelse (latency) end kablet kommunikation, hvilket kan være et problem, hvis headsettet bruges til spil.

Det trådløse headset er dog ikke det eneste VR-udstyr, Intel arbejder på.

Vi fortalte for to uger siden om en Intel-udvikler, der tweetede billeder af et HTC Vive-headset med et specialdesignet kamera sat på, netop til også at spore brugerens hænder.

Gå til bund
Gå til top

Opret dig som bruger i dag

Det er gratis, og du binder dig ikke til noget.

Når du er oprettet som bruger, får du adgang til en lang række af sidens andre muligheder, såsom at udforme siden efter eget ønske og deltage i diskussionerne.

Opret Bruger Login