barackobama.comIngen e-mail til Obama

Via New York Times - , redigeret af Emil , indsendt af sissy

Selvom USA for nyligt blev overhalet af Kina som landet med flest internetforbindelser, så skal landets kommende præsident, Barack Obama, sandsynligvis forberede sig på ikke at må sende og modtage e-mails.

I dag anvender Obama ofte e-mails, og ifølge flere rådgivere så er han nærmest gift med sin BlackBerry, som han altid har med sig og flittigt benytter.

Som præsident gælder der dog andre spilleregler, hvor især risikoen for, at en e-mail falder i forkerte hænder, sætter sine begrænsninger. Indtil videre er der ikke sendt e-mails fra det ovale kontor, i stedet er kommunikation sket via andre forbindelser.

Den generelle anbefaling er, at præsidenten ikke kan sende e-mails, om det er noget, Obama får ændret, vil tiden vise.

Gå til bund
Gravatar

#1 nerdalmighty 17. nov. 2008 09:21

Det kunne godt være noget Obama vil få ændret på. Han tilhører trods alt tydeligvis en generation der bruger moderne kommunikations midler. Alle e-mails bør dog naturligvis være krypteret og ikke indeholde alt for store statshemmeligheder.
http://bøgerne.dk - Danske boganmeldelser på nettet
Gravatar

#2 zin 17. nov. 2008 09:29

Det er da også sært at der endnu ikke er udviklet en form for krypteret SMTP. Jeg kan godt se udfordringen i, at du, når du sender en e-mail også skal sende noget dekrypteringsdata, men det kan da ikke være så svært.
Om ikke andet må de nok opgive "Simple"-delen også bare kalde sen SeMTP (Secure Mail Transfer Protocol), eller noget. :-P
Din fritid har kun en værdi hvis du ville bruge den på noget fornuftigt i forvejen.
Gravatar

#3 Lakrids 17. nov. 2008 09:29

Jeg har hørt, at de bruger noget højteknologisk kommunikation, man kalder en fax!
Gravatar

#4 amokk 17. nov. 2008 09:43

hvordan er det en NYHED at de amerikanske præsidenter aldrig har måttet bruge email?
nemlig ja
Gravatar

#5 Paranut 17. nov. 2008 09:45

#4 - Nyheden er vel netop at Obama muligvis ville ændre dette.
Desuden, var det ikke nærmest en tilbagegang for hele den moderne verden at McCain ikke vidste hvordan man sendte emails? Det er da lidt ironisk.
Gravatar

#6 zin 17. nov. 2008 09:46

#4: Fordi den (snart offentlige) leder af den frie verden bruger det meget, og det får han ikke lov til fra det Ovale Kontor. :-)

BTW, kunne nogen gætte hvad e-mailadressen skulle være?
prez@thewhitehouse.gov?
Din fritid har kun en værdi hvis du ville bruge den på noget fornuftigt i forvejen.
Gravatar

#7 mathiass 17. nov. 2008 09:47

#2 SMTP er lidt en ting for sig selv. Det ville være fjollet at indbygge kryptering direkte i SMTP. Det er smartere at lade det underliggende transportlag være krypteret med en standardmetode på samme måde som HTTP og HTTPS, hvilket alle moderne mailprogrammer da også tillader. Under alle omstændigheder skal selve emailens indhold også være krypteret da den potentielt sendes igennem en masse servere som ikke er til at stole på.
Gravatar

#8 Thalion 17. nov. 2008 10:06

Hmm det er da positivt at USA får en teknologivant præsident.

Men mon det ikke bare er et spørgsmål om tid før at NSA får lavet noget fancy email kryptering. Ellers kan han vel beordre dem til at lave det?
Integreret Design Ingeniør
Gravatar

#9 amokk 17. nov. 2008 10:24

til jer der snakker kryptering, har i hørt om PGP? Eller bare den alm danske Digital Signatur? Det fungerer glimrende til at kryptere mails
nemlig ja
Gravatar

#10 zin 17. nov. 2008 10:30

#7: Volapyk. TCP (som SMTP kører over) er ikke krypteret. Jeg kunne forstå hvad du knævrer om hvis du siger IPSec eller lign. løsninger, men ellers giver det ingen mening. Men som jeg skriver vil jeg også langt hellere have at der laves en SeMTP protokol fremfor at SMTP ændres (fra Simple til Secure), da dette ingen mening giver.
#9: Digital Signatur er ikke en interessant løsning IMHO, da det kræver at du indtaster password konstant. PGP derimod ser meget lovende ud... Tror jeg.
Din fritid har kun en værdi hvis du ville bruge den på noget fornuftigt i forvejen.
Gravatar

#11 Nikto 17. nov. 2008 10:54

#5
Desuden, var det ikke nærmest en tilbagegang for hele den moderne verden at McCain ikke vidste hvordan man sendte emails?

McCain ved højst sandsynligt godt hvordan man sender email, men kan det ikke fordi han er handicappet fra sin tid som vietnomsoldat. Det er også derfor han har besvær med at løfte sine arme højere end hoved.
Like Cassius Clay back in Zaire it is my wits that brought me here.
Gravatar

#12 Cyberguyen 17. nov. 2008 11:00

#10

PGP/digital signatur er da samme teknologi implementeret på forskellige måder.

Både PGP og digital signatur kræver at man indtaster password til den personlige nøgle, ellers ville hele ideen også være skudt i roen. At PGP så er istand til at cache dit password er jo ikke noget som skal afgøre valget af det ene fremfor det andet.

Jeg tror mere at problemet ligger i at man ikke kan garantere hemmeligheder i alt evighed med kryptering. Det er også grunden til at man ikke underskriver et skøde på et hus elektronisk. Om 30 år vil det sikkert være latterligt let at knække den kryptering vi benytter idag og derfor vil et gammelt husskøde kunne forfalskes.

Hvis de eksempelvis under månelandingen havde benyttet krypteret email (havde det været opfundet), så havde vi vidst alt omkring landingen idag. For koden havde været knækket og kommunikationen afsløret om det var optaget i et studie, eller på månen.
Gravatar

#13 hgul 17. nov. 2008 11:06

Nikto (11) skrev:
#5
McCain ved højst sandsynligt godt hvordan man sender email, men kan det ikke fordi han er handicappet fra sin tid som vietnomsoldat. Det er også derfor han har besvær med at løfte sine arme højere end hoved.


Jeg ved ikke med dig, men jeg har nu aldrig sendt en email med armene over hovedet :-P
Gravatar

#14 Hůňděštějlě2 17. nov. 2008 11:23

Zjapper (5) skrev:
#4 - Nyheden er vel netop at Obama muligvis ville ændre dette.


Har han sagt det?
I would rather be exposed to the inconveniences attending too much liberty than to those attending too small a degree of it
- Thomas Jefferson
Gravatar

#15 lorric 17. nov. 2008 11:26

Man skal sammenholde risiko, konsekvens og andre fordele + ulemper. Konsekvensen af en email der er blevet aflyttet, eller modificeret, kan være ganske enorm - derfor har man valgt at bruge andre kommunikationsmetoder.
Det har jeg intet problem med.
Dette indlæg er vurderet af en expert.
Gravatar

#16 orgeoN 17. nov. 2008 11:38

#14 som du selv lige quote'de : "#4 - Nyheden er vel netop at Obama muligvis ville ændre dette." muligheden er der, ingen ved det.
Gravatar

#17 FaLiN 17. nov. 2008 12:31

Tror nu godt yahoo vil give ham en mail, så kan Palin give ham et par pointers på hvordan deres sikkerhed er og hvor god en host det er :)

Med lidt held bliver hans pass måske smidt på 4chan.
Gravatar

#18 gensplejs 17. nov. 2008 12:34

håber de har et godt spam filter til ham :-)
//Hvorfor? Tjooo fordi jeg kan.
Gravatar

#19 BatLuder 17. nov. 2008 12:38

Det virker ret fjollet at have politik om at præsidenten ikke må sende e-mails, jeg synes at have hørt at han har en offentlig kendt e-mail man kan sende til, så må han jo tydeligvis ikke svare (vi havde jo nok også alle regnet ud at det er en sekretær der sidder med det, men stadig, lad nu folk have en chance for at tro på illusionen.
Jeg tjekkede dog op, og ifølge http://www.whitehouse.gov/contact/ kan jeg kun finde vicepræsidentens e-mail. Gad vide om han så må svare dem?
Gravatar

#20 Fjolle 17. nov. 2008 13:34

ZiN (6) skrev:
#4: Fordi den (snart offentlige) leder af den frie verden bruger det meget, og det får han ikke lov til fra det Ovale Kontor. :-)

BTW, kunne nogen gætte hvad e-mailadressen skulle være?
prez@thewhitehouse.gov?

Nej.. Den er HisHighMightinessThePresidentOfTheUnitedStatesOfAmerica@aol.com :)
Gravatar

#21 LsV 17. nov. 2008 18:54

I nyheden står der at præsidenten sender informationerne til andre personer.

Men må de "andre" personer så gerne sende det som email (på en eller anden elektronisk måde kommer det ihvertfald ud på, især med de afstande som der er i USA), så om det kommer fra sekretæren, eller om det kommer fra præsidenten selv, er vel egentlig fuldstændig lige gyldigt.

Dog hvis det skulle være en konkret ordrer som kommer på mail fra en sekretær, så kan man vel egentlig ikke sige den kommer fra præsidenten også kan man vel ikke nægte at udføre ordren.
Gravatar

#22 mathiass 17. nov. 2008 19:21

Jeg kunne forstå hvad du knævrer om hvis du siger IPSec eller lign. løsninger, men ellers giver det ingen mening.
Ok, hvis det kniber med at forstå det, så er der en god forklaring her:
http://en.wikipedia.org/wiki/Transport_Layer_Secur...
Det korte og det lange er at der ikke er nogen grund til at opfinde den dybe tallerken og lave en ny krypteringsmetode hver gang man laver en ny protokol. Man kan genbruge og holde sin protokol adskilt fra det krypterede, underliggende transportlag.
IPSec er lidt mindre simpelt da det går ud på at kryptere laget nedenunder igen (IP), hvilket er velegnet til VPN og lignende.
Gravatar

#23 blackthorne_dk 17. nov. 2008 21:11

#10 / #12:
Da jeg fik min første digitale signatur, kunne jeg eksportere den og importere den igen uden kode. Det var før TDC fik lagt det java halløj der popper op nu på den, men nææh nej, det var for usikkert! ??

Ja det er usikkert, hvis jeg efterlader min pc ulåst.. Resultatet er at nu skal jeg skrive kode for hver eneste mail jeg sender, incl. kvitteringer som outlook ellers selv sender, så nu bruger jeg det kun når det er nødvendigt.

Jeg kan gå med til at jeg, som med PGP eller Pageant (Fra pytty) skal skrive min kode første gang jeg bruger den, eller alternativt første gang jeg bruger den efter et stykke tid (nogle timer fx.), men at skrive koden hver eneste gang den bliver brugt er for meget til at jeg finder det anvendeligt.

PGP virker egentlig fint nok for mig, men deres outlook plugin er bare noget rod :(
Gravatar

#24 Graversen 18. nov. 2008 00:32

puha, føj, der mistedet jeg alt respekt for Obama, at han er gået fra iPhone til Blackberry er skandaløst ;)

this video (after the ad, 1:10 in — kinda) clearly shows Obama pulling out his elegantly styled iPhone, effortlessly navigating its unmatched user interface

Kilde: www.theiphoneblog.com/

More and more people are switching to the iPhone. They’re switching from Palm and Windows Mobile and even Blackberry (looking at you, Barack Obama!)

Kilde: www.theiphoneblog.com/


Gravatar

#25 orgeoN 18. nov. 2008 07:34

Iphone er noget crap anyways.. Obama er ikke en lille apple fanboy, han har brug for lidt kval. giv manden en HTC, så er han godt kørende.
Gravatar

#26 orgeoN 18. nov. 2008 07:36

og Iphone'ens user interface er dælme træls.. den er herre hurtig, det giver jeg den, men det er så også det.
Gå til top

Opret dig som bruger i dag

Det er gratis, og du binder dig ikke til noget.

Når du er oprettet som bruger, får du adgang til en lang række af sidens andre muligheder, såsom at udforme siden efter eget ønske og deltage i diskussionerne.

Opret Bruger Login