mboost-dp1

IDC

IDC spår styresystemets død

- Via Version2 - , redigeret af Emil

Analysefirmaet IDC melder nu ud, at den kraftige personlige computer, der er så populær i dag, i fremtiden vil blive erstattet af mindre kraftige computere kørende kun en webbrowser.

Google har allerede et væld af internet-applikationer som fx tekstbehandling og regneark, applikationer som nogle computerproducenter gør det ekstra nemt at anvende. Blandt andet har både ASUS og Dell gjort det muligt at boote op i en begrænset Linux-distribution med præinstalleret browser i stedet for ens rigtige styresystem.

Carsten Schmidt fra IDC til Version2 skrev:
Alle de tendenser, der driver it-udviklingen i dag, modarbejder den personlige computer. Hvis der ikke er noget at styre på computeren mere, fordi alle applikationer køres som webapplikationer og ikke på computeren længere, er styresystemet overflødigt. Så er det browseren, der er indgangen, når man tænder om morgenen, og ikke styresystemet.





Gå til bund
Gravatar #1 - BurningShadow
13. sep. 2008 01:42
Tjaa, ideen er som sådan god nok, men skal web-browseren så køre direkte på hardwaren?
Mon ikke der stadig skal bruges et OS, og når det så alligevel er der, så kan man jo lige så godt køre nogle af programmerne native, istedet for online.
Gravatar #2 - Chillyskye
13. sep. 2008 02:08
Tja idéen er jo ikke ligefrem ny.
Der er skevet tykke bøger om denne forusigelse og jeg ser det også selv som den uundgåelige udvikling.
Om det skal være en webbrowser som den vi kender i dag, det tvivler jeg på, men tror der bliver udviklet en noget mere indholdsrig web protokol til dette formål. Som så danner rammerne for kommende "Browsere".
Hvor browseren ER dit OS, og content bliver "streamet" via internettet.
Hvorvidt disse nye maskiner kommer til at indeholde egne lagerenheder, eller om det et lagerclusters man tilslutter sig, det har jeg flere gange tænkt for og imod, men idéen med webapps der overtager lokale apps, det har STORE fordele, og må være fremtiden.
Om internettet er udbredt nok og bæredygtigt nok til dette endnu er tvivlsomt, men tror bestemt ikke der går så mange år før vi ser noget til dette.
Gravatar #3 - Sirius7dk
13. sep. 2008 02:29
og hvordan harmonerer en fremtid uden styresystemer med PC-gaming?

ved godt at IDC er mere business end gaming, men pc gaming er anderledes end konsol-gaming og hvem gider fx spille strategispil paa en konsol?
Gravatar #4 - Windcape
13. sep. 2008 02:45
Med den nuværende latterlige holdning til webudvikling, og web-standarder inden for browser teknologi, vil jeg sige at det er noget fis.

HTML er den mest elendige platform der nogen sinde er udviklet, og at viderudvikle den via. javascript hacks til en fremtidig "erstartning til OSet" er noget fis i en hatæske.

En ikke-lukket standard som XUL ville være genialt. Microsoft burde bidrage til det, istedet for at kode videre på deres eget XAML (som nu er blevet open-source, afhæning af hvor fanatisk man er.)

At fremtiden kommer til at handle mere om thin-clients det er jeg enig i. Med at HTTP er en fremtidig platform, det er jeg absolut uenig.
Gravatar #5 - Staeren
13. sep. 2008 06:06
Det var da den dummeste udtalelse nogensinde!

For det første kommer det aldrig til at ske, Microsoft har ihvertfald ikke tænkt sig at sidde og trille tommelfingre og lade det ske, og det kører også for godt for Apple, til at de skrotter deres OS.

For det andet, så er der altså nogen, som skal betale for internet trafik. Og hvis alle ens apps ligger påe en server et eller andet sted, så kommer det til at koste, højst sandsynligt via endnu flere reklamer, og det er slemt nok i forvejen.

For det tredje, så skal man stadig bruge et OS hvis man skal installere spil, for jeg tror ikke det hjælper på spils i forvejen høje priser, at man skal streame 8GB textures og levels hver gang man skal på WoW.

Suk for en idiot, lad nu være med at tale lort baseret på en syre-induceret aften.
Gravatar #6 - lindysign
13. sep. 2008 07:03
Jeg tvivler ikke så meget på analysen, men jeg er bekymret...

Hvis vi kommer dertil, hvor de fleste - eller alle - ting bliver lagret på nettet, hvad forhindre usa, EU eller en helt trejde "magt" i at beslaglægge ens gemte filer, eller hvis der kommer cyberangreb/krig, hackere osv. som lige pludselig holder millioner af menneskers data som gidsel, eller bare sletter det?!?

Hvad forhindre ens data i at blive aflæst og kopieret, f.eks. hvis man er musiker, sanger, billedkunstner, fotograf, forfatter osv.?

Hvis der bliver brugt emp-våben, hvem ved så hvor mange tusinde års arbejde (f.eks. 10 timer pr. person i gennemsnit, for 200 millioner indbyggere) der går tabt?

Og statskontrollen der pludselig tager over og du mister kontrollen over hvem der faktisk har adgang til dine data, som de ifølge terrorloven (hvem er det lige der terrorisere?!?) kan få adgang til, uden dommerkendelse...

Jeg kunne blive ved, men pointen er, at vi skal tænke os om før vi overgiver alt til nettet og staten og kaster den sunde fornuft væk.
Gravatar #7 - jonasbh
13. sep. 2008 07:18
Jeg er både enig og uenig. Jeg tror mere på en udvikling, hvor brugerne deles op i to grupper:

* En gruppe, som ønsker det bedst af det bedst, og vil betale for det. Det er gaming-folket og dem der bruger professionelle software - til f.eks. animation, industrielt design, publicering og koncernstyring.

* Den anden gruppe er dem med færre behov. Dem der skriver deres breve med Googles internet-applikationer i stedet for en officepakke. Dem der gerne vil spille, men kan nøjes med flashgames eller de nye spil til afvikling i browseren - f.eks. http://www.battlefield-heroes.com/
Jeg tror denne gruppe er stor, og de har ikke brug for et stort OS. Jeg tror ikke OS'et forsvinder, men en minimal udgave, som understøtter browseren, og de vigtigste plugins - flash, java og hvad fremtiden byder
Gravatar #8 - ufomekaniker2
13. sep. 2008 09:47
Det er da en interessant udvikling. Thin-Clients har da sin styrke for dem der bare vil have en billig laptop / stationær og så kører det bare derfra med regneark, tekstbehandling, mails, surfing, flash spil osv.

Men hvis prisen for den i længden bliver højere end nuværende hardware med det ønskede software installeret, kan jeg bestemt ikke se fordelen i det. Især ikke hvis der kommer blinkende og bevægende reklamer med i handelen. Så hellere bruge flere penge på en computer og så er det ens eget!

Men min kone kan godt nøjes med en thin-client hvis den bare ikke har blinkende og bevægende reklamer der totalt ødelægger koncentrationen.
Gravatar #9 - Raistin
13. sep. 2008 09:53
Hvorfor kan jeg ikke rate indlæg? wtf..
Gravatar #10 - BurningShadow
13. sep. 2008 10:13
#9

Fordi din karma er "Uheldig".

Karmafordeling
-1 Flest forum indlæg vurderet som Irrelevant
Gravatar #11 - slmkbh
13. sep. 2008 11:04
http://teddziuba.com/2008/09/a-web-os-are-you-dens...

ham her fremsætter nogle udmærkede pointer
Gravatar #12 - flywheel
13. sep. 2008 12:26
Det er da den værste gang pladder - det som det drejer sig om er ikke at styresystemet forsvinder men at det ændrer rolle, karakter og størrelse.

Det er ligesom da Oracle præsenterede deres OS-frie database server - pladder Larry din yuppie, du har bare knaldet en Oracle server ned på et minimalistisk OS, som aldrig ses.

Ressourcerne skal på en eller anden måde fordeles og det kræver en eller anden form for scheduleringsrutine.
Gravatar #13 - luuuuu
13. sep. 2008 17:07
#4

HTTP er en protokol, ikke en platform.

Desuden er HTTP en genialt protokol, idet du kan bruge den til mere eller mindre hvad som helst.

HTML på den anden side er heller ikke en platform. Det er bare én måde at fremvise tekst og den slags på en webside. Der er også XML og XHTML og JSP og gud ved hvor mange andre måder at fremvise content på. Flash og Silverlight er to andre muligheder.

Du behøver ikke holde dig til HTML. :)
Gravatar #14 - Septamus
14. sep. 2008 03:35
Det er klart det går i den retning, ikke fordi det er godt for os men fordi det er godt for dem. Så kan de kræve penge ind hele tiden for de mindste ting ("Print dokument - 50 ører")
Gravatar #15 - mathiass
14. sep. 2008 09:00
Desuden er HTTP en genialt protokol, idet du kan bruge den til mere eller mindre hvad som helst
Det er ikke korrekt. Specifikt kan protokollen ikke bruges til push-baseret kommuniktation hvor serveren initierer kommunikationen. Det er en meget stor begrænsning, som HTTP er ret alene om at have.

Problemet med alt det her er at ingen hidtil er kommet op med en holdbar forretningsmodel for det. I sidste ende kommer til at afgøre tingene når hypen er forsvundet og man begynder at ville se resultater.
Gravatar #16 - mathiass
14. sep. 2008 09:02
Der er også XML og XHTML og JSP
Du blander tingene sammen. XML er en type af sprog, og XHTML er bare XML-versionen af HTML, intet nyt i det. JSP har slet intet med det hele at gøre da det er et sprog som serveren kan bruges til at generere det HTML som sendes til klienten.
Gravatar #17 - terracide
14. sep. 2008 09:02
Jeg forudsiger at IDC bliver overflødigt ganske snart...

Sun har prøvet med "tynde klienter" før...det lykkedes ikke, hvornår holder folk op med at prøve at genopfinde hjulet?
Gravatar #18 - Mnc
14. sep. 2008 09:25
terracide (17) skrev:
Sun har prøvet med "tynde klienter" før...det lykkedes ikke, hvornår holder folk op med at prøve at genopfinde hjulet?
Da jeg var inde hos Sun i kbh for et par år siden, stod der næsten ikke andet end tynde klienter rundt omkring.

De havde et kort de brugte til adgang til bygningen, men også til deres tynde klienter, til at holde deres key. Når de fjernede deres kort fra en klient, så svarede det lidt til at låse en windows computer. Da vi så var ude på en lille tour, stikkede han sit kort i en klient vi kom forbi, på vejen, og i løbet af ingen tid, så var hans slideshow tilbage på skærmen.

Det virkede overraskende godt.
Gravatar #19 - BurningShadow
14. sep. 2008 09:33
#18

Det virker muligvis overraskende godt på deres interne net, men ville det også virke "overraskende godt", ude ved gamle Fru. Hansen, der er forbundet til en server hos TDC eller Microsoft?

Antallet af brugere per server er langt lavere hos Sun, end det vil være hos sådan en udbyder. Dertil kommer at det sker på et lukket netværk, som de har fuld kontrol over.
Gravatar #20 - Mnc
14. sep. 2008 09:37
Min kommentar var mere til "tynde klienter generelt", men jeg kan udemærket godt se hvorfor det ville være et problem udenfor et LAN scenarie.
Gå til top

Opret dig som bruger i dag

Det er gratis, og du binder dig ikke til noget.

Når du er oprettet som bruger, får du adgang til en lang række af sidens andre muligheder, såsom at udforme siden efter eget ønske og deltage i diskussionerne.

Opret Bruger Login