mboost-dp1

unknown

Hovedpine? – Spil Counter Strike

- Via IT-AVISEN -

En Amerikansk professor ved Wheeling universitet har lavet et test af 30 unge hvor de skulle teste deres smertegrænse. Det viste sig at dem som spillede computerspil havde en større smertegrænse end dem der ikke lavede noget, og endnu større hvis de spillede action spil frem for kabaler.





Gå til bund
Gravatar #1 - FISKER_Q
22. mar. 2003 10:39
Endnu en 'Well duh'.
Og der stod vel computerspil og ikke counter-strike?
Gravatar #2 - Devious
22. mar. 2003 10:41
jeg ved ikke om det endelige resultat kom fra 3 gang de stak hånden ned i vandet, men hvis det gjorde er det nok derfor at de kunne holde smerten ud i længere tid.
Gravatar #3 - ticala
22. mar. 2003 10:47
Vil det sige, at jeg kan forøge min smertetærske ved, at spille kabale ?
Gravatar #4 - 3case
22. mar. 2003 11:02
Det er faktisk en lidt interessant undersøgelse, hvis man kobler det til psykologen - hold nu fast - Mihaly Csikszentmihalyi's teori om Flow. Oplevelser af flow bærer en række forskellige kendetegn, der drejer sig omkring situationer, der kræver at man må investere sin opmærksomheds fulde potentiale. Blandt fænomener, der kan lede til flow-oplevelser nævner Csikszentmihalyi bl.a. spil. Flow-inducerende aktiviteter - og dermed spil - kræver så meget opmærksomhed, at der ikke er plads til andet i bevidstheden end blot at udføre den. Det er ret vildt, at det er til en sådan grad, at man er i stand til at ignorere sin egen sædvanlige smertetærskel.
Gravatar #5 - west
22. mar. 2003 11:07
Aaaaaahhh ...

Er det derfor det ikke gør ondt at blive skudt i Paintball, eller fodbold ..?
Eller, at det først gør ondt bagefter ..?
Gravatar #6 - 3case
22. mar. 2003 11:21
#5 West:

Jeg kan godt se hvad du mener. Det var imidlertid bevidst, at jeg skrev at spil !KAN! lede til flowoplevelser - ikke at de ubetinget og nødvendigvis leder til dem. Dette er selvfølgelig også at sige, at der er hændelser eller fænomener, der kan være så opmærksomhedspåkrævende, at de bryder en tilstand af flow.
Gravatar #7 - Kuruderu
22. mar. 2003 11:25
@ West (#5 mener jeg)

Både og, Flow kan have en del af skylden, hvis man vælger at tro på Flow teorien. En anden og mere naturlig og biologisk forklaring er Adrenalin og NorAdrenalin.
Gravatar #8 - 3case
22. mar. 2003 11:32
#6 Kuruderu:

Samtidig vil jeg mene, at Flow-teorien, der er psykologisk, sagtens kan komplementere en forklaringsmodel af biologisk tilsnit; det er to forskellige beskrivelsesniveauer, der for så vidt ikke er nogen grund til at antage skulle være inkompatible.

For sjovs skyld har jeg fundet Csikszentmihalyis 8 kendetegn ved flow-oplevelser. Læg mærke til hvor mange af dem der ser ud til at passe på computerspil:

1. the experience usually occurs when we confront tasks we have a chance of completing.
2. we must be able to concentrate on what we are doing.
3. - 4. concentration is usually possible because the task undertaken has clear goals and provides immediate feedback.
5. one acts with a deep but effortless involvement that removes from awareness the worries and frustrations of everyday life.
6. enjoyable experiences allow people to exercise a sense of control over their actions.
7. concern for the self disappears yet paradoxically the sense of self emerges stronger after the flow experience is over.
8. the sense of the duration of time is altered.
(Csikszentmihalyi; p49)
Gravatar #9 - Kuruderu
22. mar. 2003 11:36
#8

Jeg siger ikke at de 2 modeller ikke passer sammen. Jeg siger bare at der er SÅ mange forskellige Psykologiske modeller og teorier at Flow er bare endnu en af dem, og man kan mere eller mindre frit vælge hvilken model man vil applikere til en situation, alt efter ønsket resultat. Hvorimod det Biologiske aspekt kan videnskabeligt eftervises.
Gravatar #10 - 3case
22. mar. 2003 11:42
#9
"Jeg siger ikke at de 2 modeller ikke passer sammen."

Nej, jeg kunne godt læse det af dit indlæg. Jeg pointerede bare lidt mere :)

"Jeg siger bare at der er SÅ mange forskellige Psykologiske modeller og teorier at Flow er bare endnu en af dem, og man kan mere eller mindre frit vælge hvilken model man vil applikere til en situation, alt efter ønsket resultat. Hvorimod det Biologiske aspekt kan videnskabeligt eftervises."

Men samtidig må man anerkende, at der er modeller, der i visse henseender egner sig mere til at sige noget om visse ting end andre. Såvel Flow-teorien, som en model af biologisk tilsnit har udsigelseskrafter af bestemte karakterer. Som du selv siger, afhængigt af hvad det er man ønsker at kunne sige om et givent fænomen anlægger man forskellige optikker.
Gravatar #11 - xect
22. mar. 2003 12:13
Flow-teorien lyder da meget pålidelig. Virker da kun naturligt at en total hengivelse til et eller andet kan lukke af for andre signaler, både psykologisk fordi der ikke er "plads" til andet og pga. adrenalin.
Gravatar #12 - x-zoom
22. mar. 2003 12:48
det passer ikke en skid nu har jeg spilled cs i 3 år ! det har ikke nogen indvirknig jeg får sku ik ondt i hovdet af det LATTERLIGT
Gravatar #13 - Kuruderu
22. mar. 2003 13:04
#12
LÆS og Forstå. det er et begreb du vil opleve blive indført i din undervisning når du kommer op i 3. klasse ca. det går ud på at man skal læse en tekst og derefter forstå den. Ret smart princip. Så undgår man nemlig en masse misforståelser.

hvad angår dit CS spil, vil jeg da foreslå dig at du prøver et af de nyere og langt bedre alternativer.
Gravatar #14 - silencio
22. mar. 2003 13:17
gælder om at være hardcore

www.ondmis.dk
Gravatar #15 - Performance
22. mar. 2003 14:48
Jeg har spillet cs i 1 år nu, før det år havde jeg haft hovedpine konstant i 2 år...

Så der er nok noget om snakken :)
Gravatar #16 - Slacz
22. mar. 2003 18:53
Man er vel bare vant til at pine sin krop til det yderste, som gamer, derfor vil ens smerteterskel også strækkes..
Som en af mine venner klagende sagde til mig "Jeg har ondt over det hele, jeg sad 5 timer i træk foran computeren... Jeg anede ikke det var så hårdt at være nørd".. Geez, 5 timer :P

-Slacz-
Gravatar #17 - pizzamandk
22. mar. 2003 19:37
Weeee nr. 17!
Gravatar #18 - angelenglen
22. mar. 2003 20:26
hvorfor i alverden står der CounterStrike i overskriften?
Det kan vel være et hvilket som helst action spil?
Gravatar #19 - Gruesome
22. mar. 2003 20:35
#18

Og når vi snakker action så er Counter-Strike (IMHO) overhovedet ikke så adrenalin pumpende som så mange andre nyere spil. Det vil sige, Quake (I) er mere hæsblæsende end CS :)
Gravatar #20 - angelenglen
23. mar. 2003 10:39
#19: helt enig.. den overskrift burde rettes asap...
-alt andet er direkte latterligt...
Gravatar #21 - DIKUmanden
23. mar. 2003 15:23
Hmmm..... men hvordan kan man spille CS med den ene hånd i koldt vand??? 100kroner til det hold som vinder en CW mens alle på holdet har den ene hånd i koldt vand.
Gravatar #22 - Mysterio
23. mar. 2003 18:24
jeg kan godt forstille mig at både flow og adrinalin spiller ind på det.

fx, så spiller jeg hardball (splatterkrig til dem som ikke kender til det) og når det virkeligt køre så mærker man ikke smerte eller kulde eller noget i den stil, det gør heller ikke ondt at blive ramt, selv om det ville det hvis man bare stod i haven og ikke var "pumpet", man registere bare man bliver ramt.

men spørsmålet er om man ikke kan sige at adrinalin virker for kroppen, hvor flow teorien sørge for at ens hjerne (i mangel af bedre ord) ikke går ned over hvad der sker.

hvis man tænker på folk som er i krig, så er det jo ofte først bagefter at de går ned på det de har oplavet, jeg ved ikke om det hænger helt sammen, men bare en tanke.

men spil er godt til at flygte lidt for virkeligheden, og det kan man nogle gange godt bruge.
Gravatar #23 - Cyrack
23. mar. 2003 19:00
@Flow-teori:

De fleste er nok ikke klar til at hoppe i en vinterkold å, bare for sjov; men er man på et overlevelseskursus (find selv på andre aktiviteter som inkludere en kold å) tænker man ikke på at lortet er koldt, man gør det bare, fordi man har et større mål ("overleve" (har man nogensinde hørt om folk som er døde på et overlevelseskursus?))
Jeg synes det lyder som en meget naturlig teori (som med at hunde kun kan modtage et signal af gangen (de kan ikke være glade og føle smerte på én gang)

//CyRacK
Gå til top

Opret dig som bruger i dag

Det er gratis, og du binder dig ikke til noget.

Når du er oprettet som bruger, får du adgang til en lang række af sidens andre muligheder, såsom at udforme siden efter eget ønske og deltage i diskussionerne.

Opret Bruger Login