mboost-dp1

No Thumbnail

Holografisk datalagring nu 30 gange hurtigere

- Via Techon.nikkeibp.co.jp - , redigeret af Net_Srak

Sony har opnået et stort fremskridt i udviklingen af deres holografiske lagermedie, idet at det er lykkedes dem at opnå en skrivehastighed, som er 30 gange hurtigere end hvad der før var muligt.

I stedet for 3Mbps er de nu kommet op på 107Mbps ved skrivning og 92 Mbps når der både skrives og læses. Forbedringen er sket ved at anvende et billedestabiliseringssystem, samt forbedret lagringsformat og optisk deflektor til at læse mediet.

Sony håber at de i fremtiden kan komme op på 1 Gbps ved at anvende kraftigere lasere til at skrive og læse med, sammen med nye mere følsomme medier og større datatæthed på mediet.





Gå til bund
Gravatar #1 - LordMike
1. jun. 2007 07:56
Syret...

Glæder mig til den dag hvor det er hurtigere pg billigere at overføre en film, ved at sende en harddisk med posten...
Gravatar #2 - Chillyskye
1. jun. 2007 08:13
#1
Du glæder dig ligefrem til at sende snailmails igen?
Jeg tror du næppe det nogensinde kommer til at kunne betale sig at sende noget med posten, nogensinde igen.
Ved mindre du han sende et brev hurtigere end et foton (evt. ved hjælpe af et ormehul) fra ét sted til et andet, så tror jeg ikke noget har nogen relevans :D
Lige som skrive/læsehastighed og kapasitet stiger, lige så gør internet hastighederne :D
Gravatar #3 - little-gun-42
1. jun. 2007 08:28
#2

øh, har du hørt om begrebet trafik. i dag er det ikke hastigheden der sætter begrænsninger. store forbindelser (selvfølgelig, sat i kontekst) kan fås for småpenge, specielt der hvor der udbydes fiber. sagen er dog, at trafik er uendeligt dyrt ift. hastigheder straks man henter fra en ikke-dansk isp.
Gravatar #4 - Dijkstra
1. jun. 2007 08:58
#3 Well, - at uploade adskillige GB billeder til en webhost tager faktisk relativt lang tid, - selv med en 20/1 mbit forbindelse hvilke AFAIK er det hurtigste jeg kan få p.t.

Så elektroniske forsendelser er ikke bare uproblematiske!

(Ja, - jeg er i gang med at uploade flere tusinde billeder á 3-4 MB, - og ja jeg ønsker at uploade dem i fuld opløsning og ja jeg ved godt at de kan komprimeres hårdere og/eller resizes, - men det er ikke det jeg ønsker).

I øvrigt står min host ikke i Dk. Det er Servage i Tyskland. 360 GB (385 GB hvis du følger mit link) plads og masser af trafik og i øvrigt også hurtig nok. Jeg overførte nogle få gigabyte fra Gigahost i Danmark temmelig hurtigt. Men som nævnt, - det meste har jeg på min harddisk og der er overførslen langsommere.
360 GB kommer faktisk til at tage lang tid at fylde op (mine fotos, - og dermed også mit aktuelle behov er dog også kun ca. 30 GB).

Edit: Bare for at komme de "sjove" i forkøbet: Nej, - det er ikke naturfilm!
Gravatar #5 - beldin
1. jun. 2007 09:41
#2
Naar der er tale om stoerre datamaengder, saa er det faktisk billigere og saedvanligvis hurtigere at sende dem med posten.

Sammenlign det at sende en 1TB harddisk med at overfoere samme maengde data over en datalinie.
Hvis vi siger at det tager 24 timer at poste harddisken, saa svarer det ca. til at du skulle bruge en 40 mbit/s datalinie i 24 timer.
Endnu stoerre datamaengder vil ikke tage laengere tid med post, saa jo mere data jo hurtigere (i mb/s) bliver det at overfoere data via fysiske medier.

(Undskyld manglende DK bogstaver. Bor i UK og bruger UK keyboard)
Gravatar #6 - beldin
1. jun. 2007 09:44
Opdatering til #5
Oops, regnede galt. For en 1TB harddisk, svarer det til 80 mbit/s, ikke 40...
Gravatar #7 - booost1
1. jun. 2007 09:53
#4 og #5
For privates vedkomne er det lettere med internettet.
Inden for de næste par år vil fiberforbindelser være spredt yderligere end de er i dag. P.t. har jeg en 25/25 Mbit forbindelse til 449kr./måneden, og jeg kan love dig for det vil blive hurtigere og komme længere ned i pris i takt med en større efterspørgsel. VDSl-forbindelser vil formentligt også blive mere udbredt, og de kan komme op på i hvertfald 50/50 Mbit. Trafikprisen for sådanne linjer er flatrate, i hvert fald for private, og er derfor klart det billigste.
Til den tid hvor disse medier er færdigudviklet, tror jeg på at disse forbindelser er ved at være ret tilgængelige i Danmark.
Det eneste problem jeg ser, er som #2 nævner, nemlig prisen for trafik for selskaberne.
Gravatar #8 - KlavsK
1. jun. 2007 11:22
#4

2 mbit upload er ihvertfald tilgængeligt hos Fullrate.
Gravatar #9 - Dijkstra
1. jun. 2007 18:49
#8 Jubii, - så er jeg nede på at kunne fylde mit webhotel på bare 16,67 dage (360.000 MB * 8 bits/byte / 2MB/s = 1.440.000 sekunder = 24.000 minutter = 400 timer = 16,6667 timer), - altså hvis jeg ser bort fra alle mulige former for overhead.

Og så har jeg i øvrigt ikke adgang til fullrate der hvor jeg bor.
Gravatar #10 - Sattie
2. jun. 2007 01:59
#alle(!)
Arj kom nu ind i varmen gutter, det er et medie der er nyheden, ikke en internet linje. En holografisk disk (3.5") ligger pt i maks 10TB og målet er at nå 10PB inden for en overskuelig fremtid (labaratorie forsøg).
Derfor har en fordobling på 30 gange f**** en del at sige, når der snakkes om så store mulige datamængder!

Så store datamængder er måske utænkelige for de fleste pt, men mange firmaer mangler et seriøst alternativ til eks backup, i stedet for deres båndstationer. 200GB' (uncompressed) tapes er vist standarden idag for de fleste firmaer - Tænk på hvad 10TB+ cdrom agtige drev med en tilgangstid på under 200ms vil have af indvirkning med en hastighed på kun sølle 400KB/sec. Det er mere eller mindre ubrugligt!
De 100mbps er godtnok stadig under tapedrevs hastigheder, men hvis sony fornår at øge hastigheden op til 1000mbs, så har vi jo reelt et brugbart alternativt til båndstations backup + måske endda også være det ENDELIGE og SIDSTE medie der nogensinde kommer frem!
Gravatar #11 - Borg[One]
4. jun. 2007 11:53
#10 tak - sad også og undrede mig over denne ehr diskussions udvikling.

Problemet med de meget store datamængder som du omtaler, er vel ike kun at persistere dem på et medie, men også det at flytte rundt i dem, søge i dem, tage backup lave recover o.lign.

Jeg har set vores egne datawarehouse-løsninger, og forstår godt hvorfor man snakker om datamining i de enorme mængde data de skal kører diverse statistikker på.

Iøvrigt så benytter vi os af virtuelt tape-store, hvilket sagt med andre ord, er en bunke diske man gemmer data på, frem for tapes.

Når data så har en vis alder, og ikke er blevet tilgået, bliver det kørt i tapearkiv, så vores sidste medie er stadig tapes - de er bare kommet skridtet længere ud i fødekæden.
Gå til top

Opret dig som bruger i dag

Det er gratis, og du binder dig ikke til noget.

Når du er oprettet som bruger, får du adgang til en lang række af sidens andre muligheder, såsom at udforme siden efter eget ønske og deltage i diskussionerne.

Opret Bruger Login