mboost-dp1

Linux

Harddisk fra Seagate virker ikke korrekt med Linux

- Via The Inquirer - , redigeret af Pernicious

Ifølge en af The Inquires læsere, så kan seagates seneste serie af eksterne harddiske, der går under navnet Free Agent, ikke fungere korrekt hvis man anvender Linux, og sandsynligvis heller ikke OS X, som operativsystem.

Det er ikke det faktum at harddisken er pre-formateret til NTFS, der udgør et problem, men harddiskens indbyggede strømbesparende funktion.

Når harddisken har været inaktiv i nogle minutter, så aktiveres strømsparefunktionen, hvilket får den eksterne disk til at droppe USB-forbindelsen. Problemet er, at når den “vågner op”, så kommer USB-forbindelsen kun tilbage som USB1.

Der skulle være måder at løse problemet på, men Seagates support siger, at de ikke kender til nogen løsning, og selv hvis der findes måder at omgå problemet på, så kan de ikke støtte det. I stedet har Seagate valgt at sige, at deres harddisk ikke virker med Linux.





Gå til bund
Gravatar #1 - SpYkE112
10. dec. 2007 07:09
omg... n00bs :O
Hvad med om de satte sig ned og rent faktisk gjorde noget ved det? Jeg tror lige de har råd til at hyre en linux geek der kan sit kram, til lige at fikse enten ny firmware eller bare et eller andet fix til *nix ?
Gravatar #2 - MadsDOS
10. dec. 2007 07:11
Det er en konspiration sammen med MS. For at dominere markedet!!
Gravatar #3 - fidomuh
10. dec. 2007 07:14
Er det bare mig, eller er det her ikke WNZ materiale?

Men gg til Seagate, vi koeber jo Western Digital istedet saa :)
Gravatar #4 - kasperd
10. dec. 2007 07:15
Hvordan i alverden kan disken vågne op igen? Den burde sove indtil der computeren tilgår disken, men computeren kan jo ikke tilgå disken uden USB forbindelse.

Mit næste spørgsmål er så, hvorfor er dette ikke et problem for Windows? Jeg kan tænke på tre forklaringer.
1. Windows sender en eller anden magisk kommando til drevet som får det til at virke korrekt. (I så fald burde Seagate blot fortælle hvad de nødvendige kommandoer er i stedet for deres nuævrende søforklaring).
2. Windows tilgår disken så ofte, at den aldrig får en chance for at gå i strømbesparende tilstand. (Hvis det er tilfældet vil samme problem opstå under Windows så snart Microsoft får rettet den fejl).
3. Windows brugerne har ikke opdaget, at deres disk pludselig er blevet langsommere, eller synes ikke der er noget mærkeligt i det.
Gravatar #5 - bnm
10. dec. 2007 07:15
Er det så harddisken der kan identificere sig som USB1 eller er det linux OS'et der fejlagtigt identificere den, spørger jeg uskyldigt.
Gravatar #6 - chrown
10. dec. 2007 07:21
#3 fidomuh: Ja det kunne godt være at nyhedskvaliteten var WNZ, eller du måske har forlænget weekend, men det er altså mandag!

I øvrigt forstår jeg ikke rigtigt hvorfor Seagate ikke tager sig sammen og lige bruger et par dage på en lille fix til det her. Det er garanteret billigere for dem at betale en *nix geek for at lave et lille fix, frem for de kunder de mister ved det her.
Gravatar #7 - starn
10. dec. 2007 07:24
Hmm, dette problem synes jeg ikke jeg har. Har en Free Agent ekstern, og bruger denne på Windows XP og Mac OSX Leo.

Og kan altid tilgå denne, både fra Windows XP og Mac OSX Leo.
Gravatar #8 - klh
10. dec. 2007 07:31
#4 Der sidder højst sandsynligt et kredsløb i diskens kasette, som kan måle når der går spænding igennem databenet på USB-kablet og tænder disken ;)

Men jeg kan ikke se hvorfor problemet kun gælder Seagate-diske. Jeg har en Philips, som også slukker når den ikke tilgås - og i min logik burde problemet også gælde denne.
Gravatar #9 - Mr. Q
10. dec. 2007 07:35
#8: klh

Tjoh.. Nu er din jo ikke Seagate. For hvis din logik skulle køre, ville det også være galt med min Western Digital My Book Pro Edition, når jeg kører den over USB... Så tror virkelig kun det er et spørgsmål om noget firmware.. For alle andre produceter får det jo til at virke ;)
Gravatar #10 - Xill
10. dec. 2007 07:39
#7 der står også bare at man efterfølgende kun kan få adgang med USB 1
Gravatar #11 - kasperd
10. dec. 2007 07:54
[url=#5]#5[/url] bnm
Er det så harddisken der kan identificere sig som USB1 eller er det linux OS'et der fejlagtigt identificere den, spørger jeg uskyldigt.
Mig bekendt foregår det i hardware. Det vil sige, at USB controlleren og disken kommunikerer og bliver enige om at køre USB1, og så fortæller controlleren Linux at der er en ny USB1 enhed.

[url=#8]#8[/url] klh
Der sidder højst sandsynligt et kredsløb i diskens kasette, som kan måle når der går spænding igennem databenet på USB-kablet og tænder disken
Nu kender jeg ikke samtlige detaljer i USB protokollen, men jeg kunne godt forestille mig, at en USB enhed faktisk ser samtlige de bits der bliver sendt af alle USB enheder og ignorerer alle dem som ikke vedkommer den.

Men hvis diskens USB forbindelse er afbrudt, så kan computeren jo alligevel ikke sende nogen data til den, og så kan det jo være ligegyldigt, hvad disken kigger efter.
Gravatar #12 - fidomuh
10. dec. 2007 08:20
#6

Ja? Det er mandag? Det var jo NETOP derfor jeg undrede mig over at de viste en MEGET iøjnefaldende WNZ-nyhed idag :)

Der er satme ikke meget nyhedsværdi i at en ekstern HDD ikke virker med linux, naar producenten selv paastaar det ikke virker med linux ... -.-
Gravatar #13 - Xill
10. dec. 2007 08:35
#12 kan ikke se hvordan det kan blive til en WNZ-nyhed, når der er tale om noget hardware som på en eller anden måde er kommet til ikke at følge standarden for det pågældende hardware
Gravatar #14 - 12V
10. dec. 2007 08:40
#12 - Jamen der er en god basis for en linux vs. windows diskussion, så skal det da postes.
;o)
Gravatar #15 - fidomuh
10. dec. 2007 08:51
#13

Om det foelger standarden er jo 100% ligemeget naar producenten fortaeller dig at det ikke virker med andet end windows..

"ZOMG NYHED!! Det passer hvad der staar paa aesken!!" ... WNZ!
Gravatar #16 - Zombie Steve Jobs
10. dec. 2007 09:01
Synes nu det er både væsentligt og interessant, at de ikke virker. Mere væsentligt for newz.dk end et anders and blad, i hvert fald.
Gravatar #17 - Norrah
10. dec. 2007 09:36
Endnu en god grund til at købe seagate.
Gravatar #18 - squad2nd
10. dec. 2007 10:31
#17

Perhaps this is their Christmas gift to Western Digital. Why would even an inveterate Windows user choose a product so narrowly designed that the next service pack could render their system inoperable?


Yea right
Gravatar #19 - sKIDROw
10. dec. 2007 11:21
Rart at vide. Så må man hellere springe både Seagate og Maxtor over, indtil de kobler hjernen ind igen.

At bagatelisere et defekt produkt med, at folk blot bruger et forkert OS er for lavt.
Gravatar #20 - kr-data
10. dec. 2007 13:19
Tja synes ikke det er en WNZ har da stor relevans for os af laeserne der er Linux-brugere.

At boycutte et firma pga et "defekt" produkt er maaske voldsomt nok, jeg maa give ret i det er for daarligt de ikke soeger en loesning, men derfor kan jeg jo stadig godt koebe andre produkter, personligt er jeg glad for mine 4 seagate-diske, de siger ikke ret meget og de har ikke sat ud.

At starte en Windows vs Linux-debat (flamebait, hvilket den slags altid ender i) paa baggrund af en ekstern harddisk er latterligt. Jeg ved jeg ikke skal koebe den, og fred vaere med det, hvis man kun bruger windows kan man fint bruge den og saa er der ikke mere debat tilbage :)
Gravatar #21 - nielsbuus
10. dec. 2007 13:26
Jeg synes nyheden er ekstremt relevant, da jeg selv for en måneds tid siden anskaffede mig en Seagate Free Agent ekstern harddisk som jeg har koblet på min Mac Mini.

Jeg har haft det problem at hver gang jeg tænder min Mac, så dukker disken godt nok op og starter sammen med den - men den tilsluttes som Full Speed (12 mbit) - løsningen har været at hive USB-kablet ud og sætte det i igen med det samme - så kører disken Hi-Speed (480 mbit).

Hvis man genstarter Mac'en er det ikke noget problem, så kører den 480 mbit igen når man kommer ind. Hvis disken "slukker" og skal "vækkes" igen, så er det heller ikke noget problem - også her fortsætter disken med 480 mbit - selvom nyheden fortæller en anden historie.

Problemet opstår kun for mig når at jeg starter min Mac op og min Free Agent har været "slukket".

Sært. Jeg forstår det ikke og indtil videre må jeg bare leve med lige at dirke lidt i USB-porten når problemet opstår.
Gravatar #22 - Ghpst
10. dec. 2007 14:06
Kæft noget fis! Der mistede jeg lige mere respekt for Seagate. Det er vidst ikke fra dem min næste harddisk bliver tror jeg..
Gravatar #23 - fidomuh
10. dec. 2007 14:15
#21

Mkay, jeg forstod det saadan at Seagate melder ud at det er windows only, men jeg kan da se at der staar OS X paa kassen ogsaa..

Saa er det ikke WNZ alligevel :P
Gravatar #24 - Chucara
10. dec. 2007 16:10
Gah.. Hvad går der galt for HD fabrikanterne i øjeblikket.. Først laver WD en NAS disk, der ikke vil dele mp3 og andet (potentielt DRM indhold) over internettet, og nu det her?!
Gravatar #25 - psn
10. dec. 2007 18:52
Sjovt at der ikke er nogen der har rapporteret er der faktisk findes en løsning som det er blevet rapporteret virker. Løsningen er beskrevet på siden http://alienghic.livejournal.com/382903.html (som forøvrigt er linket fra slashdot - men der er måske ikke så mange newz.dk læsere der læser slashdot(??))
Det viser sig at man kan slå standby funktionen fra ved hjælp af standard SCSI kommandoer (USB mass storage enheder bruger (kan bruge) SCSI kommandoer). Værktøjet sdparm er i stand til at sende disse kommandoer.
For at opsummere indholdet af linket, så kan standby funktionen deaktiveres ved at kører (som root - hvor /dev/sde er diskens device enhed):
sdparm --clear STANDBY -6 /dev/sde

Hvis harddisken allerede er gået i standby, skal den først vækkes med kommandoen (også som root):
sdparm --command=start /dev/sde

Når den kan startes, og standby kan deaktiveres, er det nok ikke det store problem for windows at virke uden problemer. Et gæt ville være at windows driveren enten deaktiverer standby, eller sender en startkommando hvis drevet pludseligt er holdt op med at svarer, mens linux kernen ikke forsøger dette.
Gravatar #26 - kasperd
10. dec. 2007 19:39
[url=#20]#20[/url] kr-data
At starte en Windows vs Linux-debat (flamebait, hvilket den slags altid ender i) paa baggrund af en ekstern harddisk er latterligt.
Der er tale om en deffekt disk som tilfældigvis virker med Windows. Og det vil naturligt nok give anledning til en debat om hvordan hardware producenterne håndterer den slags med hhv. Windows og Linux. Det tyder jo på, at det bliver håndteret forskelligt.

Hvis man har en prototype med et deffekt design, der tilfældigvis virker med Linux men ikke med Windows, så bliver det sendt tilbage til designerne. Hvis det tilfældigvis virker med Windows men ikke med Linux, så kunne man godt finde på at sende det på markedet og så angive at det kræver Windows (hvilket mange producenter gør selv med produkter, der virker korrekt).

Man kan sagtens føre en debat uden at det behøver blive til flamebait. Der er ikke behov for nogen "Windos sucks", "Linux sucks" og "Mac OS X sucks" i den her tråd. For det er disken, der er noget galt med.

hvis man kun bruger windows kan man fint bruge den og saa er der ikke mere debat tilbage
Jeg vil da fraråde folk at tænke så kortsigtet, når de køber hardware. Det kan jo være at ens behov ændrer sig. Desuden skal man lige tænke på, at hvis et stykke hardware virker perfekt med Windows, Linux, NetBSD, FreeBSD og Mac OS X, så er der stor sandsynlighed for at det også virker med den næste udgave af Windows. Hvis et stykke hardware derimod kun virker med Windows Vista og ingen andre systemer, hvor stor er så chancen for at det virker med næste version af Windows?

Jeg har tit oplevet at personer er kommet til mig når de har haft problemer med en disk som af en eller anden grund er holdt op med at virke, og så vil de gerne have mig til at rede deres data ud fra den. Uanset hvilket OS sådan en disk har været brugt med, så vil det altid være Linux jeg anvender til at rede data med. Hvis de havde valgt en disk, der ikke kunne bruges med Linux ville jeg ikke kunne rede deres data fra deres Windows system. Lige netop med diske, hvorpå man opbevarer sine vigtige data ønsker man jo ikke, at lægge alle sine æg i en kurv.
Gravatar #27 - sKIDROw
10. dec. 2007 23:40
#20 kr-data

At boycutte et firma pga et "defekt" produkt er maaske voldsomt nok, jeg maa give ret i det er for daarligt de ikke soeger en loesning, men derfor kan jeg jo stadig godt koebe andre produkter, personligt er jeg glad for mine 4 seagate-diske, de siger ikke ret meget og de har ikke sat ud.


Jeg overvejer ikke boycot, på grund af at de laver et defekt produkt. Jeg overvejer at boycotte dem, på grund af deres håndtering af defekten. At banalisere det til, at et blot er en inkompatibilitet med et OS, er simpelthen torskedumt.

At starte en Windows vs Linux-debat (flamebait, hvilket den slags altid ender i) paa baggrund af en ekstern harddisk er latterligt. Jeg ved jeg ikke skal koebe den, og fred vaere med det, hvis man kun bruger windows kan man fint bruge den og saa er der ikke mere debat tilbage :)


Jeg vil ikke have defekte produkter, heller ikke selvom jeg brugte Windows. Det samme med produkter, som ikke overholder standarder.
Gå til top

Opret dig som bruger i dag

Det er gratis, og du binder dig ikke til noget.

Når du er oprettet som bruger, får du adgang til en lang række af sidens andre muligheder, såsom at udforme siden efter eget ønske og deltage i diskussionerne.

Opret Bruger Login