mboost-dp1

unknown

Har Sony installeret et rootkit på din computer?

- Via Sysinternals - , redigeret af Net_Srak

Mark Russinovich fra Sysinternals skriver i sin blog om, hvordan han ved et tilfælde opdagede et rootkit på hans computer. Efter en seriøs og dybdegående undersøgelse viste det sig at være en del af et DRM program fra en musik cd fra Sony BMG.

Der er også en guide til at fjerne rootkit’et, hvis du har Sony BMG cd’er stående på hylden. Bemærk at rootkit’et introducerer en alvorlig sikkerhedsfejl på computeren pga. en dårlig implementering.

Sonys EULA (End User License Agreement) nævner ikke på noget tidspunkt, at man giver dem lov til at installere software, der ikke kan fjernes. Tværtimod skriver Sony specifikt, at det er muligt at fjerne det software, man installerer, fra den cd man har købt. Dette er bare ikke tilfældet og forsøger man de gængse metoder til manuelt at fjerne det, risikerer man delvist at ødelægge sin Windows installation.





Gå til bund
Gravatar #51 - stefsims
1. nov. 2005 17:52
Jeg synes Microsoft skal stævne Sony for at gøre Windows mere usikker end det er i forvejen.
Gravatar #52 - cypres
1. nov. 2005 18:13
Det kommer da ikke bag på mig at den slags nasty software kommer fra Sony. Har sådan en generel opfattelse at Sony's DRM teknikker er noget skidt stas, der grænser sig op af spyware. Efter at havde læst hans rapport omkring rootkit'et, så kan der ikke være så meget tvivl om at det er Sony som har været på spil.

Iøvrigt værd at bemærke sig at Wiki siden er ændret efter denne nyhed: http://en.wikipedia.org/w/index.php?title=Root_kit...
Gravatar #53 - mrsoulreaver
1. nov. 2005 20:17
Sagsøg dem.. Er ofte på Sonys side.. men det her er sgu for groft..
Gravatar #54 - ms-rulez
1. nov. 2005 20:35
#50
Endnu en grund til aktivt at modarbejde, DRM i enhver form, og med alle tænkelige midler!.


Bare fordi Sony har været dårligt til at implementere DRM, så er hele DRM og WMA er ikke godt eller hvad?

Oo hvis der er systemkrav på coveret, er det også en klar indikation på, at de ikke er en rigtig cd men en inkompatibel forfalskning.


Mangler du nogle argumenter siden du kan komme med denne påstand?
Skal du ikke måske overveje at argumentere på en bedre grundlag?
Gravatar #55 - TullejR
1. nov. 2005 20:46
#54:

"Mangler du nogle argumenter siden du kan komme med denne påstand? Skal du ikke måske overveje at argumentere på en bedre grundlag?"

han fortæller jo udelukkende hvad man skal kigge efter hvis man vil se om det rent faktisk er en rigtig cd der står på hylden.
Gravatar #56 - ms-rulez
1. nov. 2005 20:47
#50

A root kit is a set of tools used by an intruder after cracking a computer system. These tools can help the attacker maintain his or her access to the system and use it for malicious purposes. Root kits exist for a variety of operating systems such as Linux, Solaris, and versions of Microsoft Windows.


Ifølge Wikipedia så eksisterer "root kit" til mange forskellige OS såsom: Linux, Solaris og Windows

Hvis jeg skal følge din tanke gang, så er der en grund til at aktivt modarbejde Linux, Solaris, Windows og andre OS, hvor der findes "root kit".
Gravatar #57 - ms-rulez
1. nov. 2005 20:54
#55

Dvs. du går også for, hvis der er system krav på CD, så er det ikke en rigtig CD men en inkompatibel forfalskning?
Gravatar #58 - AndersAndersson
1. nov. 2005 20:54
Jeg vil meget gerne have en ny rating valgmulighed som hedder "bullshit/jeg.lukker.lort.ud.jeg.intet.ved.om" og vil gerne bruge den på #56 indlæg!
Gravatar #59 - Blinklys
1. nov. 2005 21:12
#57

For at noget må bære CompactDisc logoet, skal det overholde Red Book standarden. Hvis der indføres kopisikring af den ene eller anden art bryder man denne standard, og skiven er ikke længere en ægte CD, men en efterligning. Hvis noget bærer CompactDisc logoet skal det selvfølgelig kunne afspilles i alle dertil indrettede afspillere. Derfor er systemkrav på coveret et tydeligt tegn på at skiven ikke er en ægte CD.
Gravatar #60 - ms-rulez
1. nov. 2005 21:20
#59

Har jeg nævnt noget om CompactDisc logo?
Det jeg spurgte var, om en CD var en inkompatibel forfalskning, hvis der var systemkrav på den?
Gravatar #61 - Blinklys
1. nov. 2005 21:23
#60

Jamen for at noget er en CD (forkortelsen for CompactDisc remember), så skal det overholde Red Book standarden. Der er jo ikke nogle systemkrav til afspilleren andet end den skal være indrettet til at afspille CD'er (og formodentlig også bærer logoet). Hvis der er systemkrav udover dette så er det ikke en CD.
Gravatar #62 - ms-rulez
1. nov. 2005 21:34
#61

Forstår du virkelig ikke mit spørgsmål eller lader du dig som du ikke har forstået og prøver på at undgå at svare mit spørgsmål?

CD, står for CompactDisc og ikke andet. Man må gerne lave en Data CD og ikke overholde Red Book standard. Red Book standard skal man overholde, hvis det man udgiver det som CDDA.
Der er da ingen forhindring for at udgive en WMA CD.

Nu spørger jeg dig igen:

Er en CD inkompatibel forfalskning, hvis der var systemkrav på den?
Gravatar #63 - TullejR
1. nov. 2005 21:38
#62:

så ville det jo være en data cd med wma filer, aka en cd-rom... så den ville ikke afspille i en almindelig cd-afspiller. ja, der findes afspillere der også tager wma-filer på en cd-rom, men det gør det jo ikke til en audio-cd som vi har kendt dem i 10+ år.
Gravatar #64 - ms-rulez
1. nov. 2005 21:44
#63

Hvis der står i teksten, når man køber en CD at det er en DRM beskyttet og kræver Windows for at køre, så er der vel ikke noget galt i det vel? Er det så ikke brugerens skyld at vedkommende ikke har lagt mærke til det?
Ifølge artiklen, så har Amazon.com har skrevet at det var en DRM beskyttet CD.

Mit pointe er: "inkompatibel forfalskning" kan slet ikke bruges som sKIDROw og blinklys skriver. Det er bare en cd med DRM. Sagen er ikke længere!
Gravatar #65 - Blinklys
1. nov. 2005 21:56
#62

Så er det fordi vi taler forbi hinanden. Jeg er af den opfattelse at vi kun snakkede om almindelige musik-CD'er her. Det jeg mener er f.eks. når der står på kassen "cannot be played in a PC", fordi der er indført kopisikring, der gør at CD-ROM drev ikke kan læse disken. Sådan et systemkrav (her at man skal have en almindelig CD-afspiller) er ihvertfald et tydeligt tegn på at det ikke er en ægte CD. Jeg snakker slet ikke om data-CD'er.
Gravatar #66 - bugger
1. nov. 2005 22:14
#64 Ok, er du ude at købe software eller hvad? sKIDROw står i en pladebutik og du står i en software butik. En CD i en pladebutik skal overholde standarden, hvis ikke den gør det har du ikke købt en musik CD og det er da en inkompatibel forfalskning. Du kan bringe så mange andre CD'er ind du vil, men det er overhovedet ikke relevant i denne tråd.

Kunne nogen (specielt lillefisk) nævne en dansk inkompativel forfalskning af en CD (hehe), der har Sony's rootkit? Det er nemmere at sende til TV-Avisen, hvis der er danske eksempler.
Gravatar #67 - Simm
2. nov. 2005 01:04
Hmm.. Jeg kan ikke få SysInternals RootkitRevealer til at køre på min WinXPx64-installation :s
Gravatar #68 - OPY
2. nov. 2005 06:40
#67 Rootkittet fra sony virker alligevel ikke til windows 64bit

The programmer failed to consider the race condition I’ve described. They’ll have to come up with a new approach to their rootkit sooner or later anyway, since system call hooking does not work at all on x64 64-bit versions of Windows.


Teksten er taget fra hjemme siden :-) så no worries der
Gravatar #69 - ms-rulez
2. nov. 2005 08:15
#66
DRM beskyttet CD er også en musik CD og pladebutikken må da sælge det. Ligesom pladebutikkerne sælger alt andet end musik cd'er.
Gravatar #70 - TullejR
2. nov. 2005 08:23
#69:

du misser pointen. der er en standard en cd skal følge for at det er en rigtig cd - den standard som alle cd-afspillere også følger. hvis du køber en drm-cd i dag kan du ikke være sikker på at den kan afspilles på din syge tantes 1. generations cd-afspiller.
Gravatar #71 - bugger
2. nov. 2005 08:34
#69 De "må(?)" sælge det kunden forventer at købe. Musik CD'er og DVD-film står som regel ikke på samme hylde. Når kunder tager en CD fra Musik-CD-hylden forventer de at kunne spille den på stereoanlæget, når folk tager en DVD fra DVD-hylden forventer de at kunne spille den på DVD-afspilleren, når de så får fat på en falsk CD kan de ikke afspille den på et anlæg der overholder de standarder der skulle sikre kundens interesser, fordi nogen griske firmaer har valgt at skide på dem for egen vindings skyld.

For min skyld må (du bruger ordet, må, somom jeg har forbudt noget) butikkerne (pladeselskaberne) gerne sælge CD'er der ikke overholder standarderne, hvis de sætter et lige så stort klistermærke på coveret, som der er på cigaretpakkerne, eller også må de flytte dem til andre hylder så de står sammen med andre DRM CD'er. At vildlede forbrugerne har alle dage været noget bullshit for mig, hvorfor du forsvarer det forstår jeg ikke.
Gravatar #72 - Jokse
2. nov. 2005 08:46
Det software der er blevet installeret er ikke et rootkit som sådan, men det bruger nogen af de samme metoder til at hijacke Windows API kald for at skjule sig selv. Jeg venter stadig på at de første sagsanlæg kommer mod Sony BMG for ikke at skrive i deres EULA (som i øvrigt ikke er juridisk bindende, da du ikke har skrevet under på noget) at dette foregår. DRM er en hån mod forbrugerne fra musik- og filmbranchens side og bør slet ikke forefindes. Men uanset hvad, så kan de cd'er let omgås ved at slå autorun fra eller holde shift nede når du sætter skiven i i windows eller for de folk der ikke bruger windows, som aldrig har problemer med kopi beskyttelsen i det hele taget fordi softwaren som regel er windows only (I visse tilfælde vist også Mac).
Gravatar #73 - drbravo
2. nov. 2005 09:08
#70 jeg tror du mener at der er en red book standard for CDDA skiver? der står vel intet i CD standarden om DRM?
Gravatar #74 - kasperd
2. nov. 2005 09:33
[url=#16]#16[/url] OPY
faktisk alle firmaer hvor man kunne forestille sig at folk købte net musik.
Nu drejer det her sig jo ikke om den musik man køber over nettet, men derimod ganske almindelige plastikskiver med musik.

[url=#66]#66[/url] bugger
Kunne nogen nævne en dansk inkompativel forfalskning af en CD, der har Sony's rootkit? Det er nemmere at sende til TV-Avisen, hvis der er danske eksempler.
Jeg enig i, at det ville være en god idé at finde sådan et eksempel. Men jeg kender desværre ikke selv nogen. Vi må skulle kigge efter forholdsvist nye albums, og der skal udover audiosporene også være et enkelt dataspor, hvor jeg forventer at finde en autorun fil.

Hvis der er nogen, som har en CD, som kunne tænkes at leve op til betingelserne, så kunne det være interessant at undersøge den på en frisk Windows installation. Specielt synes jeg det kunne være interessant at se, om rootkittet faktisk bliver installeret i samme øjeblik CD'en sættes i, uden man selv skal gøre andet. Det kunne også være interessant at se, hvad der egentlig sker, når man prøver at kopiere musikken over på en anden CD.
Gravatar #75 - hr. værk
2. nov. 2005 10:09
Det har da længe været alm. viden at hvis man har lovligt software så er der noget der ikke virker.... så man betaler da ikke for noget som helst... så har man jo heller ikke mistet noget når lortet går ned ;)
Det sørgelige er så at hvis man har ulovligt software så virker det ofte heller ikke ordentligt....
Konklusion: lad være med at have software... eller noget

jeg har den ikke, men hvis man finder det skidt på sin comp så få da lige fat i en advokat og hør om mulighederne... så vidt jeg husker er der mulighed for at får gratis svar et-eller-andet-sted (advokathjælpen ell.)
Gravatar #76 - Viperaberus
2. nov. 2005 10:39
#72
Sikke en omgang sluder!
Nogle af "beskyttelserne" har været en defekt TOC. Dette ramte bredt på mere eller mindre alle mærker af CD-afspillere (inkl. Sonys). Denne "beskyttelse" blev dog hurtigt droppet ;)

Som det er pt. er medier der ikke bære "Compact Disc Digital Audio" logoet inficeret med en eller anden form for "beskyttelse". Hvad det er for en type, er det kun producenten der ved, og dermed har du absolut INGEN garanti for, at du kan bruge dette medie.

Til gengæld beskytter købeloven dig mod disse "uheldige" køb, og garanterer, at du kan få refunderet pengene hvis der er problemer med produktet!

P.S. Et par linjeskift ville lette læsningen af dit indlæg betydeligt ;)
Gravatar #77 - Cyberguyen
2. nov. 2005 11:08
Hvis der ikke er logoet "Compact Disc Digital Audio" så lad være med at købe CD'en. Alt andet kan indføre diverse ting og sager på maskinen.

Alle "Compact Disc Digital Audio" mærkede cd'er indeholder hverken kopisikring eller andre former for DRM. Det må ikke forefindes på skiven, for ellers må den ifølge sony/phillips lov ikke sælges.

Så kan det være ligemeget om i kalder den for Musik CD eller whatever.

"Compact Disc Digital Audio" garanterer kunden den ægte "CD" som kan spilles overalt
Gravatar #78 - Viperaberus
2. nov. 2005 12:16
Computerworld har en artikel om det http://www.computerworld.dk/art/30977?a=block&...
Gravatar #79 - svappe
2. nov. 2005 13:12
#78
"Ønsker man derfor at slippe af med den software, som følger med de kopisikrede Sony-cd'er, kan det derfor være nødvendigt at kontakte Sony BMG for at få instruktion til at fjerne programmerne."

Hehe, sødt...
Nogen der har prøvet det ? ;)
Gravatar #80 - fennec
2. nov. 2005 13:15
Ifølge f-secure kan man kontakte Sony med denne form

Også vil de levere et program til at fjerne rootkittet, men tilgængæld bliver der installeret nogle ActiveX komponenter.

Man slipper altså af med rootkittet men får en stak ActiveX komponenter istedet...

Hvad fanden er det for et firma?? Man kontakter dem for at få et uninstall program, som også virker, men som installere noget andet...

TAG JER SAMMEN SONY. Større idioter skal man lede længe efter, men i min verden findes de ikke større.

[edit]
ref til f-secure
Gravatar #81 - hans kejser hansen
2. nov. 2005 13:27
#40, #42, #80

Mon de svarer ?

Jeg skrev til Sony i går og venter stadigvæk på svar. Gætter på jeg aldrig hører fra dem eller får en elendig søforklaring retur.
Gravatar #82 - Viperaberus
2. nov. 2005 13:36
#81
Min erfaring er, at de danske pladeselskaber ikke gider svare på henvendelser ang. problemer med diverse brugsforhindring og/eller som i dette tilfælde malware/rootkit/sikkerhedsbrist.

Jeg har dog forsøgt mig med mail til IFPI.dk og Sonybmg.dk.
Jesper Bay fra IFPI forsøger bare, at holde ryggen fri, og siger det er op til de individuelle selskaber at håndtere DRM (Sjovt nok rettede han ikke på mit brug af Digital Restrictions Management :P)
Jeg venter stadig på svar fra Sony...

Mon man skal til at kalde det Distributed Rootkit Management???
Gravatar #83 - ms-rulez
2. nov. 2005 21:56
#77

Helt enig i dig at man må ikke bruge udtryk "CDDA" på en musik cd, hvis den ikke kan afspilles i ganske almindelige cd-afspilelre.

Sålænge man kalder det High Definition Compatible Digital (HDCD) eller WMA CD, så er der ingen problemer.

Jeg vil hellere og have en 20 bit musik cd end en gammel 16 bit teknologi ;)
Man(jeg kan hvertfald) kan tydeligt høre kvalitets forskel.
Gå til top

Opret dig som bruger i dag

Det er gratis, og du binder dig ikke til noget.

Når du er oprettet som bruger, får du adgang til en lang række af sidens andre muligheder, såsom at udforme siden efter eget ønske og deltage i diskussionerne.

Opret Bruger Login