mboost-dp1

Shutterstock

Hacker viser, at det er muligt for tyve at låse Tesla-biler op og starte dem

- Via Bloomberg -

Tesla-kunder er muligvis fan af elbilproducentens smarte nøglefri adgangssystem, men en forsker i cybersikkerhed/hacker har for nylig vist, hvordan den samme teknologi kan tillade tyve at køre af sted med visse modeller af de elektriske køretøjer.

Det oplyser Bloomberg.

Et nyopdaget hack på Tesla Model 3- og Y-bilerne kan give en tyv mulighed for at låse et af disse køretøjer op, starte det og suse væk, lyder det fra Sultan Qasim Khan, sikkerhedskonsulent hos det Manchester-baserede sikkerhedsfirma NCC Group.

Ved at omdirigere kommunikation mellem en bilejers mobiltelefon eller nøglebrik og bilen kan udefrakommende snyde adgangssystemet til at tro, at ejeren befinder sig fysisk i nærheden af køretøjet.

Hacket, sagde Khan, er ikke specifikt for Tesla-kørejer. Det er snarere resultatet af hans fiflen med Teslas nøglefri adgangssystem, som er afhængig af det, der er kendt som en Bluetooth Low Energy (BLE)-protokol.

BLE-protokollen blev designet til bekvemt at forbinde enheder sammen over internettet, selvom den også er dukket op som en metode, som hackere udnytter til at låse op for smarte teknologier, herunder huslåse, biler, telefoner og bærbare computere, sagde Khan. NCC Group sagde, at det var i stand til at udføre angrebet på flere andre bilproducenter og teknologivirksomheders enheder.

Afsløringen kommer efter, at en anden sikkerhedsforsker, David Colombo, afslørede en måde at kapre en række integrerede funktioner i Tesla-køretøjer, såsom at åbne og lukke døre og kontrollere lydstyrken for højtalere.

Gå til bund
Gravatar #1 - glitch
19. maj 2022 14:14
Gravatar #2 - bleze
22. maj 2022 14:47
Jo, og man kan slå pin to drive til, så får man ikke så meget ud af det
Gå til top

Opret dig som bruger i dag

Det er gratis, og du binder dig ikke til noget.

Når du er oprettet som bruger, får du adgang til en lang række af sidens andre muligheder, såsom at udforme siden efter eget ønske og deltage i diskussionerne.

Opret Bruger Login