Alphabet

Google-stiftere trækker sig fra Alfabet-ledelsen

- , indsendt af arne_v

De to Google-stiftere Larry Page og Sergey Brin trækker sig fra deres direktør-poster fra Alphabet. Virkning er øjeblikkelig.

Dermed trækker Larry og Sergey sig helt fra alle den daglige ledelse af virksomheden, men forbliver fortsat i bestyrelsen. Alphabets nye direktør og ansigt udadtil bliver derimod Sundar Pichai, som i de seneste år har ageret direktør for Google.

Sundar Pichai kommer dermed til at lede Google samtidig med Alphabet, da han forbliver på posten hos Google. Ændringen for Larry og Sergey sker, da de selv mener de mere har været direktører af navn og ikke så meget af gavn, i virksomheden. De har sammen publiceret et brev, som forklarer sammenhængen mellem deres fratrædelse.

Larry og Sergey stiftede Google i 1998 – resten er historie, som man kan google.

Gå til bund
Gravatar #1 - Claus Jørgensen
4. dec. 2019 10:21
Jeg synes faktisk vi ser meget lidt til topledelsen i Google iforhold til f.eks. Microsoft, Apple og Amazon. Page og Brin har traditionelt ogsaa gemt dem selv meget fra medierne.

Paa et eller andet plan er de vel stadigvaek noerder (lidt ligesom Bill Gates) hvor Cook og Bezoz er mere forretningsfolk.
Gravatar #2 - larsp
4. dec. 2019 10:42
#1 Ingen grund til at drage for meget opmærksomhed på deres planer. De fungerer bedst uden for rampelyset. Hvorfor kæfte op om at ville kende alle menneskers ønsker og drømme, styrker og svagheder samt eje al data i hele verden, privat som offentlig, hvorfor kæfte op om at ville overtage internettet og lave det til google-nettet. No upside, all downside.

Evil dark shadow masters gonna evil in the shadow. Gad vide om de bliver frastødt af hvidløg.
Gravatar #3 - Claus Jørgensen
4. dec. 2019 11:51
#2

Absolut. Det er bare noget utraditionelt for en saa stor virksomhed.
Gravatar #4 - arne_v
4. dec. 2019 15:18
#1

Page og Brin har holdt ret lav medie profil.

Men Eric Schmidt havde en rimelig høj medie profil. Og han var der trods alt i forskellige roller 2001-2017.

Men der har nok været et gap efter han stoppede. Måske er det meningen at Sundar Pichai skal rette op på det. Måske ikke. Hvis han skal i medierne, så vil nok trække sig fra Google og fokusere på Alphabet.
Gravatar #5 - Montago.NET
9. dec. 2019 12:01
Ret vildt gået af Sundar Pichai .. så vidt jeg husker var han lead på Android og startede dér ...

edit: han startede med Chrome, ChromeOS, senere Maps og senest Android..

en mand som bare vil opad !!
Gravatar #6 - arne_v
10. dec. 2019 19:08
#5

Ja.

Men han er ikke en software person.

Han er oprindeligt ingeniør i materialer.

Han har siden hen taget en MBA, været ansat hos McKinsey som ledelses konsulent og alle hans roller hos Google har været som leder.
Gå til top

Opret dig som bruger i dag

Det er gratis, og du binder dig ikke til noget.

Når du er oprettet som bruger, får du adgang til en lang række af sidens andre muligheder, såsom at udforme siden efter eget ønske og deltage i diskussionerne.

Opret Bruger Login