tune jigsaw alphabet google skjule fjerne internet kommentarer / Newz.dk

Jigsaw

Google-søsterselskab vil skjule grove kommentarer med ny Chrome-udvidelse

Alphabet-ejede Jigsaw har lanceret en Chrome-extension, der kan beskytte en mod grove kommentarer på sociale medier.

Jigsaw, der er ejet af Google-moderselskabet Alphabet, har lanceret en eksperimentel Chrome-udvidelse, der kan moderere kommentarer på nettet.

Udvidelsen hedder Tune, og den kan bruges på flere måder til at skjule grove kommentarer på Facebook, Twitter, Reddit, YouTube og Disqus. 

Med Tunes såkaldte ‘filter mix controls’ kan man enten slukke helt for grove kommentarer eller kun vise bestemte typer af kommentarer, der indeholder personlige angreb, chikane og stødende ord.

Jigsaw kalder selv udvidelsen eksperimentel, hvorfor det er muligt, at den ikke fanger alle grove kommentarer, eller at den skjuler kommentarer, som ikke  er grove.

Man kan selve finde Chrome-udvidelsen her og læse mere om den her.

Gå til bund
Gravatar

#1 CBM 13. mar. 2019 11:58

[melodi:bornholm bornholm bornholm]

censur censur censur.... du er den dejligste kontrol metoooode
https://fricomputer.dk https://retrohardwareheaven.blogspot.com/ #ComeToTheDuckSide www.duckduckgo.com, AMD + ASUS = kvalitet! #BringBackTheKeyboard #JackOn SailfishOS rocks! Stop using Google search.. use https://justsearchportal.com/ instead (includes DuckDuckGo)
Gravatar

#2 arne_v 13. mar. 2019 14:26

#1

Den extension er efter min mening totalt til grin.

Men jeg kan ikke se noget censur.

Folk vælger at installere en extension i deres browser, så de ikke ser stødende ord etc..

Det er efter min mening at lukke øjnene for virkeligheden.

Men jeg kan ikke se censuren.
The greater danger for most of us lies not in setting our aim too high and falling short; but in setting our aim too low, and achieving our mark.
Gravatar

#3 Sn3akr 13. mar. 2019 19:48

#2 Nej.. Måske ikke endnu, men nu er frivillige features jo før blevet de facto standarder. En gang kunne man vælge om man ville sende fejlmeddelelser til (indsæt valfrit internet opkoblede tjeneste) Nu skal du aktivt vælge at ændre indstillingerne til minimal... Muligheden for ingen informationer eksistere ikke mere (jo.. lad være med at bruge elektronik, men ellers ikke)

Derfor er jeg meget imod ALLE former for censur pr automatik (og i det hele taget), for det er alt for let at implementere og hr og fru Jensen, og alle andre uden større teknisk indsigt, har INGEN mulighed for at vide hvad der reelt sorteres fra. Og nu er multinationale virksomheder jo ikke kendt for at være de store filantroper, men nok lidt mere fokuserede på maksimeret overskud, og uanfægtet metoderne, så længe der bare er et hul i en lovgivning et sted. Så hvis lidt censur kan bremse konkurrenten, såeh.. Tja, man kan jo altid undskylde bagefter! (det er de jo ret gode til når de har været lidt for kreative i jagten på profitmaksimering)
Gravatar

#4 arne_v 14. mar. 2019 13:44

#3

Hvis:
* det ændrer sig fra en extension som skal installeres til noget som kommer default
* det udvides fra at fjerne tekst med stødende sprog til bestemte synspunkter
så er det naturligvis censur.

Men det er 2 x hvis.
The greater danger for most of us lies not in setting our aim too high and falling short; but in setting our aim too low, and achieving our mark.
Gravatar

#5 Sn3akr 16. mar. 2019 08:34

#4 Vi skulle også bare lige starte med videoovervågning på enkelte steder i DK. Som eksempelvis Gaden i Aalborg.. Det bredte sig hurtigt til flere gader.

Vi ser også i højere grad demonetisering på youtube af indhold som ikke lige passer de største annoncører.. Hvilket er årsagen til jeg er gået 100% addblock, undtaget på sider jeg aktivt vælger at støtte, jeg bryder mig ikke om at andre tager mine valg for mig, det føler jeg mig fint i stand til selv at gøre

Twitter, twitch osv. osv. indfører alle mere og mere censur, men uden at spørge mig som bruger om min mening. Jeg er jo også bare en vare de skal sælge til annoncørerne. Mit håb er at ALLE installerer en (eller flere) addblocker og hvad der ellers kan forhindre siderne i, at brugernes data får værdi, for uden kunderne er de nødt til at ændre praksis, eller også er der ingen indtægt.

Jeg tror de færreste er klar over hvor meget data der indsamles, og hvor meget virksomhederne kan læse ud af de data.. Sygdom, seksuelle præferencer, hvor du tager på ferie, arbejder og handler, dine interesser, også dem de færreste fortæller deres nærmeste.
Gå til top

Opret dig som bruger i dag

Det er gratis, og du binder dig ikke til noget.

Når du er oprettet som bruger, får du adgang til en lang række af sidens andre muligheder, såsom at udforme siden efter eget ønske og deltage i diskussionerne.

Opret Bruger Login