mboost-dp1

Shutterstock

Google sagsøges på grundlag af magtmisbrug med Google Play

- Via Berlingske -

Google sagsøges nu af 37 amerikanske stater, som mener, at internetgiganten ulovligt udøver magtmisbrug gennem selskabets appbutik, Google Play.

Dette er fjerde gang, at Googles netbutik er i søgelyset i en stor konkurrencesag fra myndighederne i USA, som forsøger at lægge en dæmper på it-giganternes magt, skriver Berlingske.

Google Play fungerer som en appbutik, hvor Android-brugere kan købe og downloade apps. Appbutikken er en default app til Android-softwaren, der ifølge Berlinske er tilgængelig hos omkring 86 % af alle nyproducerede smartphones i verden.

Denne gang anklages Google for konkurrencemisbrug af statsadvokaterne i de 37 delstater i form af en 144 sider lang anklageskrift til en føderal domstol.

Ifølge statsadvokaterne har Android-appudviklere udelukkende mulighed for at dele apps med brugerne via Google Play, som tager et gebyr på op til 30 % af omsætningen pr. app.

Derudover beskyldes Google for at betale Samsung – verdens største producent af smartphones – for ikke at lave sin egen tilsvarende appbutik.

Foruden Samsung anklages Google for at betale en række appudviklere for at begrænse deres distribuering af apps til Google Play.

Utahs statsadvokat, Sean Reyes, mener, at Googles monopol er en trussel mod markedet.

“Google Play er ikke fair. Google må holdes ansvarlig for at skade mindre virksomheder og forbrugerne,” siger han.

Gå til bund
Gravatar #1 - XxXxX
8. jul. 2021 07:46
"Ifølge statsadvokaterne har Android-appudviklere udelukkende mulighed for at dele apps med brugerne via Google Play, som tager et gebyr på op til 30 % af omsætningen pr. app."

Sikke da noget fordrukkent sludder, android app udviklere har da alle muligheder for at dele deres program som en APK fil som folk så selv installerer udenom google play. (Dette så vi jo da Epic games røg ud, både hos apple og google, der kunne folk blot installere fortnite på deres telefon via en APK)

Mon ikke de burde starte med at angribe Apple, for udsagnet passer hos dem, men ikke hos google.

Jeg er klar over at det er den NEMMESTE måde, at smide det på google play, men det er ikke "UDELUKKENDE" muligt at dele apps via google play.
Gravatar #2 - brostenen
8. jul. 2021 17:00
Det er da et langt større problem, at Apple har låst iPhone, så man ikke kan sideloade apps.
Gravatar #3 - T_A
9. jul. 2021 06:39
Ja kan heller ikke se der er noget der, man har frit valg om man vil publicere sine apps på Google Play eller selv hoste dem.
Der er selvfølgelig nogle sikkerheds ting som bruger skal slå fra for at gøre det og det kunne måske gøres mere simpelt, men det er det hele.
Apple store på den anden side burde være et oplagt mål.
Gravatar #4 - arne_v
9. jul. 2021 12:43
Apple er ganske rigtigt mere oplagt for et sådant søgsmål, men det kommer nok også.

Med hensyn til Google, så formoder jeg at argumenterne fra staterne bliver:
- Google Play kommer præ-installeret
- der er forskel i nemhed apps via Google Play og sideloaded apps
- Google har tilsyneladende aktivt påvirket nogle af de store spillere på app markedet til at bruge Google Play fremfor alternativer
og at det sammenlagt gør at Google bruger deres dominerende markedsposition i mobil-OS markedet til at skaffe sig en dominerende markeds-position i appmarketplace-markedet.
Gå til top

Opret dig som bruger i dag

Det er gratis, og du binder dig ikke til noget.

Når du er oprettet som bruger, får du adgang til en lang række af sidens andre muligheder, såsom at udforme siden efter eget ønske og deltage i diskussionerne.

Opret Bruger Login