mboost-dp1

Google

Google forbedrer Translate med kunstig intelligens

-

Den gratis oversættelsesservice fra Google – Google Translate – får snart en alvorlig opgradering ved hjælp af ‘Deep Learning’. Ifølge selskabet selv, medfører ændringen uhørt gode resultater.

Den nuværende udgave af Google Translate bygger på en såkaldt frase-baseret oversættelse, der oversætter ord for ord. Det medfører ofte uforståelige sætninger, hvis man forsøger at oversætte mere end ét ord ad gangen.

Den kommende version hedder ‘Google Neural Machine Translation system’ (RNNs) og ser oversættelsen af en sætningen som én helhed med de indbyggede afhængigheder, der måtte være.

Systemet forbedrer egenskaberne ved at blive brugt. Dermed vil oversættelsen af et nyt ord blive bedre og bedre, jo flere gange og sammenhænge systemet arbejder med det.

RNNs er lige nu i brug, når man oversætter fra kinesisk til engelsk, og flere sprog vil gå over til det nye system i løbet af året.

Den tekniske rapport omkring RNNs kan læses her.

Gå til bund
Gravatar #1 - Nize
29. sep. 2016 10:14
Det bliver fedt. Især til deres real-time undertekster på youtube er det fedt med live oversættelse - og kommer den så til at give mere mening, så er det jo fedt.

Ligesom live translation af voice-opkald, som det er set før.
Gravatar #2 - kblood
29. sep. 2016 13:35
Ja, jeg tror også det bliver godt.
Gravatar #3 - Kian
30. sep. 2016 14:54
...og der går kun 65 år før den bliver integreret med dansk. Vi kan forvente at kunne bruge den ca samtidig med Microsoft Cortana. Jeg glæder mig!
Gravatar #4 - kblood
2. okt. 2016 10:40
Kian (3) skrev:
...og der går kun 65 år før den bliver integreret med dansk. Vi kan forvente at kunne bruge den ca samtidig med Microsoft Cortana. Jeg glæder mig!


Så må man jo anskaffe sig en tolk som kan engelsk og Google klarer resten? :D
Gå til top

Opret dig som bruger i dag

Det er gratis, og du binder dig ikke til noget.

Når du er oprettet som bruger, får du adgang til en lang række af sidens andre muligheder, såsom at udforme siden efter eget ønske og deltage i diskussionerne.

Opret Bruger Login