huawei mate 30 google fjerne mulighed workaround google apps lzplay safetynet / Newz.dk

huawei

Google fjerner mulighed for at bruge deres apps på Huawei Mate 30

- Via engadget -

En workaround til at få Google-apps på Huaweis nye Mate 30-telefoner er blevet lukket ned, og Google har samtidig sikret sig mod fremtidige workarounds.

Huawei Mate 30 er for nyligt blevet lanceret, og den er endda på vej til Danmark, men det bliver uden Google-apps.

Der var ellers en workaround, som mange havde brugt, i form af LZ Play, der gjorde det muligt alligevel at få apps som YouTube, Maps og Play Store på ens nye Huawei-telefon. Denne mulighed er nu væk, efter en forsker opdagede, at den brugte hemmelige API’er fra Huawei selv. 

Forskeren, John Wu, gjorde opdagelsen, at disse API’er fra Huawei blev brugt til at snyde Googles servere. Wu antyder desuden, at Huawei kendte til de hemmelige værktøjer, som LZ Play brugte, og at de enten opfordrede selskabet, eller bevidst valgte at se igennem fingre med det.

Da Wu offentliggjorde sin opdagelse, blev LZ Plays side kort efter lukket ned.

Siden da har Google desuden valgt at bruge deres SafetyNet-system til at blokere Mate 30-telefonerne i at bruge Google Play. Google bruger SafetyNet til at tjekke, om en telefon er sikker nok til at køre Googles apps.

Læs også Huawei ombestemmer sig: Mate 30 Pro kommer til Danmark uden Google-apps.

Gå til bund
Gravatar #1 - CBM
2. okt. 2019 12:52
ohaadaa....

men så slipper huawei mate 30 brugere da for googles klamme hånd


på den anden side... de kan vel ikke lukke for at folk kan installere GAPPS (Google APPS)... som jeg oprindeligt troede var denne "workaround" ?
Gravatar #2 - larsp
2. okt. 2019 14:04
#1 Det har jo altid været Google hensigt at forhindre deres apps i at køre på "ikke godkendte" Androids og det var kun pga. diverse hacks og finter at man kunne få dem ind alligevel. Det overrasker mig ikke hvis Google nu har fået lukket disse huller. Nej, jeg tror ikke at der er en simpel workaround mere.

Det gode er at thirdparty udviklere nu vil blive mere opmærksomme på om deres Android apps kræver Google play services.
Gravatar #3 - BetaLyte
3. okt. 2019 02:50
CBM (1) skrev:

på den anden side... de kan vel ikke lukke for at folk kan installere GAPPS (Google APPS)... som jeg oprindeligt troede var denne "workaround" ?


Nej, det kan de ikke, og det vil de heller ikke. Mange custom ROMs, der ikke består SafetyNet, afhænger jo af dette, og Google ville dræbe hele community'et hvis de forbød dette.

Men LZ Play kunne installere GApps uden at skulle flashe dem, hvilket jo kræver en unlocked bootloader, ved at bruge nogle udokumenterede API kald - og det er disse Google har lukket ned for.
Gå til top

Opret dig som bruger i dag

Det er gratis, og du binder dig ikke til noget.

Når du er oprettet som bruger, får du adgang til en lang række af sidens andre muligheder, såsom at udforme siden efter eget ønske og deltage i diskussionerne.

Opret Bruger Login