mboost-dp1

Shutterstock

Google får bøde på 177 millioner dollar af Sydkoreas kartelmyndigheder

- Via engadget -

Koreanske tilsynsmyndigheder beskylder techgiganten for at hæmme udviklingen af Android-konkurrenter. Det rapporterer Engadget.

Korea Fair Trade Commission (KFTC) har pålagt Google en bøde på 177 millioner dollar (omkring 1 milliard danske kroner) for at bruge sin dominerende position på markedet til at hæmme udviklingen af sine Android-rivaler.

Ifølge Yonhap News har Koreas kartelmyndighed besluttet, at antifragmenteringsaftalen (AFA), som Google tvinger producenter til at underskrive for at bruge sit Android-operativsystem, hæmmer konkurrencen.

Aftalen forhindrer telefonproducenter, herunder koreanske Samsung og LG, i at oprette og installere deres egne versioner af Android OS på deres enheder.

Udover bøden har kommissionen også forbudt virksomheden at tvinge producenter til at underskrive AFA’er fremadrettet og samtidig ændre i eksisterende.

I en erklæring til Bloomberg og CNBC hævdede Google, at Android og dets kompatibilitetsprogram fremskyndede innovation og forbedrede brugeroplevelsen til gavn for de koreanske telefonproducenter. “KFTC’s beslutning, der blev offentliggjort i dag, ignorerer disse fordele og vil undergrave de fordele, som forbrugerne nyder godt af. Google agter at appellere KFTC’s beslutning,” sagde talsmanden.

KFTC afslørede sin beslutning samme dag som Koreas ændring af landets lov om “Telecommunications Business Act” trådte i kraft. Denne lovændring kræver, at Google og Apple tillader tredjepartsbetalinger for apps i deres app-butikker.

Læs også: Sydkorea vil tvinge Google og Apple til at tillade tredjepartsbetalinger.

Gå til bund
Gravatar #1 - fe950
17. sep. 2021 12:11

Gravatar #2 - dugfrisk
17. sep. 2021 13:13

Gravatar #3 - atke
19. sep. 2021 07:01
Sjovt som folk først brokker sig over hvor fragmenteret Android har været. Mega omstændigt at teste sine apps i alle versioner af android der er i brug, og forskellige telefoner, skærmopløsning, launchere osv.

Nu har google så gjort en indsats for er deres Open Source OS alligevel holdes nogenlunde homogent, så alle brugere kan bruge alle apps til systemet.

Som jeg forstår forretningsmodellen for Android er systemet selv gratis, og der betales for tillæg. Ikke mindst Play Store. Jeg synes ikke ligefrem det er 'be evil' at holde liv i sin indtjening der er frugten af alle de ressourcer de har kastet efter Android. Og undgå den badwill der kommer af at folk køber et produkt de tror er Android, men så er en eller anden skrald-version fra et amatørfirma der ville gå sin egen vej.
Gravatar #4 - fe950
19. sep. 2021 09:41
Google må gerne producere top kvalitet.
De skal bare ikke forhindre andre i at producere deres version.
Gravatar #5 - larsp
19. sep. 2021 10:18
#1 Jeg synes stadig det er tankevækkende at de faktisk stregede de slogan. De kunne nemt have bevaret det i deres værdiprogram som en sjov og uskyldig henvisning til tidligere tider, og det ville kun have givet dem goodwill uden at det ville have nogen juridisk betydning. Men nej. Ud med det. Når de dyre jakkesæt kommer på banen er der ikke plads til sjov.
Gravatar #6 - CBM
25. sep. 2021 08:08
fe950 (1) skrev:


Google are now so evil that their true headquarters are somewhere in the 9th circle of hell itself
Gå til top

Opret dig som bruger i dag

Det er gratis, og du binder dig ikke til noget.

Når du er oprettet som bruger, får du adgang til en lang række af sidens andre muligheder, såsom at udforme siden efter eget ønske og deltage i diskussionerne.

Opret Bruger Login