google eu dom retten til at blive glemt right to be forgotten globalt europa / Newz.dk

Pixabay

Google anklages for at omgå afgørelse

- Via Finans -

Tidligere i år vedkendte Google sig bøden, som Margrethe Vestager i sin funktion af Konkurrencekommissær i EU, tildelte virksomheden for dens prissammenligningstjeneste ”Google shopping” – da den blev set som konkurrenceforvridende.

Da sagen stod på, endte Google med at love, at andre prissammenlignings-agenter kunne komme ind på Google Shopping på lige vilkår som Google selv, hvilket skulle have til hensigt at liberalisere markedet.

Nu stiller blandt andet Forbrugerrådet tænk kraftig tvivl ved, om Google stadig overholder den oprindelige afgørelse, eller om man forsøger at omgå det ved hjælp af et snedigt trick; Google har siden sommeren 2019 kontaktet marketingsbureauer for at give dem og deres kunder rabat og fordele i Google Shopping, hvis de til gengæld oprettede prissammenligningsportaler der promoverede kundernes varer.

På den måde ville Google ende med at oversvømme deres egen Google Shopping med proforma prissammenligningsbutikker, og med kunstigt lave priser, udkonkurrere andre legitime aktører, f.eks. Pricerunner og Kelkoo.

Google står fast på at de efterlever EU-kommissionens afgørelse, ved at give alle prissammenligningsportaler, nye som gamle, adgang til Google Shopping.

Gå til bund
Gravatar #1 - LaFall
1. nov. 2019 12:52
Moar Vestager... Google snyder... sig lige de ikke må.
Der vel intet nyt i at virksomheder forsøger at omgås regler for ejen vinding, uanset set om de hedder Google eller whatever i dette tilfælde. Så må man jo skærpe ind så reglerne virker efter hensigten.
Gravatar #2 - ToFFo
1. nov. 2019 13:24
Jeg har aldrig brugt Google Shopping... Det var først da denne sag så dagens lys, at jeg prøvede at se hvad det var for noget. Og det er fucking elendigt :P
Gravatar #3 - Skak2000
1. nov. 2019 14:11
#1 Det samme gælder for politikerne...
Hvis de kan omgå reglerne og bruge en masse penge på det offentliges regning...

Nogle af dem køber tøj, dyre flybiletter og øl for pengene...
Gravatar #4 - LaFall
1. nov. 2019 14:36
#3 100% enig der er nogle grundliggende mekanismer der skal ændres, politiker ligger jo heller ikke engang skjul på at de betragter landet som en virksomhed, hvilket jeg grundliggende syntes er forkert og ødelæggende for et samfund.
Gravatar #5 - T_A
2. nov. 2019 07:33
LaFall (4) skrev:
#3 100% enig der er nogle grundliggende mekanismer der skal ændres, politiker ligger jo heller ikke engang skjul på at de betragter landet som en virksomhed, hvilket jeg grundliggende syntes er forkert og ødelæggende for et samfund.


Enig! Kender da ikke nogen virksomheder, som giver deres medarbejdere RET til at tage på fuld betalt orlov til en feriedestination som f.eks. Bali.

Jeg kan ikke se mange grunde til at en folkevalgt politikker skal have betalt orlov.

Man er folkevalgt og kan man ikke i en længere periode håndtere denne opgave bør man træde til side.
Gravatar #6 - LaFall
2. nov. 2019 11:54
#5 Det er fordi de betragter sig selv som chefen for virksomheden og derfor kan forvalte pengende som de vil, og så det temmeligt svært at gå konkurs uanset hvor uforsvarligt de forvalte virksomhedens Danmarks penge :-p

Heller ikke her, deres løn burde afhænge af folkets bedømmelse af deres præstationer.
Gravatar #7 - atke
3. nov. 2019 21:32
LaFall (6) skrev:
#5 deres løn burde afhænge af folkets bedømmelse af deres præstationer.


Holy moly - det ville hurtigt blive en flok medieludere, hvis de blev betalt efter hvordan de fremstod overfor hr og fru brun sovs. Sikken en cirkus det ville blive. Interresant at finde en fornuftig måde at implementere sådan et system.
Gravatar #8 - LaFall
4. nov. 2019 05:44
#7 ikke hvordan de fremstod men hvordan de præsterer. Det kan man desværre nok ikke på nogen fornuftig måde.
Det er allerede et medieluder cirkus, så det kan vel næppe bliver meget værre :)
Gravatar #9 - arne_v
5. nov. 2019 17:50
LaFall (4) skrev:

politiker ligger jo heller ikke engang skjul på at de betragter landet som en virksomhed, hvilket jeg grundliggende syntes er forkert og ødelæggende for et samfund.


Jeg tror mere at de taler om at drive landet som en virksomhed end at de faktisk gør det.

Det er sket at personer har skiftet fra topledelse i erhversvlivet til politik. Og det fungerer sjældent godt.

Virksomheder har normalt få og veldefinerede mål. I politik er der ikke enighed om målene.

I virksomheder vil ledere som ikke samarbejder om at nå målene blive fyret på gråt papir. I politiker det ofte markante holdninger ikke resultater som sikrer genvalg.

LaFall (6) skrev:

Det er fordi de betragter sig selv som chefen for virksomheden og derfor kan forvalte pengende som de vil,


Virksomhedsledere kan ikke skalte og valte som de vil.

De får mål og retningslinier af bestyrelsen.

Træder de ved siden af, så møder de på arbejde mandag morgen og finder bestyrelsesformanden siddende på deres kontor og rækker dem en papkasse med deres personlige ejendele og en fratrædelsesaftale til underskrift.
Gravatar #10 - arne_v
5. nov. 2019 17:59
LaFall (6) skrev:

Heller ikke her, deres løn burde afhænge af folkets bedømmelse af deres præstationer.


atke (7) skrev:

Holy moly - det ville hurtigt blive en flok medieludere, hvis de blev betalt efter hvordan de fremstod overfor hr og fru brun sovs. Sikken en cirkus det ville blive. Interresant at finde en fornuftig måde at implementere sådan et system.


LaFall (8) skrev:

ikke hvordan de fremstod men hvordan de præsterer. Det kan man desværre nok ikke på nogen fornuftig måde.
Det er allerede et medieluder cirkus, så det kan vel næppe bliver meget værre :)


Principielt virker økonomiske incitamenter vel også på politikere.

Men der er mange års erfaring fra erhvervslivet for at det er svært at skrue sådanne ordninger sammen således at bonus ordningerne faktisk sikrer den opførsel som man ønsker.

Og det bliver endnu vanskeligere i politik, fordi der ikke er enighed omkring målene.Gravatar #11 - arne_v
5. nov. 2019 18:08
#10

Men det er naturligvis en interessant øvelse at overveje en model.

:-)

Jeg er traditionalist så jeg tænker noget a la:

politiker lønstigning = (gennemsnitling stigning median løn sidste 5 år - 2%) * 2

politiker engangs bonus = (procent fald i bekymring over kriminalitet + procent fald i ventetid på hospitaler + procent stigning i folkeskole og gymnasie andel med tilfredsstillende niveau) * løn
Gravatar #12 - LaFall
7. nov. 2019 20:04
#9 Det går vel ud på det samme, om de driver eller betragter det som en virksomhed. Problemet er at det vigtigste mål så bliver væksten frem for borgeren.

Det sker meget ofte også den anden vej, at en toppolitiker får et topjob i det private og så tilbage igen, det er vel grundpillen i effektiv lobbyisme.


Der findes andre virksomhedsformor end A/S Og ApS men selv der er det ikke ualmindeligt at direktøren af en virksomhed også er formand og hoved aktioner, så det kan sagtens være tilfældet at de kan uden konsekvenser, Ta bare en som Simon Spies.
Gå til top

Opret dig som bruger i dag

Det er gratis, og du binder dig ikke til noget.

Når du er oprettet som bruger, får du adgang til en lang række af sidens andre muligheder, såsom at udforme siden efter eget ønske og deltage i diskussionerne.

Opret Bruger Login