mboost-dp1

Sidebars

intel idm2 cpu fabrik foundry / newz.dk

Intel

Global mangel på computerchips når krisepunkt: Kan resultere i højere priser for forbrugere

- Via The Guardian -

Midlertidige forsinkelser i forsendelser af chips til en række industrier bliver forværret af stigende efterspørgsel: Højere priser i vente.

Selvom produktionen af computerchips er tilbage til normalen, er en stærkt forøget efterspørgsel nu med til at forværre situationen.

Det er blandt andet efterspørgslen på biler, 5G-smartphones, fjernsyn, spillekonsoller og computere, der er steget markant.

Medie- og techanalytiker Neil Campling fortæller: “Der er en perfekt storm af udbud- og efterspørgselsfaktorer i gang her. Men grundlæggende er der et nyt niveau af efterspørgsel, der ikke kan nås.”

Den industri der er mest påvirket, er bilindustrien. Da denne industri var sidst til at vende tilbage til normal produktion, var der meget lidt produktionskapacitet at få.

Læs også: Amerikansk chipindustri kræver handling fra Biden: Forventes at underskrive dekret.

Chipmanglen ser ud til at fortsætte et stykke tid endnu, og producenter er i gang med at øge priserne for anden gang i år. Det vil vi kunne se som højere priser for forbrugerne.

DigiTimes rapporterer også, at MSI forventer at hæve priserne for deres grafikkort. Den prisforøgelse skal reflektere et begrænset udbud, der formentligt kan påvirke forbrugerne i resten af 2021.

Gå til bund
Gravatar #1 - Chivava
29. mar. 2021 10:30
Jeg er godt nok glad for at jeg fik mit rtx 3080 fra MSI sidste år, og dengang syntes jeg det gik "langsomt" med at få det.

Kan da godt se at det nok var mere held.
Gravatar #2 - CBM
29. mar. 2021 12:41
jeg må nøjes med mit gtx 1080 og mit rx5700xt indtil tingene normaliseres lidt
Gå til top

Opret dig som bruger i dag

Det er gratis, og du binder dig ikke til noget.

Når du er oprettet som bruger, får du adgang til en lang række af sidens andre muligheder, såsom at udforme siden efter eget ønske og deltage i diskussionerne.

Opret Bruger Login