mboost-dp1

GitHub

GitHub dropper Atom-bombe: Dræber open source teksteditor ved årets udgang

- Via The Register - , indsendt af arne_v

Den 15. december planlægger Microsofts GitHub at lukke ned for Atom, dets open source teksteditor, der har inspireret og formet kommercielle programmer, herunder Microsoft Visual Studio Code, Slack og GitHub Desktop.

Det skriver The Register.

Forklaringen lyder, at det er nødvendigt for at fokusere på cloud-baseret software.

“Mens målet om at vokse software-skaberfællesskabet stadig er aktuelt, har vi besluttet at trække Atom tilbage for at fremme vores forpligtelse til at bringe hurtig og pålidelig softwareudvikling til clouden via Microsoft Visual Studio Code og GitHub Codespaces,” forklarede GitHub onsdag.

GitHub Codespaces er et cloud-hostet udviklingsmiljø, der integrerer Visual Studio Code.

I juni 2018, da Microsoft købte GitHub, forsikrede Nat Friedman, CEO på daværende tidspunkt, GitHub-fællesskabet om, at Atom var i live og havde det godt.

Efter fire år er Atom imidlertid gået i stå. Ifølge GitHub har projektet ikke haft væsentlig funktionsudvikling i flere år, bortset fra vedligeholdelse og sikkerhedsopdateringer. I denne periode er fællesskabsengagementet dykket, og forretningen med lokalt installeret software ser nu mindre attraktiv ud sammenlignet med den potentielle tilbagevendende indtjening, lock-in effekter og informationsudveksling muliggjort af cloud-baserede apps.

Gå til bund
Gravatar #1 - alexhansen
21. jun. 2022 04:26
Dropper de en Atom-bombe? Det var da glimrende. Det havde været meget værre hvis de havde SMIDT en Atom-bombe ...
Gravatar #2 - alexhansen
21. jun. 2022 04:34
"for at fremme vores forpligtelse til at bringe hurtig og pålidelig softwareudvikling til clouden". Det vidste jeg ikke at Microsoft havde en forpligtelse til. Eller menes der mon i virkeligheden "beslutning om", "dedikation til", "fokus på", "engagement i" eller "tilsagn om"?
Gå til top

Opret dig som bruger i dag

Det er gratis, og du binder dig ikke til noget.

Når du er oprettet som bruger, får du adgang til en lang række af sidens andre muligheder, såsom at udforme siden efter eget ønske og deltage i diskussionerne.

Opret Bruger Login