mboost-dp1

Apple Inc

Genbrug gamle smartphones som IoT-enheder

-

Interessen for ‘Internet of Things’ bringer hele tiden ny teknologi og enheder på markedet.

Projektet ‘Phonvert’ har valgt at tage en anderledes tilgang til nye IoT-enheder ved at genbruge aflagte smartphones.’Phonverts’ software gør det muligt at omdanne gamle smartphones til blandt andet køleskabskameraer, postkassekameraer eller babymonitorer.

Softwareplatformen er open source, og alle er velkomne til at bidrage til projektet.

Man kan dele sine idéer til genbrug af smartphones med ‘Phonvert’-softwaren på Twitter med hashtagget #phonvert.

Projektet startede som et forsøg på at mindske antallet af smartphones, som ender med at ligge og flyde i stedet for at blive genbrugt. Ifølge IDC, blev mere end 280 millioner smartphones udskiftet sidste år.

Gå til bund
Gravatar #1 - CBM
16. mar. 2016 18:41
Nice ide, gad vide hvilke platforme de vil understøtte udover IOS, WP og Android? Turde man håbe på lidt Symbian understøttelse?
Gravatar #2 - HenrikH
17. mar. 2016 09:55
Er jeg den eneste der er påtænkelig med dette og den manglende opdatering af f.eks. Android telefoner?
Jeg læser i hvert fald ikke noget om at man installerer et nyt OS der holdes opdateret.

Med alt det med graverende sikkerhedshuller i f.eks. babymonitorer, synes jeg ikke det gør tingene bedre at anvende en gammel, uopdateret smartphone til det.
Gravatar #3 - AndersOlesen
17. mar. 2016 10:13
Jeg syntes det lyder interessant, og jeg er ikke bange for sikkerheden, da jeg gætter at jeg ikke er den eneste som kan se sikkerheds huller.
Gravatar #4 - _tweak
17. mar. 2016 11:41
Jeg tænker, at når man først konverterer sin telefon til at være en IoT, så kommer man ikke til at lave softwareopdateringer på den sådan lige foreløbigt - men samtidig kommer man formentlig heller ikke til at installere flere apps, der kunne være en (fornyet) sikkerhedsrisiko.

Man kunne også forestille sig, at telefonerne hovedsageligt bliver brugt på lokal-netværk, dvs. wifi; så sikkerheden kommer (også) til at ligge i distancen til verden udenfor.

Ovenstående er der selvfølgelig stadig virkelig mange måder at komme omkring på.
Gravatar #5 - JoeX2
17. mar. 2016 12:57
Der er stadig være sikkerhedsproblemer på en IoT enhed, selvem den kun er installeret på et lokalt netværk.

Du vil gerne have en enhed, som altid ved hvad der er i dit køleskab, og en app på din mobil som kan vise dig dette indhold, når du står i Brugsen. Derfor er der nok nogen der har en central database med oplysninger om hvad der står i mange forskellige køleskabe.

Så inden længe er der nogen der har lavet en app der viser hver dem ikke har åbnet deres køleskab i 4 dage, fordi de er på ferie. Smart ikke.

De fleste producenter af IoT enheder ser det også som en dims, som kan sende data til en central database via internettet. Gerne uden kryptering. Det giver mulighed for at målrette reklamer. Prøv at forestille Jer for smart der er, hvis Brugsen vidste hvad der er i dit køleskab når du kommer ind i butikken?
Gravatar #6 - _tweak
17. mar. 2016 15:50
JoeX2 (5) skrev:
Så inden længe er der nogen der har lavet en app der viser hver dem ikke har åbnet deres køleskab i 4 dage, fordi de er på ferie. Smart ikke.


Men det er dog en generel fejl/feature - der vil opstå ved alle IoT enheder, der sender dataen videre til internettet.
Gravatar #7 - CBM
29. mar. 2016 14:23
#5: du bygger bare en pi powered robot arm der åbner køleskabet med jævne mellemrum. Problem solved
Gå til top

Opret dig som bruger i dag

Det er gratis, og du binder dig ikke til noget.

Når du er oprettet som bruger, får du adgang til en lang række af sidens andre muligheder, såsom at udforme siden efter eget ønske og deltage i diskussionerne.

Opret Bruger Login