mboost-dp1

unknown

Frygt kan nu kureres

- Via Press Esc - , redigeret af Derfor

Biokemikere fra MIT har opdaget en sammenhæng mellem molekyler og frygt. Ved at hæmme et enzym, Cdk5, er det lykkedes forskerne at fjerne frygt fra mus.

Det er håbet, at denne teknologi vil kunne hjælpe de mennesker, som lider af vedvarende frygtsymptomer og som eksempel nævnes soldater hjemvendt fra Afghanistan og Irak.





Gå til bund
Gravatar #1 - trylleklovn
16. jul. 2007 19:57
Det lyder utrolig dumt.
Gravatar #2 - svappe
16. jul. 2007 20:00
#1 Du lyder utrolig dum. - Netop fordi du ikke begrunder noget som helst..

Altså et postulat uden begrundelse... dumt.. : )
Gravatar #3 - smiley
16. jul. 2007 20:00
1#
Hvis du skal svine noget, så giv dog i det mindste en grund.
Sikke da noget fis du kan fyre af...


Jeg synes det lyder som en fin ide, så længe det bliver kontrolleret, og meget håndfast delt ud.
Gravatar #4 - BurningShadow
16. jul. 2007 20:04
Jeg er bange for at den samme viden kan bruges til at skabe frygt...
Gravatar #5 - trylleklovn
16. jul. 2007 20:05
Så jeg er den eneste der kan se problemer i at begrænse menneskets naturlige behov/reaktion at føle frygt?

Min tidligere post indeholdte ingen begrundelse, da jeg umiddelbart mener der er så mange åbenlyse negative sider af sådan en kunstig påvirkning af hjernen, at jeg følte det ikke var nødvendigt at nævne nogle af dem.

Tag ikke fejl, jeg mener bestemt ikke det er spild af forskning. Men det lyder umiddelbart som om at dette straks vil kastes i flæng og blive brugt som kur mod frygt/angst, uden at tænke over hvilke psykiske problemer det vil kunne have over for de personer der bliver udsat for teknologien.

Symptombehandling er IKKE en god løsning. Find ud af hvad problemet er og fjern den uønskede frygt gennem dette.

Det andet svarer til at tage hovedpinepiller mod en hjerneblødning.

Og selvfølgelig vil det blive misbrugt på et tidspunkt.
Gravatar #6 - Abekongen
16. jul. 2007 20:05
Kan nu kureres...frygt er ikke en sygdom, men en tilstand vi kan befinde os i når der eksempelvis er fare på færde, eller vi befinder os i en anden ekstremt ubehagelig situation. Er frygten/angsten kronisk og sygdomsbetinget, er det naturligvis en anden snak.

Lige i forbindelse med udstationering af soldater, kunne man alternativt LYTTE til sin frygt, der groft sagt fortæller os at krig er noget lort. Frygten er vores ven, og vi bør lytte til den så den motiverer os til at ændre på vores omstændigheder.

Hvis nogen skal i behandling, er det alle de alfahanner, der sender fodtudser i krig for at gøre det beskidte arbejde.
Gravatar #7 - jezter
16. jul. 2007 20:15
jeg kan se for mig hvordan soldater der er fanget i et baghold, lige fixer engang Cdk5-hæmmende middel, og så bare hopper frem i bedste rambo stil og skyder vildt om sig.
De biokemikere får nok en pæn slat penge fra USArmy.
Gravatar #8 - Ronson ⅍
16. jul. 2007 20:19
Efterkrigs-frygt og traumer hos soldater er en skidt ting
http://ronson.dk/papmache/traume.wmv
Gravatar #9 - smiley
16. jul. 2007 20:19
#5

Ja, for de har uden tvivl ikke tænkt på nogen af de ting du nævner.. sådan nogle læger/froskere er jo idioter uden sammenligning.

Hvis det *kan* kurere nogen, må man tage følgerne hen ad vejen som vi altid har gjort.

At fratage en kur, eller en løsning til et problem, fordi vi er bange for følger er ikke den måde vi har valgt at gøre tingene på.


#6
Ideen er at kurere folk der ikke kan gøres noget ved. Når du ser et hold af dine soldater kammerater blive flået fra hinanden af en mine eller granat, så får du et shock for livet. Og nogen kan ikke komme af med det shock, og ikke længere leve et normalt liv.
Gravatar #10 - starfish
16. jul. 2007 20:20
Vil håbe at man så vil kunne købe dem i sam-pak med piller mod dumdristighed. Forestil jer piller mod frygt, youtube og unge mennesker. Bussurfing og trainsurfing har vi allerede så hvad bliver det næste?
Gravatar #11 - trylleklovn
16. jul. 2007 20:24
#9
sådan nogle læger/froskere er jo idioter uden sammenligning.

Jeg tvivler på det er dem, der bestemmer hvad denne teknologi skal bruges til. Min pointe er at det kan gøre langt mere skade end gavn.
Gravatar #12 - Digital
16. jul. 2007 20:28
Er frygt ikke en ting der begrænser dumhed?

Jeg har det da sådan at visse ting gør jeg ikke fordi jeg frygter at noget vil gå galt, og derved utænker jeg andre løsninger.
ikke for at sige min første måske ikke var sikker, men min anden løsning på problemet vil være dobbelt så sikker. hvis nogen forstår hvad jeg mener?.

Hvis jeg igen frygt haede forsvinder sundfornuft vel også?
Mener jeg går ikke et helt til kanten af høje ting,
fordi jeg frygter lidt at falde ned?
Uden frygt ville min hjerne jo ikke tænke, nej hvor vent man kan falde ned hvis man står helt der ude.

og om igen hvad er frygt sådan helt pæricst?
Gravatar #13 - MadsKaizer
16. jul. 2007 20:30
bare se hvor mange der er på lykkepiller, istedet for at folk rent faktisk kommer ud af de vaner og omgivelser der gør dem syge.

det er endnu et fiks vi ikke har brug for, find hellere et middel mod overbefolkning... hey vent, sådan et har jeg i skabet med ammonition til :D

edit: frygten øger desuden vores sanser og sætter afgivelsen af adrenalin op
Gravatar #14 - Melfex
16. jul. 2007 20:50
Frygt er jo en stærk faktor i ens hæmninger, hvilket vil kunne resultere i nogle ret frygtelige situationer, hvis folk lige pludselig ikke kan styre sig mere, fordi de ikke har nogen frygt.

Men en ganske interessant forskning.
Gravatar #15 - steadi
16. jul. 2007 20:52
60 minutes har haft en reportage om det her emne. Det var dog primært rettet mod hvordan forskellige piller og stoffer under udvikling kunne bruges til at hjælpe voldtægtsofre og andre personer med store problemer i hverdagen pga. en eller flere begivenheder.

Der blev netop også talt om bagsiden ved denne videnskab. Hvad nu hvis man på diskoteket kunne tage en pille mod ens frygt for at blive til grin og så bare gå igang med at forsøge sig med at score?

Jeg er delt synes jeg, der er gode ting ved dette, men også ret mange dårlige..
Gravatar #16 - Lares
16. jul. 2007 20:53
#13 ... Lykkepiller er til for at hjælpe dem ud.
Gravatar #17 - RMJdk
16. jul. 2007 21:30
Bare vent til Amerikanerne for det fremstillet i en bombe og smider det ud og andre verdens lande for at gøre dem bange for USA / BUSH. :)

Men nej synes ikke det er godt man skal begynde at rode med sådan noget. Chancen for det skader / bliver misbrugt er meget større end de få den måske kunne hjælpe.
Gravatar #18 - nightH
16. jul. 2007 22:07
@#16: det er muligt det var meningen i starten, men sådan ser verden altså ikke ud i dag, hvis man skal tro tænk: http://www.taenk.dk/upl/docs/frji039gjker/020_035_...

der er dog en læge der har fulgt op på artiklen og han mener de er lidt for snævertsynede (hvilket jeg desværre også har lagt mærke til at de er ind i mellem) : http://www.taenk.dk/index.php?sid=1&cid=6568&a...

men grundlæggende tror jeg at tænk har ret, der er alt for mange der får pillerne selv om de ikke burde, og det skal nok også passe at der er mange der burde have dem, men som ikke får dem.

og det er også yderst problematisk at lægerne ikke har tid til at følge op på deres patienter. (jeg er så optimist her, og tror på, at det er fordi de ikke har tiden til det, og ikke fordi de ikke har viljen til det.)
Gravatar #19 - mumi
16. jul. 2007 22:14
Symptombehandling er IKKE en god løsning. Find ud af hvad problemet er og fjern den uønskede frygt gennem dette.

Du vil altså fjerne fx krig? - god idé, er det ikke det vi alle prøver? fx ved bekæmpning af terrorisme?

Hvis nogen skal i behandling, er det alle de alfahanner, der sender fodtudser i krig for at gøre det beskidte arbejde.

Du mener overordede? altså vi skal ikke bruge menige mere, men bare sende lederne i krig?
- så kunne vi jo nemt sparre en masse penge, på de ansatte?

Jeg syntes det er en meget dristisk forskning, men den kan bruges til en masse gode ting, fx traumer efter krig osv, den kan dog også bruges i dumhed, men skal alt ikke den vej igennem? (atomkraft?)
Gravatar #20 - trylleklovn
16. jul. 2007 22:19
#19
Du vil altså fjerne fx krig?

Nej jeg vil fjerne det psykiske problem der gør de får angst, i stedet for bare at fjerne muligheden for at få at føle frygt.
Gravatar #21 - themuss
16. jul. 2007 22:36
Hvad nu hvis man er panisk angst for kure?

Totalt catch 22.
Gravatar #22 - mumi
16. jul. 2007 22:37
#20
jamen det psykiske problem ved krig, er vel at man mister sine venner og ser folk blive dræbt? det er vel det krig går ud på?
Gravatar #23 - Aske Uhd
16. jul. 2007 22:42
det bliver da selvmordslinjens party-drug.
Gravatar #24 - trylleklovn
16. jul. 2007 22:43
#22 Skal jeg skære det ud i pap?
Jeg vil kurere deres sygdom, IKKE deres symptomer.
(Deres symptomer indikerer deres sygdom, men symptomerne er ikke sygdommen i sig selv.)
Gravatar #25 - m_abs
16. jul. 2007 22:53
#20
At fjerne frygten kan være første skridt for at fjerne problemet, ofte er frygten for frygten større end problemet reelt er og forstærker det.

Som hvis man er ekstremt bange for højder (som jeg er) og ved det, så kan det være forstærkende for problemet at man er bange for at komme i en situation, hvor den frygt kommer til udtryk.
Eller som en kammerats eks. der led af fobi for bræk og i perioder var så bange for at hun skulle brække sig (og derved se fobien i øjne) at både hende og min kammerat næsten ikke spiste i de perioder. Jeg kunne godt forestille mig, at hvis hende frygt kunne være dæmpet eller fjernet, at hun så kunne været kommet til at se bræk som noget der bare er klamt og ikke noget man behøver at være bange for. I stedet for hendes frygt blev selvforstærkende.

Det er lidt svært at forklare hvad jeg mener, håber det gav mening.

Men hvis patienter bare får stoffet resten af livet og problemet stadig er der hvis stoffet tages fra ham/hende, så er det ikke en rigtig løsning.
Gravatar #26 - cocopops
16. jul. 2007 23:20
for at sætte den mulige brug af læger lidt i relief er her en statistik
Befolkningsundersøgelser i vestlige lande som USA og England viser, at:

2% af befolkningen rammes af panikangst
7-10% lider af social fobi
3% lider af generaliseret angst
4-6% lider af agorafobi - dvs. angst for at færdes uden for hjemmet
10% har enkeltfobi - tør fx ikke bruge elevator eller flyve
Gravatar #27 - Modvig
16. jul. 2007 23:24
#2 Det er meget muligt hans kommentar lyder dum, men hvis du tænker over det, så har vi jo frygt i kroppen af en grund, den har samme virkning, og hvis du fjerner den fjerner du også adrenalin og spontane reaktioner i nødstilfælde, så helt dum vil jeg ikke sige den er.
Gravatar #28 - klaushundal
17. jul. 2007 00:14
Hejsa :o)

Der var en herinde, som sage, at "mennesker fyldes med ""lykkepiller"" istedet for at finde ud af hvad det er som gør dem syge".

Nogen gange bliver folk behandlet med medicin uden ordentligt opfølgning og behandling af patienten og det kan være utrolig skadende. Men medicinering imod angst, depression m.m er altså ikke nødvendigvis kun psykisk. Det kan også godt være en fysisk sygedom hvor man mangler serotonin. i hjernen og ikke selv kan producere nok. For dem er deres medicin livsvigtig (måske endag livslang) for, at kunne have et gennemsnitligt serotonin i hjernen. Så det kan altså også godt være fysiksk!

En blandning at begge dele. Psykisk og fysiks. Nogen gange måske kun den ene og andre den anden. Intet er sort/hvidt.

Og til nyheden.. :)

Jeg synes det er ekstrem positivt!

Der er mange mennesker ved angst som måske kunne drage meget nytte af forskningen. Det kunne hjælpe rigtig mange til at nedsætte deres angst og få et mere gennemsnitligt og menneskeligt "naturligt" angsberedskab.

Jeg er absolut uenig i, at frygt er en positiv ting at have, som nogen har skrevet som indlæg omkring nyheden.. Angst kan være ekstremt hæmmende og ødelægge et menneskes liv og livslyst totalt.

At man tænker sig om en ekstra gang er altid godt.. Men der er langt fra det og så til, at være konstant fyldt med frygt.

Bare lige en kort omgang input fra mig :o)
Gravatar #29 - klaushundal
17. jul. 2007 00:16
#15

Men det kan man jo allerede i dag.. Folk drikker sig bare fulde istedet for ;o)
Gravatar #30 - mireigi
17. jul. 2007 00:40
#11
Frygt er den egenskab hos ethvert intelligent væsen der giver anledning til den måde livet leves på. Hver gang du står overfor et valg, vejer du det positive op mod det negative; bliver "resultatet" negativt, må du tage stilling til hvad du så vil gøre efterfølgende. Du kan enten se din frygt i øjnene eller løbe din vej. Et eksempel er:
Du er til fest på det lokale diskotek og går kortvarigt udenfor så du kan trække noget frisk luft. Mens du er ude ser du en stor toptrænet mand slå på en af almindelig bygning. Du har nu 3 muligheder:
1 - Selvom du er betydeligt mindre end gerningsmanden kommer du hans offer til undsætning i den tro at i tilsammen kan få ham jaget på flugt.
2 - Du undlader at blande dig for ikke selv at få tæsk, men fortæller udsmiderne hvad du har set, og håber de kan nå at gøre noget.
3 - Du lader som ingenting og gør overhovedet ingenting for at hjælpe ham der bliver overfaldet.

Ved mulighed 1 overkommer du din frygt.
Mulighed 2 og 3 bukker du under for din frygt for at få tæsk, dog forsøger du at dulme din samvittighed ved at fortælle det til udsmiderne.

Nu skal det så lige siges at frygt kommer i mange afskygninger, ofte mærker vi den slet ikke, men den er altid til stede når vi skal træffe et valg, stort eller lille. Desværre har nogle personer utroligt svært ved at beherske deres frygt, og vil ofte vælge den nemme løsning for dem selv. Andre derimod, specielt de amerikanske soldater efter Vietnamkrigen, bliver utroligt aggresive når de stilles overfor deres frygt. Dette skyldes bl.a. traumatiske oplevelser og kemisk ubalance i hjernen.

Jeg syntes det er helt fint at man nu kan kurere frygt, dog burde det ikke være som en permanent løsning, men mere i form af en pille der kan indtages når frygten begynder at melde sig. Mange lider fx af tandlægeskræk, og her ville det være smart hvis denne frygt kunne lægges på hylden mens man er hos tandlæge.

Der er så mange kemiske stoffer i hjernen der afgører hvordan vi lever, og det ville nu være skønt, hvis vi en dag fik kortlagt stofferne for aggression. Så kunne hjemvendte soldater med traumer få en pille der nedsætter deres aggressions- og frygtniveau, og dermed undgå at sprænge en døgnkiosk til atomer bare fordi ejeren er vietnameser og soldaten har set hele hans deling blive dræbt af vietnamesiske kamptropper.
Gravatar #31 - VIC
17. jul. 2007 00:56
Jeg tror en del her blander frygt og overlevelsesinstinktet sammen. Bare fordi man fjerner frygten er det ikke ensbetydende med at man får et dødsønske.
Frygt får Ole Hulemand til at løbe skrigende væk fra løven. Det gør overlevelsesinstinktet ikke, men det siger at det måske var en ide at angribe løven bagfra istedet for at angribe den frontalt.
Alle mennesker er født med et overlevelses instinkt, mens frygt er noget man tildrager sig. En baby er eks. ikke bange for noget, men den ved sgu hvor den skal finde føden (mors yver).
Gravatar #32 - praw
17. jul. 2007 01:25
Nu har jeg læst samtlige indslag, som en god internet borger,
og kors i røven hvor er diskussionen indsnævret.

Som #15 nævner, er der folk som er så traumatiserede at de ikke er i stand til at leve en normal tilværelse.
For dem, vil det her kunne betyde at de kommer så meget oven på at de kan arbejde terapeutisk med de problemer de har.

Som #28 er inde på, så er det væsentlige i denne nyhed, hvordan medicinen bliver gjort tilgængeligt.
Jeg tror vi alle kan blive enige om at det ikke burde være håndkøbs medicin på apoteket.
Det vil nok snarre ende som endnu et værktøj der primært vil blive brugt af den etablerede psykiatri.
Gravatar #33 - fidomuh
17. jul. 2007 06:52
#31

Men babyer propper jo aldrig ting som klodser i munden, paa trods af at de kan doe af det?

Naar de saa har gjort det en gang og var taet paa at blive kvalt, saa husker de foelelsen og den frygt det medfoerte.. == De goer det ikke igen.

Overlevelsesinstinktet er meget taet kaedet sammen med frygt :)

#28

At man tænker sig om en ekstra gang er altid godt.. Men der er langt fra det og så til, at være konstant fyldt med frygt.


Helt enig :)

Men vi ved jo reelt ikke hvilken virkning det her stof reelt vil have endnu.
Hvis vi reelt fjerner ALT frygt, saa er det absolut en skadelig virkning, og selv hvis den kun fjerner "Det vaerste" saa er det stadig noget der kun skal gives i ekstreme tilfaelde..

Uanset hvordan du vender og drejer den, saa er frygt ikke en daarlig ting.
Kronisk angst og vedvarende frygt ( samt frygt for specifikke ting, aka fobi ) er selvfoelgelig daarligt, men vil det ikke vaere bedre at give en reel behandling for denne frygt?

Fremfor bare at koere i psykofarmaka-banerne hele tiden.. Det er, imo, skraemmende let at faa "lykkepiller" i dagens danmark..
Hvis det bliver til det samme med disse nye piller gaar det da foerst helt galt.

Plus, hvad sker der hvis man tager 10 gange normal dosis? Man bliver helt frygtloes? Oder was?


Men alt i alt en god udvikling..
Det kan misbruges til saa mange ting ( og jeg er slet ikke i tvivl om at USA's militaerledelse sidder og klapper i haenderne nu ), men det er helt aerligt ikke en undskyldning for at stoppe udvikling :P
Gravatar #34 - Carstone
17. jul. 2007 07:21
Haha...

Så får tøjmærket No Fear en bedre mening!
Gravatar #35 - moulder666
17. jul. 2007 07:36
Hmm - så kan vi da proppe et par i de piller i halsen på Buller, så han kan blive lidt mindre af en kylling, når han er af sted med B.S.
Gravatar #36 - tadeusz
17. jul. 2007 08:40
HAHAHAHAHAHA åh stakkelse soldater, de kommer hjem med psykisk nedbrudt og kronisk angst ... Så tør jeg VÆDDE på at hæren giver den masser af piller og sender dem afsted igen.

Vi har jo set hvordan vores militær glædeligt og systematisk sender pykisk ned brudte soldater afsted IGEN og igen.det er sgu UDEN disse anti-fear-piller. Så skyder soldaten enten sig selv eller sin familie som resultat. Og verden har ikke forandret sig en meter efter det...

Tænk på hvad man sagde og frygtede da P-Pillen kom ? Verden er sgu da ved at være godt overbefolket alligevel !
Gravatar #37 - themuss
17. jul. 2007 08:45
Well nu gør soldaterne det frivilligt. Der er ingen der har bedt dem om at gå i krig udover deres egen pengepung.
Gravatar #38 - kowabonga
17. jul. 2007 09:14
Svært at sige hvilke konsekvenser den her teknologi vil have. Enig med mange om at man ihvertfald skal være forsigtig. I forhold til misbrug eller uhensigtsmæssig brug så er der jo en enorm stor mængde psykofarmaka som forsøger at hindre den en eller anden følelse. Benzo'er er jo f.eks. heller ikke helt ufarlige. At man vil bruge det til folk der har krigstraumer lyder egentlig ret fint da jeg vil tro det er sværrere at gøre noget ved med terapi i.f.t forskellige fobier?
Gravatar #39 - bvoid
17. jul. 2007 09:54
#5
Så jeg er den eneste der kan se problemer i at begrænse menneskets naturlige behov/reaktion at føle frygt?


Hvad er der så meget anderledes ved at fjerne frygt end at fjerne smerte med medicin? Det er begge to psykiske fænomener, der fortæller resten af vores system at der er noget der ikke er som det skal være.

Hvis vi ikke havde opfundet morfin, og nyheden var om dette, ville i sikkert sige at "når man ikke kan mærke smerte, så vil blah,blah,blah, og soldaterne vil kunne blive skudt men stadig skyde igen fordi de ikke kan mærke det, osv."

Synes jer der er skeptiske skulle se på lignende medicin på lignende psykiske fænomener, som smertestillende, og spørge jer selv om det nu ikke er en ganske god idé. Fx til folk med store kroniske smerter (sat over for folk med stærk kronisk frygt).

Hvis dette bare kan gøre livet bedre for et par stykker, er det jo pisse godt!! Stop med at være så fandens skeptiske for alt nyt!
Gravatar #40 - Taxwars
17. jul. 2007 11:59
hjemvendte soldater? Soldater som skal i krig!

/Indsprøjtning
/CHARGE!!!!!!!

Hm..
Gravatar #41 - trylleklovn
17. jul. 2007 12:00
#39 Morfin lukker af for en fysisk reaktion. Det har intet med psyken at gøre. Lykkepiller derimod, der har du jo en ren successhistorie på en psykisk modifier.
Gravatar #42 - bvoid
17. jul. 2007 12:38
#41
Det kommer jo an på hvordan vi definere en fysisk reaktion og en psykisk. Jeg mener at smerte er lige så psykisk som frygt og kulde (ikke den fysiske reaktion at dine muskler trækker sig sammen osv, men selve følelsen af kulde. Den kan du rent mentalt godt fjerne).
En fysisk reaktion er for mig et åbent sår eller an anden beskadigelse af et organ. Smerten er blot en psykisk tilstand der fortæller resten af din krop at noget er galt (præcis som frygt).

Så efter min opfattelse lukker morfin ikke for en fysisk reaktion, mere end det i nyheden omtalte stof. Morfin går jo netop ind i hjernen og påvirker hvordan vi registrere smerte. Selve smerten er der jo sådan set stadig (eller nerveimpulserne vi registrere som smerte), men vi registrere dem blot ikke. (Kilde: NETDOKTOR).

Så jeg mener stadig smerte og frygt kan sammenlignes som to ligeværdige behandlingskrævende symptomer. Men du er stadig uenig?
Gravatar #43 - trylleklovn
17. jul. 2007 12:43
#42 Ja jeg er stadig primært uenig, men jeg kan godt se hvorfor det er lidt en gråzone af definitioner af hvad der er fysisk/psykisk. Men aktiveringen af angst sker primært gennem en psykisk fejl, hvor aktiveringen af smerte sker gennem en fysisk fejl. (Fejl, hvis man ser det i lyset af folk der lider af kronisk angst/smerte.)
Gravatar #44 - bvoid
17. jul. 2007 13:05
#43
Tja vi bliver ikke enige, og jeg kan ikke helt se hvor du vil hen med din kommentar:
Lykkepiller derimod, der har du jo en ren successhistorie på en psykisk modifier


Jeg fornemmer en sarkasme i den kommentar, men kan ikke helt forstå hvor du vil hen med den? Lykkepiller er efter min opfattelse et ganske god bud på hvordan en LAANG række lidelser kan kureres, som ikke har kunne kureres inden lykkerpillerne.
Lykkepillerne påvirker jo et stof i hjernen til at transportere signaler rundt. Den øger disse stoffer, og dette har så en positiv effekt på fx depression eller angst.
Men jeg vælger bare for nu at tro, at du faktisk mente det med successhistorie. ;)
Gravatar #45 - owrflow
17. jul. 2007 14:28
Så kan man lave den ultimative rambo dræber soldat, en kæmpe hær af frygtløse mænd. Menneskeracen og den frie verden må til at se døden i øjene.
Gravatar #46 - zak
17. jul. 2007 18:09
"Efterkrigs-frygt og traumer hos soldater er en skidt ting"
...man kunne jo også bare lade vær med at gå i krig
Gravatar #47 - jl
17. jul. 2007 18:54

Lykkepillerne påvirker jo et stof i hjernen til at transportere signaler rundt. Den øger disse stoffer, og dette har så en positiv effekt på fx depression eller angst.
Men jeg vælger bare for nu at tro, at du faktisk mente det med successhistorie. ;)

påvirker et stof i hjernen?
Det binder sig til receptorer....
Øger disse stoffer? hvilke stoffer?
Og nej, SSRI og SNRI er langtfra en succeshistorie, det bliver udskrevet mod enhver form for psykisk lidelse, og ofte har det ingen effekt.
Det har kun effekt hvis at serotonin eller noradrealinen produktionen er lav, og siden at der aldrigt bliver testet for det er det langt oftest nytteløst.
SSRI og SNRI er det korrekte at bruge i nogle tilfælde, men langt fra så ofte som lægerne udskriver det.
Gravatar #48 - Hundestejle
17. jul. 2007 20:14
Sådan en middel har været opfundet for længe siden: ØL
:p
Gravatar #49 - bvoid
17. jul. 2007 20:51
#47
påvirker et stof i hjernen? (...) Øger disse stoffer? hvilke stoffer?


Her er et citat fra netdoktor om SSRI stoffer:
"Virker ved at øge mængden af signalstoffet serotonin, som har betydning for impulsoverførslen i hjernen."
http://www.netdoktor.dk/medicin/praeperatinfo.php?...

Dette læser jeg som den øger mængden af serotonin. Hvor SNRI stoffer øger nonadrealin.
Gravatar #50 - sgt.borup
17. jul. 2007 20:55
gad vide om det her kunne være godt eller skidt i en krig? jeus, man kunne få nogle psykopater med et maskingevær.......
Gå til top

Opret dig som bruger i dag

Det er gratis, og du binder dig ikke til noget.

Når du er oprettet som bruger, får du adgang til en lang række af sidens andre muligheder, såsom at udforme siden efter eget ønske og deltage i diskussionerne.

Opret Bruger Login