mboost-dp1

No Thumbnail

Fremtidens internet til debat i Danmark

- Via IT- og Telestyrelsen - , redigeret af Emil

Fremtidens internet er til debat, når EU-Kommissær Viviane Reding og formanden for den amerikanske telemyndighed, Federal Communications Commission, Kevin J. Martin, er blandt talerne til Videnskabsministeriets konference om “netneutralitet”.

Debatten, der har raset i USA i mange år, handler om, hvordan internettets informationer fremover skal kunne nås. Senest er det endda blevet en del af den amerikanske præsidentvalgkamp.

Indtil videre har emnet dog kun været berørt ganske lidt i Europa. I dag vil Videnskabsministeriet være med til at starte debatten, som dybest set er et spørgsmål om, hvorvidt internettet bør reguleres eller ej. Det er en debat, hvor store interesser er på spil – ikke mindst for teleudbydere, leverandører af indhold og forbrugere.

Konferencen kan følges live fra på nettet her.





Gå til bund
Gravatar #1 - djsoulshot
30. sep. 2008 09:33
Så må man håbe at de snakker fornuftigt for sagen - problematikken er langt mere alvorlig i USA hvor det geografiske areal der skal dækkes er langt større end vi kan forestille os i Danmark. Vi har potentialet til, ligesom Sverige, at få et velfungerende høj-hastigheds net, så man må håbe at det bliver realiteten i stedet for regulering og prisstigninger.
Gravatar #2 - deterbaremig
30. sep. 2008 10:24
Min holdning er at nettet bør så vidt muligt ikke reguleres. Men det kan være nødvendigt at regulere udbydere som ellers ville prøve på at regulere nettet.

Der er nogle få situationer som kan kræve regulering. F.eks. en indsats overfor misbrug så som spam og flooding. De har til fælles, at den ene part ikke har nogen interesse i at kommunikere med den andenu part. Og da har man ret til at være fri.

Når det drejer sig om kommunikation mellem parter, som er interesseret i at kommunikere, så skal der ikke reguleres overhovedet. Udbyderne er selvfølgelig i deres ret til at sikre, at der ikke bruges mere båndbredde end hver af parterne har betalt for, men derudover kan de kommunikere som de har lyst til.

Derudover kan jeg forestille mig situationer hvor regulering er nødvendigt for at sikre sig at nettet fortsat fungerer hensigtsmæssigt i fremtiden. F.eks. at skiftet fra IPv4 til IPv6 forløber så gnidningsfrit som muligt, hvilket jeg tvivler på at markedskræfterne kan sørge for. Men til gengæld er det et punkt hvor Danmark er for lille til at have meget inflydelse. Det skulle op på højere niveau. Jeg EU, USA, Japan og Kina er dem der kunne have en reel inflydelse på det (positiv eller negativ).

1 skrev:
Så må man håbe at de snakker fornuftigt for sagen - problematikken er langt mere alvorlig i USA hvor det geografiske areal der skal dækkes er langt større end vi kan forestille os i Danmark.
Men hvor meget af kommunikationen fra maskiner i Danmark går til maskiner der også befinder sig i Danmark? Jeg tror en ret betydelig procentdel af kommunikationen er med maskiner udenfor Danmark.
Gravatar #3 - Leonhard
1. okt. 2008 13:31
#2 Kom igen....

Du mener altså at det er helt iorden at regulere nettet hvis andre forsøger at sende spam til dig, fordi det er irriterende, men det er ikke iorden at forhindre dig i at sende dit rippede filmarkiv til din ven fordi I selv har besluttet jer for at "kommunikere"?

Hvis teleselskaberne skal til selektivt at blokere data, såsom spam, så går der ikke længe før det flyder over og man begynder at regulere børneporno (Hvor de fleste parter ønsker at "kommunikere"). Og derfra er alt hvad der står på listen over lyssky elementer ikke langt fra at blive reguleret.

At tro at man vil kunne indfører en regulering der kun rammer spam er naivt.
Gå til top

Opret dig som bruger i dag

Det er gratis, og du binder dig ikke til noget.

Når du er oprettet som bruger, får du adgang til en lang række af sidens andre muligheder, såsom at udforme siden efter eget ønske og deltage i diskussionerne.

Opret Bruger Login