mboost-dp1

Flickr - orangejack

Frankrig overvejer Google-skat

- Via Paid Content - , redigeret af Net_Srak

I Frankrig er de efterhånden blevet kendte for at komme med kontroversielle idéer omhandlende internettet, som f.eks. 3-strikes-reglen. Nu er der et nyt forslag på vej, som vil indføre en beskatning på søgereklamer.

Idéen stammer fra en rapport udarbejdet af Patrick Zelnik, tidligere chef i musikbranchen hos virksomhederne Polydor og Virgin Frankrig, lederen af Sothebys i Frankrig, Guillaume Cerutti og Jacques Toubon, der er tidligere kulturminister i Frankrig.

I rapporten mener man, at for hver gang der klikkes på en reklame på en søgetjeneste i Frankrig, så skal der betales en skat på en til to procent til den franske stat. Dette vil især ramme Google, men også Microsoft, Yahoo og Facebook, der alle nævnes i rapporten.

Indtægterne fra skatten, som rapporten forventer kan løbe op i 50 millioner euro om året, skal gå til at etablere og fremme legale tilbud i forbindelse med salg af f.eks. musik online.

Gå til bund
Gravatar #1 - vandfarve
7. jan. 2010 16:21
De er skøre de romere...
Gravatar #2 - BeLLe
7. jan. 2010 16:23
Men betaler de firmaer der tjener på disse reklamer ikke allerede skat? Altså skat af deres samlede indtjening præcis lige som alle andre? Man skal da ikke betale skat af noget man allerede en gang har betalt skat af.. eller hvordan....


#1 - Præcis - bortset fra at de ikke er romere men bare underlige
Gravatar #3 - Lylover
7. jan. 2010 16:26
Det der er noget nær det mest latterlige jeg nogensinde har hørt!
Kan godt være at Frankrig måske mangler indtægtskilder, men der må da være andre løsninger end dette. Hvordan vil det desuden nogensinde kunne fungere i praksis?

Nej nej.. Det er virkelig tommelfingeren ned af..
Og tror ærlig talt ikke at Google, facebook osv. ville "opgive" uden en fight.. Måske snakke med EU eller noget.. bliver spændende at følge udviklingen anyhow.
Gravatar #4 - HerrMansen
7. jan. 2010 16:29
Sacre Bleu!
Gravatar #5 - Tyrian
7. jan. 2010 16:29
Fra nyheden skrev:
I rapporten mener man at for hver gang der klikkes på en reklame på en søgetjeneste i Frankrig, så skal der betales en skat på en til to procent til den fanske stat.


1-2 procent af hvad?:O

Desuden forstår jeg ikke, om de har tænkt sig at beskatte virksomhederne, der får indrykket reklamerne, eller virksomhederne der viser reklamerne.

Hvis det er nummer to, så bliver det da ganske kringlet, idet de så skal beskatte virksomheder, der har virksomhed i udlandet?
En sådan virksomhed kan da bare nægte at betale? Hvilke sanktioner har Frankrig mod en udenlandsk virksomhed? Blokering af siden?
Gravatar #6 - duppidat
7. jan. 2010 16:31
#2 Facebook er et amerikansk firma og betaler derfor skat i USA... :-)

#5 Lige netop... Det eneste de kan gøre er at få siden blokeret - hvilket man jo godt kunne, problemet vil bare være at befolkningen nok ikke finder sig i at man blokerer for Google, Facebook, MS og andre giganter :P
Gravatar #7 - kalex
7. jan. 2010 16:45
#2 jo det skal man hvis man bor i danmark :p
Gravatar #8 - knasknaz
7. jan. 2010 16:49
"som rapporten forventer kan løbe op i 50 milliner euro om året"

En "millin" betyder sansynligvis "et meget stort tal, jeg ikke kan sige på fransk." ;)
Gravatar #9 - Sims
7. jan. 2010 16:54
Ja hvis det var Danmark virksomhederne befandt sig i, var sådan en lov ikke nødvenligt, vi betaler ca. 50% af alt hvad vi foretager os, så om det er at gå på lokum.. ;)
Gravatar #10 - milandt
7. jan. 2010 16:58
Tror I at et firma som Facebook betaler skat i Frankrig i dag?
Gravatar #11 - flatline
7. jan. 2010 17:00
Kan godt se problematikken i at it-virksomheder kan lægge deres hovedsæde i et land med lav firmaskat, da selve handlen finder sted på nettet.

Et dansk firma køber reklame, der skal vises for danskere for at sælge danske produkter, men indtjeningen på reklamen beskattes i et andet land - det er sikkert det, de protesterer imod.

Men tror ikke dette forslag er løsningen.
Gravatar #12 - Slettet Bruger [648184958]
7. jan. 2010 17:05
*Indsæt upassende joke om den franske til evne til tilbagetrækning under 2. verdenskrig.

"France - The second biggest producer of wierd shit since 1940"
Gravatar #13 - Regus
7. jan. 2010 17:19
Hvis man nu lige prøver at vende den en gang...

Hvis google solgte deres søgetjeneste til franskmænd i form a (micro)betaling så ville google formentligt være forpligtet til at lade sig momsregistrere i frankrig og dermed svare moms af omsætningen...

men fordi google benytter sig af hvad man kan kalde 3. parts betaling så skal de ikke betale skat... og hvis man forventer en stigende grad af reklamefinansierede tjenester så er der potentielt et problem på længere sigt...

i teorien kunne alle forhandlere af virtuelle varer placere deres forretninger i et skattefrit land og dermed undgå at svare nogen for for skat af deres aktiviteter, og hvis vi så kigger på den voldsomme vækst der er i virtuelle varer så tegner der sig for så vidt et bekymrende billede for vores nuværende måde at operere på som samfund...

Gravatar #14 - wendelboe
7. jan. 2010 17:25
vandfarve (1) skrev:
De er skøre de romere...

Tror at betegnelsen Gallere er lidt tættere på ;)
(I asterix tegneserien ligger Gallien i Frankrig eller hvor frankrig kommer til at være) og ja de er skøre
Gravatar #15 - vandfarve
7. jan. 2010 17:29
wendelboe (14) skrev:
Tror at betegnelsen Gallere er lidt tættere på ;)
(I asterix tegneserien ligger Gallien i Frankrig eller hvor frankrig kommer til at være) og ja de er skøre


Jajaja, men det er jo ikke lige så sjovt at skrive, ligesom folk godt forstår joken... :)
Gravatar #16 - nugga
7. jan. 2010 17:43
Så når jeg sidder i min lejlighed i Frankrig og trykker på en reklame, så har jeg støttet noget jeg ikke går ind for.

Det synes jeg er langt ude, det er en meget mærkelig skat.
Gravatar #17 - thethufir
7. jan. 2010 17:50
Hvor er det fjollet... Og hvordan fanden vil de implementere det ? "Alle folk skal have et lille program installeret på deres pcere som checker om det link man klikker på er et reklamelink" :P

Hvis det skulle være serverside og Sarkozy ringer til google og siger: "Hør.. Google kan i ikke lige implementere et lille modul i jeres adverts så vi får 2% af alle de penge det link der er trykket på giver?" Så tror jeg bare Google giver Sarkozy fingeren :P
Gravatar #18 - The_Oracle
7. jan. 2010 17:57
Fra nyheden skrev:
Indtægterne fra skatten, som rapporten forventer kan løbe op i 50 millioner euro om året, skal gå til at etablere og fremme legale tilbud i forbindelse med salg af f.eks. musik online


Jamen det er da glimrende.... støtter tiltaget 100%
Hvorfor skal google betale for det?
Gravatar #19 - Eniac
7. jan. 2010 18:04
#18 Godt spørgsmål. Regningen bliver måske sendt videre til annoncørene. Men hvorfor skal annoncer for hvad som helst være med til at financiere specifikt musikbranchen?

#17 Det er ikke noget problem at checke når der bliver klikket på reklamer. Faktisk bliver der allerede lavet en meget onfattende tracking af alle klik, da statistikker om dem der klikker har stor værdi for bla. annoncører.
Disse informationer kan være meget mere omfattende end du lige forestiller dig (kke kun hvilken browser mv du bruger), men det kan jeg beskrive nærmere hvis du ønsker :-)
Gravatar #20 - GoofyChristoffer
7. jan. 2010 18:06
Kan godt se fornuften i forslaget, jf. hvad Regus skriver som #13, men en fornuftig udførelse vil jeg se før jeg tror det... Og... Hvorfor er det pengene skal gå til innovation i musiklevering når dét er totalt irrelevant i forhold til den skat pengene kommer fra?
Hvorfor skal skattepenge overhovedet finansiere musikselskabernes overlevelse...? Føler de sig snydt efter bankpakkerne eller hvad? Det burde da være deres egen opgave at udvikle sig og holde sig i live...
Gravatar #21 - Nielson
7. jan. 2010 18:10
vandfarve (15) skrev:
wendelboe (14) skrev:
Tror at betegnelsen Gallere er lidt tættere på ;)
(I asterix tegneserien ligger Gallien i Frankrig eller hvor frankrig kommer til at være) og ja de er skøre


Jajaja, men det er jo ikke lige så sjovt at skrive, ligesom folk godt forstår joken... :)


Præcis. Jeg grinte ihvertfald lige indtil #2 kom og ødelagde det hele :/ Nu føler jeg mig bare dum...
Google og andre gør hverdagen nemmere for millioner af mennesker i hele verden, og derfor tjener kassen på deres service.

Patrick Zelnik er dobbelt så smart han vil tage penge fra google, facebook og andre uden ikke lave en skid for det.

Skat, skikke en opfindelse!

Hvorfor skal google betale andres regninger er mig en gåde.
Gravatar #23 - JacobN
7. jan. 2010 19:54
Kan ikke se hvordan dette kan fungere, hvis først et land kræver, lad os sige, 1 % af det et firma tjener på online reklamer, så vare det ikke længe før alle lande følger trop og så skal alle have hver deres 1 % af kagen?

Men har nu aldrig givet meget for franskmænd, de har nogle mærkelige ideer om hvordan verden hænger sammen.
Gravatar #24 - Alien
7. jan. 2010 20:20
#23 rolig nu det er ikke alle lande som vil komme efter hele indtægten...

Frankrig vil blot beskatte den del af googles indtjæning som hidrøre fra Frankrig, ikke deres samlede overskud... Så alle de reklamer som google sælger i Frankrig er skattepligtig i Frankrig... Lidt sjovt at det først kommer på tale nu, da tiltaget ikke kan betragtes som andet end rimeligt...
Desuden er det ikke sikkert at det har nogen betydning for google overhovdet, da frankrig sikkert har en dobbeltbeskatningsoverenskomst med det land som hovedkontoret ligger i, hvorfor det er muligt at der ikke vil skulle svares nogen merskat...
Gravatar #25 - Scapegoat
7. jan. 2010 20:35
Så hvis vi nu siger at jeg får en fin idé og laver mit eget online-reklameselskab og så jeg får en masse kunder som vil have deres reklamer ud hvor jeg har reklameplads... Så skal jeg (Eller mine kunder) betale den franske stat penge fordi vi har handlet sammen?
Så skal mig og Aldi også sende penge ned til Frankrig når jeg køber en liter mælk?

Jeg kan bare ikke se HVORFOR!

Men jo, princippet er da meget godt. "Vi skal bare have 2% af alle de penge som Google, MS, Yahoo osv. tjener på reklamer!"

For det tror jeg faktisk er mange penge!
Gravatar #26 - icebreaker
7. jan. 2010 22:49
Jeg tror hvis google, microsoft, yahoo og facebook gik sammen kunne de købe frankrig og sparke den idiot ud af landet.
Gravatar #27 - Taxwars
7. jan. 2010 23:43
#2
Nu er det jo google som tjener penge hver gang folk klikker på linket.

Jeg kan godt se deres tanke gange.

Google tjener penge når folk i frankrig klikker på en link - dvs google tjener penge "i frankrig"

Men det er lidt grådigt.
Gravatar #28 - Martinta
8. jan. 2010 00:07
Taxwars (27) skrev:
#2
Nu er det jo google som tjener penge hver gang folk klikker på linket.

Jeg kan godt se deres tanke gange.

Google tjener penge når folk i frankrig klikker på en link - dvs google tjener penge "i frankrig"


enig på det punkt, kan godt se hvorfor der skal betales skat af penge tjent på et lands indbyggere. men hvorfor er det lige at pengene skal gå til noget som musik industrien?? de to ting har jo absolut ingenting med hinanden at gøre

skal gå til at etablere og fremme legale tilbud i forbindelse med salg af f.eks. musik online.


icebreaker (26) skrev:
Jeg tror hvis google, microsoft, yahoo og facebook gik sammen kunne de købe frankrig og sparke den idiot ud af landet.


hehe tror du er en smule optimistisk :P måske hvis du smed mærsk, IBM og apple oveni kunne det være der var penge nok ;)

nugga (16) skrev:
Så når jeg sidder i min lejlighed i Frankrig og trykker på en reklame, så har jeg støttet noget jeg ikke går ind for.


i princippet ja, kind of weird right?

nugga (16) skrev:
Det synes jeg er langt ude, det er en meget mærkelig skat.


kan man overhovedet kalde det en skat? metoden minder jo mest af alt om en skovflåt.. hæng dig fast på et dyr større end dig selv og sug så en lille procent del af dens blod
Gravatar #29 - mgX
8. jan. 2010 00:22
Wow, så en beskatning på private virksomheder for a fremme andre private virksomheder.... hvor dumt er det nu lige det her lyder??
Gravatar #30 - Harries
8. jan. 2010 04:04
Den skal jeg ha igen...

Reklamesælgeren skal betale penge, for at..
Nå nu ser jeg lige at #29 har skrevet det samme som jeg lige skulle til.. :D

Jeg tror ikke på at det bliver til noget.
Berlusconi har også forsøgt at lægge skat på emails..
Gravatar #31 - krx
8. jan. 2010 06:54
Harries (30) skrev:
Berlusconi har også forsøgt at lægge skat på emails..


Det er en joke ikk'? Der kan da ikke være nogen der er SÅ dumme her i vores galaxe?
Gravatar #32 - Unbound
8. jan. 2010 07:18
Konceptet er sådan lidt både og... det er ikke helt ved siden af, da den handler om der er et salg i frankring, og derfor skal den beskattes i forholdt til franske regler. Det er derimod helt ved siden af, fordi internettet altid har været regnet for neutralt teritorie. Og man derfor ikke på samme måde kan afskære en del af internettet og sige der er specielle regler her. (kineserne er en undtagelse, det er de altid).

At pengene skal gå til fremme af online alternativer til musik. Det er bare populistisk politik af den værste skuffe.

Endeligt er det nok forkert at kalde det en skat, det minder mere om en afgift.
Gravatar #33 - jwl
8. jan. 2010 08:22
Det her ligner en af den slags love der vil blive langt dyrere for virksomhederne at administrere og implementere end det vil give i skatteindtægter. Fuldkommen hul i hovedet. Ligesom med et forslag herhjemme om at alle virksomheder skulle lave en masse administrativt bøvl om personalegoder, for noget der måske vil give skaldede 50mio kr om året.

Politikerne er vel i deres gode ret til at lave skatter, men de burde måske nogengange lige overveje om en given skat ikke blot koster samfundet som helhed langt mere end den forventede ekstraindtægt.
Gravatar #34 - TEJNI
8. jan. 2010 08:36
det er de fucking fransker igen.
Gravatar #35 - Zombie Steve Jobs
8. jan. 2010 08:51
#33 Ja, 50 mil, der manglede efter "skattestoppet", lol. Politikere, de burde ikke have lov til at tage beslutninger.
Gravatar #36 - Whoever
8. jan. 2010 08:54
Jeg synes det er helt iorden.

Hvis jeg som privatperson skal overholde diverse love, herunder straffeloven, hvorfor skal virksomheder der handler i et land ikke betale skat af indtjeningen i landet?
Gravatar #37 - Bjarni
8. jan. 2010 09:00
Til info, så har Google et europæisk hovedkontor i Irland, hvor faktura er udstedt fra, når man køber reklamer via. AdWords. Beskatningen af overskuddet sker altså indenfor EU og ikke i USA. Dertil er der dansk moms på en faktura fra Google og derfor også fransk moms når man er franskmand.

Hvordan EU så fordeler skatten af overskuddet må være et problem for EU og ikke Google mv.

Derfor er lovforslaget direkte skadelig for gratis services på Internettet, da der er tale om en ekstra beskatning som kun rammer de virksomheder der vil gøre noget gratis. Resultatet vil være langt flere betalingssites i stedet for reklamesites. Så kan man altid spørge om det er godt eller skidt, men det vil i hvert fald være resultatet af at ekstrabeskatte gratissites.
Gravatar #38 - PeterJesper
8. jan. 2010 18:47
Jeg tror politiker-solkongerne i Frankrig har glemt
hvad en Guillotine er .. nu hvor Co2 er "giftigt" skal vi
vel også beskattes for ikke at holde vejret ?
Gravatar #39 - themuss
8. jan. 2010 19:00
Lad os få kloge Bono på banen og sige et par ord.
Gå til top

Opret dig som bruger i dag

Det er gratis, og du binder dig ikke til noget.

Når du er oprettet som bruger, får du adgang til en lang række af sidens andre muligheder, såsom at udforme siden efter eget ønske og deltage i diskussionerne.

Opret Bruger Login