mboost-dp1

SXC - andyh1988

Fra Europa til Australien på 4 timer og 40 minutter

- Via EPN.dk - , redigeret af Acro

Der er i disse dage et stort fokus på miljøet og især på den CO2, som bl.a. fly udleder.
Det har nu fået rumfartsvirksomheden Reaction Engines til at begynde udviklingen og designet af et overlydsfly til kommercielt brug, der kun udleder H2O, altså vand, og ikke CO2 som normalt.

Det nye fly, som indtil videre kaldes A2, vil flyve med 5x lydens hastighed og vil derfor, som overskriften indikerer, kunne flyve fra Europa til Australien på kun 4 timer og 40 minutter i stedet for de 22 timer, det tager nu. Flyet vil desuden have plads til 300 passagerer, men vil allertidligst komme de mange flyrejsene til gode om 25 år.

Alan Bond, adm. dir., Reaction Engines skrev:
Et af problemerne med Concorden var, at det ikke fløj specielt godt ved lav hastighed. Når flyet gik i luften, skabte motorene en chockbølge. På A2 har vi tilpasset motorerne, så flyet flyver effektivt selv under lydens hastighed. Når vi når ud over havet, accelererer vi op til fem gange lydens hastighed, til Mach 5

Projektet bliver blandt andet sponsoreret af det europæiske rumagentur, ESA.





Gå til bund
Gravatar #1 - Kjær^
8. feb. 2008 18:39
Hvad kører den på?

Mit bedste bud ville være brint:

2 H2 + O2 > 2 H2O
Gravatar #2 - knasknaz
8. feb. 2008 18:40
Læs artiklen for svar!

Og så ser jeg ikke hvorfor brint nødvendigvis skulle være så miljørigtigt. Det kræver jo energi at lave brint.
Gravatar #3 - MaDSeN
8. feb. 2008 18:50
Totalt nice.... Har været downunder 2 gange... og kunne godt ha brugt mindre rejsetid :D


Hva mon prisen bliver for sådan en flyvetur?
Gravatar #4 - Kjær^
8. feb. 2008 18:52
#2
Det står ikke i artiklen...
Gravatar #5 - Kjær^
8. feb. 2008 18:54
mere info:
http://www.dailymail.co.uk/pages/live/articles/new...

Der står også at den bruger brint som brændstof...
Gravatar #6 - BurningShadow
8. feb. 2008 19:05
#2

Og så ser jeg ikke hvorfor brint nødvendigvis skulle være så miljørigtigt. Det kræver jo energi at lave brint.
Et alt for ofte hørt argument. Men har i overvejet at brugen af brint kan have andre fordele end en evt. mindre miljø belastning?
Olie er ikke en resource vi har for meget af, så hvorfor ikke begynde at arbejde os væk fra den?
Gravatar #7 - knasknaz
8. feb. 2008 19:35
#4: Artiklen starter med "Flyet benytter brint som brændstof og således udleder det ikke CO2, men H2O – altså vand – i atmosfæren."

#6: At det er hørt mange gange, gør det vel ikke mindre sandt? Og jeg har bestemt ikke sagt at olie er nogen god energikilde.
Gravatar #8 - arne_v
8. feb. 2008 19:46
Hvis der udledes CO2 for at producere brinten, så er det jo ikke ren energi.
Gravatar #9 - esbenandreasen
8. feb. 2008 20:05
#2 #7 #8
Brint er miljørigtig for de den udvindes ved hjælp af overskudsenergi fra eksempelvis vindmøller. Der skal altså ikke bores efter den etc. Det eneste man skal er at fragte alm. vand hen til udvindingsstedet.
Gravatar #10 - albech
8. feb. 2008 20:10
En af forskellene ved at bruge brint som driv middel er at brinten kan produceres under optimale forhold. Det vil sige at den energi der skal bruges, kan kontrolleres og eventuel forurening som CO2 kan opsamles i filtre mv. Der er langt svaerere at filtrere samtlige udstoedninger i verden.
Gravatar #11 - Wlah
8. feb. 2008 21:51
Der er edderbankemig forskel på at udlede CO2 DIREKTE i atmosfæren, hvilket et sådan fly vil gøre, og udlede det fra en skorsten i jordhøjde.
Gravatar #12 - MiniatureZeus
8. feb. 2008 21:53
Så på CNN at USA og EU kun vil støtte projektet, når der er fundet en måde, hvorpå man kan producere brint uden udledning af CO2.

Man kan så sige, at da både NASA og ESA (ESA dog med mest) støtter projektet, så gør USA og EU indirekte også, men i følge indslaget på CNN, så vil man allerede have de første kommercielle testflyvninger med A2, inden for 5 år hvis EU og USA vil støtte projektet økonomisk, da al teknologien stort set findes og kan udnyttes til formålet allerede nu.
Gravatar #13 - sizanx
8. feb. 2008 22:43
Vanddamp er da en ret stor spiller i global opvarmning, ville det ikke gøre det værre? (Nu er jeg på tynd is)
Gravatar #14 - zin
8. feb. 2008 23:28
#13: Jo. Hvis man ser [url= it all ends[/url], af Wonderingmind42, og alle de seks timers tillæg der er, for at pensle hele lortet ud får man at vide at H2O også er en GHG (Greenhouse Gas) som der gerne skal skæres ned på. Dette fly er derfor ikke nødvendigvis så super godt som det kunne være.

Måske det ville kunne bruges til interkontinental flyvning, men så heller ikke mere.
Gravatar #15 - Casperdk
9. feb. 2008 08:10
Ja, hvad kommer flyturen til at koste? Måske ikke særlig meget.. men nu er jeg ikke særlig klog med alt det mach 5 tis osv.
Men at flyve med 5x lydens hastighed, må da have en vis effekt på passagererne? Evt. stewardesserne/stewards.. så de kan måske ikke servere noget, og du kan ikke gå på gulvet i den fart.. altså 4 timer, 40 minutter uden noget at drikke, uden noget at spise og uden at lade vandet.
Gravatar #16 - SpYkE112
9. feb. 2008 10:04
#13/#14 - I har ret, vanddamp er en temmelig stor spiller, men da det kan falde som regn er det ikke noget der kommer "mere" af, så jeg tror det er mindre farligt sammenlignet med CO2...??

#15 - Er det ikke noget med at når man rejser med den hastighed, så bevæger din krop sig med samme hastighed? I følge det du siger, burde man heller ikke kunne gå inde i et fly nu.. 900 km/t er jo heller ikke ligefrem langsomt :P
Gravatar #17 - El_Coyote
9. feb. 2008 10:24
#8
nej men produktionen vil nødvendigvis foregå centrale steder, så man kan lettere begrænse eller indvinde CO2 fra udledningen.
Det er ikke nemt hvis det er tusindvis af køretøjer, der udleder CO2'en
Gravatar #18 - mark-dh
9. feb. 2008 14:55
der kun udleder H2O, altså vand


Åh nej! Mere vand i himlen, vi gider sgu ikke have mere regn!
Lad det blive som det er nu, så kan vi måske få noget varme her i det kolde nord.
Ej, det er sgu fint med noget udvikling..
Gravatar #19 - Zombie Steve Jobs
9. feb. 2008 18:12
Ja, Concorde er her ikke mere, ikke fordi den havde problemer med vingerne, men blandt andet på grund af ulykken og muligheden for at foretage forretningsmøder etc. på hver sin side af atlanten (nettet) og så var det usandsynligt dyrt i en skrantende verdensøkonomi.
Hvis der virkelig var et marked for et sådant fly, så ville det nok eksistere nu. Men det er måske ok, når man kan kalde den "Grøn"?
Jeg er dog af den holdning, at når vi nu kan lave passagerfly, der er så hurtige, så gør det da, for helvede. Det er jo smukt! Hvorfor droppe vores fantastiske landevindiger på grund af praktiske overvejelser. Der er vel en grund til, at vi ikke sidder i huler.

Det der rykker lige nu er masser af mennesker på hvert fly, og ikke et fly med 80 mennesker ombord.
Men synes nu det er en synd og skam, at den fantastiske skabning (concorde) ikke flyver længere.
Men de kan jo indsætte SR-71 Blackbird på nogle af afgangene, så kan vi komme lidt hurtigere frem og tilbage.

Jeg vil gerne vide, hvad de vil lave flyet af. Friktionen ved de hastigheder er jo ikke ligefrem lille, så det bliver ret varmt og der kommer nogle sammentrækninger/udvidelser. Concorde voksende/skrumpede 30 cm. Det er en del, synes jeg.

#14 VI får færre "solstråler" ind og risikere, at hele nedbørssystemet går i stå. Paradoksalt nok beskytter de tættere skyer så mod en overophedning af planeten.
Gravatar #20 - zin
9. feb. 2008 18:17
#19:
#14 VI får færre "solstråler" ind og risikere, at hele nedbørssystemet går i stå. Paradoksalt nok beskytter de tættere skyer så mod en overophedning af planeten.

H2O stopper ikke kun solstråler fra at komme ind - de, der er kommet igennem stoppes også fra at komme ud igen, og opvarmer atmosfæren. Det er det, hele problemstillingen ligger i. Vand er ikke godt. :(
Gravatar #21 - cazotaro
10. feb. 2008 14:28
Ergo skal balancen genoprettes og den eneste måde det kan gøres perfekt på er hvis vi alle sammen går tilbage til naturen..

I må alle sammen tage en ting med xD

Jeg vælger hmm...

F**k det,

lad os få fundet en ny brugbar planet vi kan smadre inden vores egen går under og så ellers få flyttet i sidste øjeblik! og så ellers blive ved sådant.

on topic:

hvis vores fly, biler og A-værker kommer til at udlede H20 og dette er for skadeligt må vi vel 'bare' opfinde en modvirkende energikilde som udleder noget som får det til at regne -> menneskeskabt økosystem? og så ellers tage det ny skabte problem ved at udvikle et nyt, und so weiter!
Gravatar #22 - BurningShadow
10. feb. 2008 17:31
#21

må vi vel 'bare' opfinde en modvirkende energikilde som udleder noget som får det til at regne
Er allerede opfundet. Når der udledes små partikler i en sky, kan det resultere i regn, fordi dampen sætter sig på partiklerne, og derved bliver tung nok til at falde som regn (eller sne, hvis der sker for højt oppe, og temperaturen er for lav).

-

Derudover kunne man også bare udlede vand-"dampen" i dråbeform, istedet for damp...
Gravatar #23 - cazotaro
10. feb. 2008 19:58
#22

Vidste jeg egentligt godt, har hørt om at ham "regnede en sky af" for at forhindre regnvejr forud for nogle begivenheder.
Mente mere noget til at opløse det stof - partikler, som jo må forurene når de så rammer jorden samme med nedbøren. Slut med at spise sne :(

Dråbeform vil være smart, udover at nogle folk sikkert ikke vil blive så glade for det ekstra regnvejr som en eller anden nævnte tidligere. Hvis ellers den nedkøling kan foregår på brint?
Gå til top

Opret dig som bruger i dag

Det er gratis, og du binder dig ikke til noget.

Når du er oprettet som bruger, får du adgang til en lang række af sidens andre muligheder, såsom at udforme siden efter eget ønske og deltage i diskussionerne.

Opret Bruger Login