mboost-dp1

stort IT projekt


Gå til bund
Gravatar #1 - arne_v
5. jul. 2022 17:01
https://www.version2.dk/artikel/tdc-selskab-invest...


I løbet af de kommende fire år skal TDC-selskabet Nuuday skifte hovedparten af sine it-systemer ud med en ny digital platform.

Prisen lyder på én milliard kroner og er dermed den største it-investering i selskabets historie.

Med den nye platform lukker Nuuday samtidig ned for mellem 70 og 100 gamle løsninger, som ikke længere er tidssvarende.

Flere af dem bygger på gamle mainframe-systemer, som det ikke længere kan betale sig at bygge videre på.

»Mange af systemerne, som Nuuday bruger efter opsplitningen (af TDC i 2021, red.) er uddaterede og nogle af dem bygger endda på gamle mainframe systemer. Nogle af systemerne er mere end 40 år gamle, og er både dyre i drift og specifikt udviklet til nogle helt andre services end dem vi leverer i dag,« siger CTO Monika Gullin.Projektet kommer til at tage minimum fire år, før alle data på alle kunder er flyttet over på den nye platform. Nuuday har endda gjort det klart, at man muligvis skal helt frem til 2027 før alle de gamle systemer er slukket.

Gravatar #2 - larsp
6. jul. 2022 07:48
Sjældent har jeg læst en nyhed uden at forstå en brik :)

Nå, men efter at have læst op på lektien forstår jeg at TDC blev splittet op i TDC og Nuuday (det var da et gyseligt navn), og Nuuday reelt er hvad TDC var før, set fra slutkundens synspunkt, mens TDC nu kun står for digital infrastruktur.

Og #1 handler om at Nuuday har tænkt sig at rydde op i gamle støvede IT systemer med et nyt, dyrt og funklende system. Godspeed til dem er alt jeg har at sige.
Gravatar #3 - arne_v
6. jul. 2022 12:41
#2

Pointen er:

Danmark + IT projekt + budget 1 milliard + plan mindst 4 år = ?

:-)

Gravatar #4 - larsp
8. jul. 2022 10:52
https://www.version2.dk/sites/mi/files/styles/orig...

Seriøst, der står: "Take it - eesy - nuuday" på facaden af bygningen. Med tre forskellige typer. Og nej, det var ikke mig der stavede forkert.

"Yousee" er lidt i samme kategori. TDC koncernen har da godt nok en fjollet brandingstrategi. Det stinker af boomere der prøver at være med på beatet, desperat, og det giver hele foretagendet et uprofessionelt udtryk, IMO.
Gravatar #5 - Claus Jørgensen
8. jul. 2022 13:08
Generelt er ideen om at flytte væk fra mainframe systemer over til systemer der kan køres og skaleres på en cloud løsning ala. AWS jo en god ide, og bevist at være meget mere økonomisk.
Gravatar #6 - arne_v
8. jul. 2022 13:33
#5

En modernisering vil gøre software vedligehold og udvikling billigere og hurtigere. Men nu skal de lige have gennemført projektet først. :-)

Hvis de gør det rigtigt vil de også kunne reducere infrastrukturomkostningerne. Men det kræver altså at man gør det rigtigt. I visse kredse er man begyndt at bruge termen FinOps for at beskrive den vanskelige disciplin at styre cloud omkostninger.

Gravatar #7 - arne_v
8. jul. 2022 13:37
Mainframe delen må iøvrigt være fra KTAS - Jydsk Telefon og Fyns Telefon var ikke mainframe baserede.
Gravatar #8 - dugfrisk
26. aug. 2022 07:17
Gå til top

Opret dig som bruger i dag

Det er gratis, og du binder dig ikke til noget.

Når du er oprettet som bruger, får du adgang til en lang række af sidens andre muligheder, såsom at udforme siden efter eget ønske og deltage i diskussionerne.

Opret Bruger Login