Starter Datatekniker uddannelsen 8 august 2018 - Hjælp


Gå til bund
Gravatar

#1 Rasmussen89 4. aug. 2018 12:59

Hej alle sammen.

Jeg er 29 år og uden uddannelse. Jeg har kun 9 og 10 klasse samt følgende HF fag: Dansk C, Engelsk C og Samfundsfag C (Karakter 10 i alle 3 HF fag)

Grunden til jeg aldrig fik taget en fuld gymnasiel uddannelse skyldes sådan set ikke et dårligt hoved. Tværtimod. Der har været andre omstændigheder i mit liv som har gjort at jeg er kommet alt for sent igang.

Jeg er som sagt tilmeldt datatekniker uddannelsen med opstart på grundforløb 2 (Svendborg erhvervsskole) d. 8 august 2018.

Hovedforløbet skal tages på en anden skole og jeg har tænkt mig at søge elevpladser i hele landet. De skulle mig bekendt være meget svære at få. Bør jeg tage uddannelsen som EUX? Så jeg kan få indhentet de gymnasielle fag jeg undlod at tage tidligere? Det mente jeg ihvertfald selv var en god ide. Men vejlederen på erhversskolen påstår at det er meget sværere at lande en uddannelses aftale når man er tilmeldt EUX. B.la fordi da arbejdspladserne frygter for store frafald for de der vælger uddannelsen som EUX. Bør jeg holde mig til EUV? Hvordan er mulighederne for videreuddannelse for EUV vs EUX (Datatekniker)

Er det som vejlederen påstår smartere for mig at satse på alm EUV og evt tænke i certifikater i fremtiden? Ærger mig bare sådan over mine manglende gymnasielle fag.

Havde jeg for pokker bare taget en fuld HF for længe siden, så havde jeg kunne hoppe på en Datamatiker uddannelse istedet. Men fortid er fortid. Nu må jeg tænke fremtid. Jeg er tilmeldt datatkniker uddannelsen så nu må jeg få det bedste ud af den. Eftersom det er en meget lang uddannelse (min alder i betragtning, og det faktum at det "kun" er en erhvervsuddannelse) må jeg jo med tiden overveje om det ville være smartere at hoppe af som IT supporter og derefter tilegne mig værdigfulde IT certifikater. Hvad ville i anbefale og hvorfor?

Hvilke studiebøger skal jeg tilegne mig? Udover dem jeg får af skolen løbende? Jeg er virkelig motiveret. Bedre sent end aldrig! Så kom gerne med en masse gode råd til hvordan jeg kan dygtiggøre mig allerede fra nu af. Så jeg lettere klarer uddannelsen. Google er naturligvis min ven, men havde håbet på jer der allerede er uddannet som datateknikker eller anden IT uddanelse kunne komme med gode råd for en nybegynder som mig. Det skal dog siges at jeg, hvis jeg selv skal sige det, har let ved at læret nyt inden for IT området. Programmering har jeg desværre aldrig forsøgt at lærer - endnu!

På forhånd tak :)
Gravatar

#2 Rasmussen89 4. aug. 2018 13:44

Jeg kunne ikke lige finde ""rediger" knappen på mit første opslag. Underligt. Beklager stave/tryk fejlene.. Ville blot tilføje at jeg stortset altid har haft arbejde. Desværre bare ikke noget der gavner mig på IT området. It har altid været min absolut største passion og her har jeg brugt meget af min fritid. Jeg håber (og tror) at jeg allerede nu kan meget af det en ny udddannet it supporter ville kunne - på nogle områder. (Selvlært) Andre har jeg mangler. Men som vej ind i it branchen er data- og komunikkations uddanelsen vel en ok måde at starte på? Så kan jeg efterfølgende specialisere mig og tilegne mig certifikater der hjælper mig tættere mod drømme jobbet. Hvordan ville i gøre det? Min situation i betragtning.
Gravatar

#3 freesoft 5. aug. 2018 13:21

#2
Ja jeg vil sige det er en OK måde at starte på. Er selv datatekniker ;-)

Kommer jo lidt an på hvad du tænker du gerne vil arbejde med, programmering, netværk, drift/support?
Datatekniker er lidt af det hele på skolen, men elevpladsen kan jo være meget forskellige.
We're the Federal Government. We record everything.
Gå til top

Opret dig som bruger i dag

Det er gratis, og du binder dig ikke til noget.

Når du er oprettet som bruger, får du adgang til en lang række af sidens andre muligheder, såsom at udforme siden efter eget ønske og deltage i diskussionerne.

Opret Bruger Login