Starter Datatekniker uddannelsen 8 august 2018 - Hjælp


Gå til bund
Gravatar

#1 Rasmussen89 4. aug. 2018 12:59

Hej alle sammen.

Jeg er 29 år og uden uddannelse. Jeg har kun 9 og 10 klasse samt følgende HF fag: Dansk C, Engelsk C og Samfundsfag C (Karakter 10 i alle 3 HF fag)

Grunden til jeg aldrig fik taget en fuld gymnasiel uddannelse skyldes sådan set ikke et dårligt hoved. Tværtimod. Der har været andre omstændigheder i mit liv som har gjort at jeg er kommet alt for sent igang.

Jeg er som sagt tilmeldt datatekniker uddannelsen med opstart på grundforløb 2 (Svendborg erhvervsskole) d. 8 august 2018.

Hovedforløbet skal tages på en anden skole og jeg har tænkt mig at søge elevpladser i hele landet. De skulle mig bekendt være meget svære at få. Bør jeg tage uddannelsen som EUX? Så jeg kan få indhentet de gymnasielle fag jeg undlod at tage tidligere? Det mente jeg ihvertfald selv var en god ide. Men vejlederen på erhversskolen påstår at det er meget sværere at lande en uddannelses aftale når man er tilmeldt EUX. B.la fordi da arbejdspladserne frygter for store frafald for de der vælger uddannelsen som EUX. Bør jeg holde mig til EUV? Hvordan er mulighederne for videreuddannelse for EUV vs EUX (Datatekniker)

Er det som vejlederen påstår smartere for mig at satse på alm EUV og evt tænke i certifikater i fremtiden? Ærger mig bare sådan over mine manglende gymnasielle fag.

Havde jeg for pokker bare taget en fuld HF for længe siden, så havde jeg kunne hoppe på en Datamatiker uddannelse istedet. Men fortid er fortid. Nu må jeg tænke fremtid. Jeg er tilmeldt datatkniker uddannelsen så nu må jeg få det bedste ud af den. Eftersom det er en meget lang uddannelse (min alder i betragtning, og det faktum at det "kun" er en erhvervsuddannelse) må jeg jo med tiden overveje om det ville være smartere at hoppe af som IT supporter og derefter tilegne mig værdigfulde IT certifikater. Hvad ville i anbefale og hvorfor?

Hvilke studiebøger skal jeg tilegne mig? Udover dem jeg får af skolen løbende? Jeg er virkelig motiveret. Bedre sent end aldrig! Så kom gerne med en masse gode råd til hvordan jeg kan dygtiggøre mig allerede fra nu af. Så jeg lettere klarer uddannelsen. Google er naturligvis min ven, men havde håbet på jer der allerede er uddannet som datateknikker eller anden IT uddanelse kunne komme med gode råd for en nybegynder som mig. Det skal dog siges at jeg, hvis jeg selv skal sige det, har let ved at læret nyt inden for IT området. Programmering har jeg desværre aldrig forsøgt at lærer - endnu!

På forhånd tak :)
Gravatar

#2 Rasmussen89 4. aug. 2018 13:44

Jeg kunne ikke lige finde ""rediger" knappen på mit første opslag. Underligt. Beklager stave/tryk fejlene.. Ville blot tilføje at jeg stortset altid har haft arbejde. Desværre bare ikke noget der gavner mig på IT området. It har altid været min absolut største passion og her har jeg brugt meget af min fritid. Jeg håber (og tror) at jeg allerede nu kan meget af det en ny udddannet it supporter ville kunne - på nogle områder. (Selvlært) Andre har jeg mangler. Men som vej ind i it branchen er data- og komunikkations uddanelsen vel en ok måde at starte på? Så kan jeg efterfølgende specialisere mig og tilegne mig certifikater der hjælper mig tættere mod drømme jobbet. Hvordan ville i gøre det? Min situation i betragtning.
Gravatar

#3 freesoft 5. aug. 2018 13:21

#2
Ja jeg vil sige det er en OK måde at starte på. Er selv datatekniker ;-)

Kommer jo lidt an på hvad du tænker du gerne vil arbejde med, programmering, netværk, drift/support?
Datatekniker er lidt af det hele på skolen, men elevpladsen kan jo være meget forskellige.
We're the Federal Government. We record everything.
Gravatar

#4 Zalon 24. aug. 2018 12:47

Jeg er selv Datatekniker, men jeg vil helt klart foreslå at du nøjes med IT-Supporter delen (Hvis altså at du kan finde læreplads til kun den del). Inden for det meget brede felt, hvor man arbejder som både Datatekniker og IT-Supporter handler det ikke så meget om hvilken uddannelse man har, men hvad man kan bevise at man kan.

Så enten viser man det på jobbet ellers tager man certifikationer som kan give adgang til det job som man gerne vil have. Så de ekstra 2½ år vil være bedre givet ud i et reelt arbejde, så kan man altid ta' de sidste skoleforløb og få merit for praktiktiden.

Ja, og så for guds skyld lad være med at vælge Datatekniker med speciale i programmering, medmindre at du har en læreplads på hånden hvor du skal arbejde som udvikler. Fordi man lærer altså ikke programmering på 5x10 uger, hvor man også skal igennem en masse andet. Hvis du vil være programmør og ikke selv har tillært dig det, så må du på Universitetet :)
Gravatar

#5 brostenen 28. aug. 2018 22:45

Jeps...
Programmør er ikke lige vejen at gå, med mindre du vælger universitet. Du kunne jo også tage IT-Supporter og så gå videre med programmør på universitetet.

En anden løsning er at gennemføre webintegrator uddannelsen, da du ikke skal have læreplads, og så gå i gang med programmør på universitetet. Jeg ved desværre ikke om universiteterne tilbyder en hardware baseret it-uddannelse.
Min blog: http://to9xct.blogspot.com

001100 010010 011110 100001 101101 110011

Glad og tilfreds Linux desktop bruger.
Gravatar

#6 brostenen 28. aug. 2018 22:59

Zalon (4) skrev:

Så enten viser man det på jobbet ellers tager man certifikationer som kan give adgang til det job som man gerne vil have. Så de ekstra 2½ år vil være bedre givet ud i et reelt arbejde, så kan man altid ta' de sidste skoleforløb og få merit for praktiktiden.


Tekniske skoler eller erhvervs skoler om man vil, er ikke de bedste til at tildele merit. Det har jeg måttet erfare gennem mange år. Jeg gennemførte en HF uddannelse i 1999, og gik i gang med en IT supporter i 2003. De påstod at jeg havde for meget jeg kunne få merit for, at de ikke ville give mig noget merit. Jeg havde fået 8 i både skriftlig dansk og mundtlig dansk, samt 9 i mundtlig engelsk og 8 i skriftlig engelsk. 10 i historie og 11 i andenårs opgaven. Det var på 13 skalaen den gang. Noget med at jeg skulle have merit i alt jeg kunne få merit for, før jeg overhovedet kunne få merit. Og da jeg så ville have for meget merit, ville min SU bortfalde, da jeg ville være have for få timer og derfor ville de ikke give merit.

I 2010, skulle jeg have en genopfriskning af IT supporter, da jeg gerne ville have en læreplads. Men det endte med at de ikke ville give mig den merit jeg havde krav på. Igen noget med at jeg så ville være for lidt i skole. Da jeg klagede over det, sagde de bare at det kunne der ikke ændres på, da de havde plottet mig ind i systemet og at det ikke kunne ændres sådan lige. Og hvis jeg blev væk, så ville min SU bortfalde. Så jeg blev, da jeg havde en famillie at tænke på med henblik på økonomi.

Mit råd er... Lad vær med at søge merit. Man får det alligevel aldrig på en teknisk skole, og det er bare spild af krudt at søge.
Min blog: http://to9xct.blogspot.com

001100 010010 011110 100001 101101 110011

Glad og tilfreds Linux desktop bruger.
Gravatar

#7 CBM 29. aug. 2018 03:12

Jeg tænker det nærmeste universiteter kommer på en hardware baseret uddannelse må være noget i stil med svagstrøms ingeniører

Datalog, dataingeniør, IT ingeniør mv er alle meget fokuseret på software

IT ingeniører er dog mere i kontakt med hardware end data ingeniører

dataloger får udslæt hvis de skal tænke på andet end software

https://fricomputer.dk https://retrohardwareheaven.blogspot.com/ #ComeToTheDuckSide www.duckduckgo.com, AMD + ASUS = kvalitet! #BringBackTheKeyboard #JackOn SailfishOS rocks! Stop using Google search.. use https://justsearchportal.com/ instead (includes DuckDuckGo)
Gravatar

#8 CBM 19. sep. 2018 11:53

hvordan går det mon med OP (#1) og hans studie start ?
https://fricomputer.dk https://retrohardwareheaven.blogspot.com/ #ComeToTheDuckSide www.duckduckgo.com, AMD + ASUS = kvalitet! #BringBackTheKeyboard #JackOn SailfishOS rocks! Stop using Google search.. use https://justsearchportal.com/ instead (includes DuckDuckGo)
Gravatar

#9 PHP-Ekspert Thoroughbreed 9. okt. 2019 10:50

Thread necromancy level 99

Gad vide hvordan det gik med ham og uddannelsen? Hvis det er IT Supporter, burde han jo være omkring halvvejs nu.

Side note angående merit - det er noget vås! Jeg starter selv på mandag som datatekniker, og jeg har fået følgende merit:

Grundforløb 1
Grundforløb 2
4 uger i H1
2 uger i H2
1 uge i H4

Min baggrund? En halvfærdig HTX, hvor de hev mine standpunktskarakterer frem (blev smidt ud primo 3. G) og godtog dem. Det gav merit i de gængse fag. Derudover, så har jeg arbejdet (inden for IT) i nogle år, det gav så yderligere merit.

Jeg kunne have fået mere, men det ville faktisk betyde at jeg tog uddannelsen så forkortet, at både faglæreren og jeg selv mente at det ville være spild af tid. Man ville aldrig kunne nå at få finpudset sine færdigheder inden man springer på et nyt hovedforløb, og til sidst en svendeprøve.

Vi blev enige om at dele det op i 3 x 6 mdr (H1+2, H3+4 og H5+6(SvPr)) - i alt tager det lige omkring 2,2 år.

- om det så er godt eller skidt, det vil tiden så vise.
Doner til Kræftens Bekæmpels i forbindelse med JJ's for tidlige afsked: https://www.betternow.org/dk/jjnewzdk
Gravatar

#10 Zalon 14. okt. 2019 08:35

#9 Har du så ikke også næsten gjort præcis det jeg foreslog OP i #4? :)

PHP-Ekspert Thoroughbreed (9) skrev:
Vi blev enige om at dele det op i 3 x 6 mdr (H1+2, H3+4 og H5+6(SvPr)) - i alt tager det lige omkring 2,2 år.


Jeg synes at det lyder som en god løsning, det i er kommet frem til, og du får en datatekniker uddannelse på under halvdelen af den tid det normalt vil ta'
Gå til top

Opret dig som bruger i dag

Det er gratis, og du binder dig ikke til noget.

Når du er oprettet som bruger, får du adgang til en lang række af sidens andre muligheder, såsom at udforme siden efter eget ønske og deltage i diskussionerne.

Opret Bruger Login